5 beste VPN-rutere 2020

En VPN-ruter er den beste måten å beskytte flere enheter i hjemmenettverket ditt. Med en VPN på ruternivå kan du beskytte alle enheter i nettverket ditt uten å måtte installere VPN på hver enkelt maskin.

vpn-ruter

Den beste VPN-ruteren i 2020: Sammendrag

Nedenfor finner du våre anbefalte VPN-rutere. For å gå i dybden med informasjon om noen av modellene, fortsett å bla.

 1. Linksys WRT3200ACM
  - Dette regnes som den beste VPN-ruteren.
 2. Asus RT-AC5300
  - Dette er en ekstremt kraftig ruter som er best egnet for mennesker med store hjem eller en stor mengde enheter.
 3. Netgear R6400
  - En solid ruter perfekt for folk som ønsker eksepsjonell verdi for pengene.
 4. Linksys WRT1900ACS
  - Et annet godt valg for folk som har mer budsjett.
 5. Netgear R7800 X4S
  - Perfekt for middels hjem, men litt kostbar sammenlignet med prisantydningen på Amazon (ikke blinket).

Hva er en VPN-ruter?

En VPN-ruter er en ruter med en VPN installert direkte på den. Alle tilkoblinger til VPN-servere administreres i ruteren når du har en ruter VPN.

En VPN-klient er vanligvis installert på individuelle enheter som smarttelefoner og stasjonære PC-er. Denne programvaren kobler hver enkelt enhet direkte til VPN for å beskytte den. En VPN-ruter beskytter derimot alle enhetene i nettverket; uten behov for å installere programvaren på hver enkelt.

VPN-er kan bare installeres på spesifikke rutere med fastvare som kan håndtere VPN-tilkoblinger. Dermed kan ikke alle rutere være en VPN-ruter.

De beste VPN-ruterne

Vår dyptgående liste over anbefalte VPN-rutere vil hjelpe deg med å velge en som passer deg:

Linksys WRT3200ACM (beste generelle VPN-ruter)

Linksy wrt3200 vpn-ruter

 • 4 Eksterne antenner
 • Dobbeltbånd opp til AC3200 Mbps

Anbefalt bruk: Medium hjem / 6-10 enheter

I første omgang er denne utmerkede Linksys-ruteren. Til bare 249 dollar er det rimelig, og på grunn av kraften den pakker under panseret, er det den mest allsidige og passende VPN-ruteren som er tilgjengelig på markedet i dag. Denne ruteren har en 1,8 GHz dual-core ARM-prosessor og er en av de første VPN-ruterne som bruker et Marvell-brikkesett. Alle som trenger en kraftig ruter for spill, streaming, videosamtaler eller andre datakrevende oppgaver, anbefales på det sterkeste denne ruteren.
Vi tror det faktum at du kan få det med støtte, og en garanti - helt blinket og klar til bruk med din favoritt VPN - for bare $ 50 over vanlig pris, er en absolutt stjeling!
Tilgjengelighet:

 1. FlashRouters (forhåndsblinket, VPN Privacy App Inkludert): $ 249

 2. Amazon (forhåndsblinket, Ingen app, ingen VPN-støtte): 199 dollar

Asus RT-AC5300 (best for strømbrukere)

asus rt-ac5300 vpn-ruter

 • Eksterne antenner
 • Tri Band Opp til 5300 Mbps

Anbefalt bruk: Store hjem / 10+ enheter

Dette er en ekstremt kraftig ruter som passer perfekt til store hjem og små bedrifter. Den kan støtte opptil 10 enheter komfortabelt, og takket være sine åtte eksterne antenner (som gir Tri-Band WiFi) kan den gi WiFi til et større overflateareal. Den 1,4 GHz prosessoren gjør den til flaggskipruteren for etterslepfri spill og 4K-streaming av høy kvalitet. Denne VPN-en er kostbar, men du får det du betaler for; en topp av ruter med alle de nyeste funksjonene. Hvis du trenger strøm, må du ikke se lenger!

