5 beste VPN-er for Synology som fungerer i 2020

Med Synology NAS-enheter kan du både koble til en VPN-tunnel (Virtual Private Network) (via VPN-klienten) eller sette opp din egen VPN-server gjennom Synology. Å sette opp en VPN for Synology vil sikre at dataene dine holdes sikre. I denne artikkelen forteller vi deg hvordan du konfigurerer en VPN på Synology og viser de fem beste VPN-tjenestene (Alle med OpenVPN).

Synology er et taiwansk firma som spesialiserer seg på Network Area Storage (NAS). Selv om det ikke er den billigste måten å lage din egen VPN-server, er Synology helt klart øverst i spillet. Det gir mye som du vil bli hardt presset til å oppnå på annen måte. Dette inkluderer alt fra enkel NAS til nesten alt nettrelatert.

Men hvorfor skulle du bry deg med en VPN-tilkobling på NAS-enheten din? Vel, det er flere fordeler. Ved å bruke NAS-lagring med en VPN-server vil det:

 • VPN-kryptering beskytter mot avlytting og avlytting, for å forhindre at tredjeparter fanger opp og leser filene dine.
 • En VPN forhindrer pakkesniffere i å lese overførte data.
 • Den lar deg bruke geolokasjonsrelaterte plugins, da noen kan være blokkert på ditt sted.

Dessverre har VPN-tunneler overhead, noe som til slutt vil bremse forbindelsen din. Likevel er det verdt å handle litt med hastigheten for økt sikkerhet når du får tilgang til sensitive data. Hvis du imidlertid får en rask VPN-tjeneste, blir mengden tilkoblingen din redusert, da VPN gir raske servere. Siden Synology-enheter kan koble til OpenVPN-servere, bør du også kunne koble NAS VPN-en med de fleste ledende leverandører..

Slik konfigurerer du en VPN på Synology

Hvis du vil sette opp en VPN-klient på Synology, må du følge de grunnleggende trinnene som er beskrevet nedenfor. Synology-enheter støtter alle tre viktige VPN-protokoller: PPTP, L2TP og OpenVPN. For sikkerhets- og personvernhensyn anbefaler vi på det sterkeste å velge OpenVPN. For å konfigurere OpenVPN for Synology må du:

 1. Last ned de nødvendige konfigurasjonsfilene fra VPN-leverandøren din. Hvis du ikke er sikker på hvilke konfigurasjonsfiler du trenger, kan du spørre leverandøren din direkte. Du trenger .ovpn-filene for enten UDP- eller TCP-tilkoblinger, avhengig av hvilken du har tenkt å bruke (vi anbefaler UDP fordi den er raskere og mer stabil). Du vil også kreve .crt- og .key-filer. (Hvis VPN-en ikke kan gi deg tilgang til disse filene, vil du sannsynligvis trenge å abonnere på en annen VPN-tjeneste.)

 2. Åpne Synology Kontrollpanel

 3. Klikk nå på "Nettverk"

 4. Velg "Nettverksgrensesnitt" kategorien i toppmenyen

 5. Klikk "Skape" og velg "Opprett VPN-profil"

 6. Plukke ut "OpenVPN (via import av en .ovpn-fil)"

 7. I generell innstillinger Tast inn - Profil navn: (lag dette hva du vil). Brukernavn: VPN-brukernavnet ditt da du abonnerte. Passord: VPN-passordet ditt da du abonnerte.

 8. Importer .ovpn-fil: Velg .ovpn-filen du lastet ned fra leverandøren

 9. CA-sertifikat: Velg cacrt du fikk fra leverandøren din

 10. Klientattest: Velg .crt-filen du har fått fra leverandøren din

 11. Klientnøkkel: Velg .tasten du fikk fra leverandøren

 12. I det neste vinduet klikker du avmerkingsboksene ved siden av: “Bruk standard gateway eller eksternt nettverk.”“Tillat andre nettverksenheter å koble seg til via denne Synology-serverens internettforbindelse.”Og:“Koble til igjen når VPN-tilkoblingen er tapt.”

