5 beste VPN-er for Telegram Messenger – Telegram er ikke så sikkert som du kanskje tror

Telegram Messenger er beryktet på grunn av sin omfattende bruk av ISIL. Denne beryktelsen kan faktisk ha gitt en populær oppfatning om at Telegram er svært sikker og privat.

Til tross for at eksperter om personvern og sikkerhet ikke deler denne visningen, er appen veldig populær. Dette gjelder spesielt i Midt-Østen. Bare i Iran har Telegram rundt 40 millioner aktive brukere hver måned. Det spilte også en kritisk rolle i det iranske parlamentsvalget 2016. Jeg vil diskutere den spesifikke situasjonen med Telegram og Iran senere i denne artikkelen.

En rekke regjeringer har forsøkt, eller har foreslått, å blokkere Telegram - særlig Indonesia og Russland og Iran.

Se nedenfor for en diskusjon om hvordan et virtuelt privat nettverk (VPN) kan - og kan ikke - hjelpe Telegram-brukere.

 1. ExpressVPN

  - Den raskeste VPN-en vi tester, blokkerer alt, med fantastisk service hele tiden

 2. NordVPN

  - Stort merke med veldig god verdi, og en budsjettpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topp rangert VPN, med god pris og hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigste VPN-ene der ute, men likevel en god service

VPN-er for Telegram: Betraktninger

Ved å bruke en VPN vil du få tilgang til Telegram-nettstedet og laste ned desktop-programvaren, selv når det ellers er blokkert. Det skal også hjelpe med å fjerne blokkeringen av Telegram i tilfelle Internett-leverandører (ISPer) blokkerer Telegram-protokollen.

Hvis Telegram ikke er tilgjengelig fra Google Play-butikken i ditt land, kan Android-brukere laste ned appen ved å bruke F-Droid.

Dessverre for personvern, autentiserer Telegram brukere ved å bruke telefonnumrene sine. Dette betyr at Telegram Messenger LLP vet hvem dets brukere er. Dermed kan den (i teorien) knytte ikke-til-ende-til-ende krypterte samtaler med enkeltbrukere (mer om dette senere). Ville det noen gang røpe denne informasjonen til regjeringer? Sannsynligvis ikke, men hvem vet?

Mer bekymring er det faktum at Telegram lagrer denne informasjonen på sine servere. Det er derfor sårbart for hacking og overvåking. I Russland i fjor ble to aktivistenes Telegram-kontoer hacket, sannsynligvis av russiske sikkerhetstjenester i samarbeid med aktivistenes mobilleverandør.

Som Nima Fatemi, en uavhengig sikkerhetsforsker med base i USA, ba komiteen om å beskytte journalister (CPJ):

“Hvis noen av [Telegrams] servere blir kompromittert, er all brukerens data opp i luften. Vi vet fra Snowden-avsløringen og alle massive hacks at ingen datamaskiner kan beskyttes mot hackere. Spesielt hvis det er et saftig mål med millioner av menneskers samtaler lagret på det."

Telegram er ikke så sikkert!

Til tross for sitt rykte for personvern og sikkerhet, er eksperter på personvern og sikkerhet ikke fans av Telegram.

Ende-til-ende-kryptering

Det sentrale i Telegrams personvern- og sikkerhetskrav er alternativet Secret Chat. Dette bruker en-til-ende-kryptering for å gi rom for private og sikre samtaler. Det betyr at alle meldingene er kryptert på avsenderens enhet når han / hun aktiverer Secret Chat. Meldingene kan bare dekrypteres og leses på den tiltenkte mottakers enhet.

Meldinger som sendes ved hjelp av Secret Chat, bør derfor sikre, selv mot hackere og Telegram Messenger LLP.

Dette er flott. Eksperter har imidlertid kritisert Telegram for ikke å aktivere Secret Chat som standard. Med mindre du spesifikt aktiverer Secret Chat, er meldinger sendt med Telegram ikke sikre. Dette betyr at Telegram Messenger LLP og hackere kunne få tilgang til dem.

Det er alvorlig at mange Telegram-brukere ikke vet at meldingene deres ikke er sikre som standard. Noen glemmer kanskje ganske enkelt å slå på Secret Chat.

Når det kombineres med Telegrams metode for å autentisere brukere ved å bruke telefonnumrene sine, gjør dette det veldig enkelt for myndighetene å gripe kontoer og få tilgang til ukrypterte meldinger.

Telegram Secret Chat

Bruk alltid Secret Chat-alternativet når du vil holde samtalene dine private

Bekymringsproblemer

I tillegg, selv om du aktiverer Secret Chat, er forskere kritiske til krypteringen som brukes av Telegram. I stedet for å bruke prøvde, testede og fullt reviderte krypteringsstandarder, bruker Telegram sin egen MTProto-krypteringsprotokoll.

Som en detaljert sikkerhetsvurdering (.pdf) av MTProto-merknader:

“Vår viktigste oppdagelse er at det symmetriske krypteringsskjemaet som brukes i Telegram - kjent som MTProto - ikke er IND-CCA sikkert, siden det er mulig å gjøre hvilken som helst chiffertekst til en annen chiffertekst som dekrypterer til samme melding ...

"Hjemme-meldingen (nok en gang) er at godt studerte, sannsynligvis sikre krypteringsordninger som oppnår sterke definisjoner av sikkerhet (f.eks. Autentisert kryptering), er å foretrekke fremfor hjemmebryggede krypteringsordninger. "

Dette er en kritikk som er godkjent av Nate Cardozo, senior stabsadvokat ved Electronic Frontier Foundation, som har anbefalt å ikke bruke Telegram pga. "mangelen på ende-til-ende-kryptering [som standard] og bruken av ikke-standard MTProto-krypteringsprotokoll, som har blitt offentlig kritisert av kryptografiforskere, inkludert Matthew Green."