Tilgjengelighet:

 1. FlashRouters (forhåndsblinket, VPN Privacy App Inkludert): $ 479
 2. Amazon (ikke forhåndsblinket, ingen app, ingen VPN-støtte): 350 dollar

Netgear R6400 (beste verdi VPN-ruter)

netgear r6400 vpn-ruter

 • Gigabit Ethernet-hastigheter
 • Ekstern antenne

Anbefalt bruk: Småhus / opptil 5 enheter dette.

Netgears ruter er et utmerket valg for alle som trenger noe praktisk som også er billig. Ruteren er fremtidssikret for trådløs-AC-standarder, samtidig som den gir full støtte for Wireless-G og Wireless-N-enheter. R6400 pakker en kraftig Dual Core 1 GHz Broadcom CPU-prosessor, noe som gjør den kraftig nok til å håndtere opptil 5 enheter. Og hvis du er opptatt av å kunne streame; denne VPN-en vil håndtere 4 000 uten problemer.

Tilgjengelighet:

 1. Flash-rutere (forhåndsblinket, VPN Privacy App Inkludert) $ 179
 2. Amazon (forhåndsblinket, Ingen app, ingen VPN-støtte): Ikke tilgjengelig

Linksys WRT1900ACS

linksy wrt 1900 vpn-ruter

 • 1,6 GHz dual-core
 • 4 eksterne antenner

Anbefalt bruk: Small Office / Medium Home / 4-7-enheter

Denne VPN-en er eksepsjonell verdi for pengene med tanke på at den bare er $ 55 mer enn standard prisantydning for å få den fullstendig blinket og klar til bruk. Med utgangspunkt i erfaring fra tidligere modeller er Linksys 'WRT1900ACS en kraftig ruter med fire eksterne antenner. 1,6 GHz dual-core ARM-prosessor gjør den perfekt for de som leter etter en ruter-VPN for spill, streaming, videosamtaler eller datakrevende oppgaver. I tillegg, fordi det er oppgradert til DD-WRT WRT1900ACv2, gir det mulighet for OpenVPN-tilkoblinger.

Tilgjengelighet:

 1. Flash-rutere (DD-WRT installert, VPN-personvernapp inkludert, garanti + støtte): $ 249
 2. Amazon (forhåndsblinket, Ingen app, ingen VPN-støtte): 195 dollar

Netgear R7800 X4S

netgear r7800 vpn-ruter

 • 4 eksterne antenner
 • MU-MIMO og Quad Stream-teknologi

Anbefalt bruk: Stor leilighet / middels hjem / 5-9 enheter

Denne Netgear-ruteren er ekstremt populær blant forbrukere. Det er den hardcore storebroren til en populær rutermodell kalt R7000 Nighthawk. R7800 gir forbedret kablet tilkobling og regnes som fremtidssikker. Ruteren har 4 kraftige eksterne antenner og en 1,7 GHz dual core-prosessor - noe som gjør den kraftig nok til å håndtere omtrent alt du kaster på den.

Tilgjengelighet:

 1. FlashRouters (DD-WRT installert, VPN-personvernapp inkludert, garanti + support): $ 349
 2. Amazon (forhåndsblinket, ingen app, ingen VPN-støtte): 175 dollar

Slik installerer du en VPN på en ruter

Installere en VPN på en ruter er forskjellig avhengig av modell. En grunnleggende disposisjon er imidlertid som følger:

 1. Få tilgang til ruterenes kontrollpanel ved å bruke produsentens instruksjoner.
 2. Åpne ruteren VPN-klient og legg til leverandørens serverdetaljer og andre nødvendige tilkoblingsdetaljer. Det vil være guider for dette på VPNs nettsted.
 3. Start VPN-tilkoblingen til ønsket VPN-server
 4. Nå som ruteren er koblet til VPN-serveren, ser det ut til at alle enhetene i hjemmet ditt er på det stedet. I tillegg er de alle beskyttet med kryptering, for å gi deg digitalt personvern.