 13. Du skal nå se den nyopprettede forbindelsen på listen. Velg det og klikk "Koble".

 14. Når en tilkobling er opprettet, skal du se en boks som viser en aktiv forbindelse med data som blir sendt.

Husk at dette er en grunnleggende disposisjon, VPN-leverandøren din skal kunne hjelpe deg ved å gi spesifikk informasjon for oppsettet ditt.

De beste VPN-ene for Synology 2020

De beste VPN-ene for Synology er listet opp nedenfor. Velg en av disse tjenestene og koble til Synology NAS-serveren, begrenset oppsett kreves! Klikk gjennom til leverandørens nettsteder for mer informasjon om tjenesten deres. Hvis du trenger mer informasjon om noen av tjenestene nedenfor, klikker du på lenkene for å se leverandørens nettsted eller sjekke de detaljerte VPN-vurderingene våre.

 1. ExpressVPN

  - en rask VPN som har eksistert i mange år! Servere i over 90 land

 2. NordVPN

  - er en sikker VPN-tjeneste, den tilbyr dybde guider for hvordan du konfigurerer NordVPN med Synology, og den har gjennomgående raske servere

 3. CyberGhost VPN

  - er en brukervennlig VPN-tjeneste, tilbyr sterk kryptering, og den er billig

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Som navnet antyder er det en privat VPN-tjeneste, og den er den billigste på listen

 1. ExpressVPN

  - en rask VPN som har eksistert i mange år! Servere i over 90 land

 2. NordVPN

  - er en sikker VPN-tjeneste, den tilbyr dybde guider for hvordan du konfigurerer NordVPN med Synology, og den har gjennomgående raske servere

 3. IPVanish

  - er en rask tjeneste med servere i mer enn 60 land

 4. VyprVPN

  - er en topp VPN-tjeneste med sterk kryptering og gode personvernfunksjoner

 5. PrivateVPN

  - Som navnet antyder er det en privat VPN-tjeneste, og den er den billigste på listen

Synology VPN-hensyn

En merknad angående PIA VPN og Synology

I skrivende stund klager mange brukere i fora for private Internett-tilgang (PIA) om problemer, feil og konfigurasjonsproblemer med PIA. Som sådan anbefaler jeg for øyeblikket at du holder deg unna PIA hvis du vil bruke en VPN med en Synology-enhet. Brukere klager også over lange og trukket samtaler med supportavdelingen, noe som gjør PIAs omdømme lite bra.

Flere brukere kommenterte i forumene at støtteagentene ikke klarte å løse problemene sine fordi de ikke var opplært til å støtte og feilsøke Synology. På samme måte kan jeg tenke meg at Synology-ansatte ikke er opplært til å støtte PIA VPN, så det er litt av et paradoks.

Vær imidlertid ikke misforstå meg. Jeg elsker faktisk PIA VPN og tror at den har mye å tilby. Når det er sagt, ville jeg ikke bruke det i et scenario som inkluderer Synology på grunn av klager og vanlige problemer rapportert av flere brukere. Hvis du vil lese mer om disse problemene, kan du finne trådene på PIA VPNs nettsted og fora.

Konklusjon

I denne dagen kan du aldri være for forsiktig. Jeg tar til orde for bruk av VPN-tunneler hver gang du slår på datamaskinen eller mobilenheten, akkurat som en forholdsregel. Som de sier, en unse med forebygging er verdt et pund med kur. Det er alltid bedre å være trygg med en VPN-tunnel enn det er å risikere at en tredjepart stjeler dataene dine.

Hvis du kopierer eller laster ned store datamengder eller arkiver på en NAS-enhet, er det best å bruke en VPN. Slike data vil sannsynligvis inkludere noe informasjon (tekstfiler, personlige bilder, videoer og så videre) som du ikke vil at en hacker eller myndigheters organisasjon skal se. Til slutt, husk å bruke OpenVPN når det er mulig. Det er mye sterkere enn Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) og Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) -forbindelser, som er de eneste to andre protokollene som er kompatible med Synology.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me