Hvis du vil vite mer om hvordan kryptering fungerer, hvorfor ikke sjekke ut vår ultimate guide til online-personvern?

Åpen kilde?

Den eneste måten å vite om programvare kan stole på er om den er åpen kildekode. Dette betyr at forskere fritt kan undersøke koden for å sikre at ingenting ondsinnet skjer. Telegram-klienten er først og fremst åpen kildekode, men inneholder noen elementer (kalt binære klatter) som ikke er det.

Noen eksperter har også kritisert Telegram for å ha sakte å publisere nyere versjoner med åpen kildekode. Dette er et sikkerhetsproblem, siden koden kan endres uten at noen var klar over den.

Server-koden er lukket kildekode og proprietær. Dette bør imidlertid ikke være noe problem hvis du aktiverer kryptering fra ende til slutt (Secret Chat).

Telegram 1

Signalet er sikrere

Hvis personvern og sikkerhet er dine viktigste grunner for å bruke Telegram, bør du vurdere å bytte til Signal. Eksperter anser signalet som det sikreste middel for fjernkommunikasjon som for tiden er tilgjengelig.

WhatsApp-appen er basert på Signal. Selv om det ikke er uten problemer, er WhatsApp også mye sikrere enn Telegram.

Selvfølgelig kan det være lurt å bruke Telegram fordi dine venner og kolleger bruker det. Det kan også være lurt å følge bestemte Telegram-brukere via appens massesendingskanalfunksjon. Dette er helt greit, men husk Telegrams begrensninger på personvern / sikkerhetsfronten.

Telegram i Iran

Iran blokkerer mainstream medieplattformer som Facebook, Twitter og de fleste internasjonale nyhetssider. Telegram er mye brukt som et middel for å omgå statens sensur og for å få tilgang til reformistiske synspunkter.

Faktisk mener analytikere at Telegram hjalp dusinvis av moderate og reformistengjente kandidater med å bli valgt til Majles (Irans parlament) i valget i 2016. Som Amir Rashidi, en internettsikkerhetsforsker ved Center for Human Rights i Iran, sa til CPJ,

“Telegram hadde stor innvirkning i Irans siste parlamentsvalg. Reformistiske aktivister hadde veldig begrenset tilgang til store medier og statsradio og TV, så de brukte Telegram til å sende og spre sine meldinger."

Som svar på dette har den konservative og autoritære iranske regjeringen søkt å regulere Telegram. Det krever nå alle iranske statsborgere ved lov å registrere Telegram-kanaler med mer enn 5000 tilhengere hos Kulturdepartementet. Cirka 2000 kanaler (persisk) er nå registrert på denne måten.

I følge uttalelse fra Telegram, blokkerer internettleverandører i landet i forkant av valget i 2017 protokollen som brukes for å etablere en forbindelse mellom brukere før en P2P-samtale kan aktiveres.

Hvis du ønsker å omgå statlige restriksjoner på innhold i Iran, bør våre beste 5 VPN-er for Iran sørge for interessant lesing.

arrestasjoner

Iranske myndigheter arresterte administratorene av 12 reformistiske Telegram-kanaler i forkant av valget i mai 2017. Disse kanalene inkluderte reformnyheter, med mer enn 111 000 tilhengere, og samling av reformister, med 94 000 tilhengere.

Det er min forståelse at myndighetene senere ga ut kanal admins. Radhidi argumenterer imidlertid for at arrestasjonene bidro til å skape en atmosfære av frykt og skremming blant liberale og progressive i landet..

Russland forbyr Telegram

Fredag ​​19. april 2020 ga en domstol i Moskva fullmakt til Roskomnadzor, den russiske vakthunden for kommunikasjon og teknologi, til å blokkere Telegram.

Flyttingen følger krav fra Federal Security Service (FSB) om at Telegram overleverer sine krypteringsnøkler til den hemmelighetsfulle KGB-etterfølgeren etter å ha hevdet at den er mye brukt av terrorister. Telegram nektet.

Gode ​​nyheter er imidlertid at Telegram fremdeles kan fås tilgang til fritt i Russland ved hjelp av en VPN. Dette er fordi en VPN skjuler det faktum at du kobler deg til Telegram-nettverket fra internett- og / eller mobilleverandøren din (og derfor Roskomnadzor).

Hvis du vil ha mer informasjon om denne historien, kan du se den komplette artikkelen om Russland Bans Telegram Messenger.

Beste Telegram Messenger VPN-er: Konklusjon

Telegram har vist seg å være et nyttig verktøy for å bekjempe sensur og utøve ytringsfrihet. Hvis du ikke får tilgang til Telegram-nettstedet, eller Internett-leverandøren forsøker å blokkere Telegram-protokollen, vil en VPN hjelpe.

Vær imidlertid oppmerksom på Telegrams begrensninger som et personvernverktøy. Viktigst, husk alltid å bruke Secret Chat-funksjonen når du deltar i diskusjoner som du helst vil at myndighetene ikke får tilgang til.

Beste VPN-er for Telegram Messenger: Sammendrag side om side

 1. ExpressVPN

  - Den raskeste VPN-en vi tester, blokkerer alt, med fantastisk service hele tiden

 2. NordVPN

  - Stort merke med veldig god verdi, og en budsjettpris

 3. CyberGhost VPN

  - Longtime topp rangert VPN, med god pris og hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigste VPN-ene der ute, men likevel en god service

Bildekreditt: Allmy / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me