Konfigurere en VPN-ruter

Nesten alle bygg av DD-WRT-støtte VPN bruker PPTP-protokollen. Dette er imidlertid ikke veldig sikkert, og det er generelt bedre å bruke OpenVPN. Det grunnleggende rammeverket for DD-WRT støtter OpenVPN, men ikke alle rutere støtter bygg som gjør det. Dermed er det alltid best å sjekke før du kjøper om dette er viktig for deg.

Mange VPN-leverandører leverer installasjonsveiledninger for rutere, selv om noen bare gir støtte for PPTP.

Tips: Den enkleste måten å få en VPN-ruter på er å kjøpe en forhåndsblinket!

Ulike typer VPN-ruter

DD-WRT

DD-WRT er et åpen kildekode-prosjekt som tar sikte på å utvikle en Linux-basert firmwareløsning som fjerner begrensningene som er plassert på rutere ved deres standardprogrammering..

Å installere DD-WRT på ruteren din gir den full funksjonalitet til en rute i virksomhetsklasse, men uten kostnad. En full liste over alle de mange fordelene ville være for lang for denne artikkelen. For mer informasjon se vår DD-WRT-ruterside.

Tomat

Tomato er en alternativ Linux-basert firmwarepakke for rutere, de mest bemerkelsesverdige tomatruterne er; Linksys WRT54G / GL / GS, Buffalo WHR-G54S / WHR-HP-G54, og andre Broadcom-baserte rutere. Som DD-WRT, kan den brukes til å blinke en kompatibel ruter. Dette gjør at den kan brukes som en VPN-gateway, i tillegg til å gi en lignende funksjonalitet som en DD-WRT-blinket ruter.

DD-WRT er kompatibel med flere rutere og regnes generelt som mer nybegynnervennlig, men mange foretrekker Tomatos grensesnitt og utmerkede sanntidsovervåkingskapasiteter.

Hvorfor få en VPN-ruter?

Enten du trenger en VPN for en mobil enhet, en bærbar datamaskin eller et stasjonært; en VPN-ruter kan hjelpe.

VPN-rutere er satt opp for å koble til en VPN-tjeneste. Disse ruterne kan konfigureres for å koble til de fleste VPN-tjenester, noe som betyr at du fremdeles kan abonnere på den foretrukne tjenesten din.

Det er også mulig å blinke rutere med tredjeparts firmware som DD-WRT og Tomato. Noen leverandører tilbyr til og med forhåndsblinkede rutere som er forhåndskonfigurert for tjenesten deres. Disse kan kjøpes enten direkte fra VPN eller via en nettbutikk som FlashRouters.com

VPN-rutere - Fordeler

 • Hver enhet som kobles til ruteren er beskyttet av VPN.
 • Dette inkluderer enheter som ikke selv kan kjøre VPN-programvare, for eksempel smarte TV-er, spillkonsoller og Roku-bokser.
 • Ruteren teller som bare en VPN-tilkobling, for leverandøren din. Dette betyr at du kan koble et ubegrenset antall enheter til VPN samtidig via ruteren.

VPN-rutere - Ulemper

Den største ulempen er at kryptering og dekryptering av VPN-data er ekstremt prosessorintensiv (spesielt når du bruker OpenVPN). De fleste rutere sliter, noe som kan føre til dårlige Internett-tilkoblingshastigheter.

Av denne grunn er det viktig å velge en ruter som virkelig er kraftig nok til å takle det. Generelt betyr dette at du kommer til å trenge å investere et rimelig beløp for å få det du trenger.

VPN-rutere for små bedrifter

Hvis du leter etter en VPN-ruter for en liten bedrift, for å beskytte alle dine ansatte samtidig med digitalt personvern; Vi anbefaler at du velger VPN som er på andreplass. De Asus RT-AC5300 DD-WRT er for “strømbrukere”. Den har alt du trenger for å kjøre ti eller flere enheter sikkert til en VPN uten å lide av treg tilkobling.

For mer informasjon, se VPN-siden for småbedrifter.

Spørsmål og svar

Vi har prøvd å dekke alle viktige punkter i denne artikkelen. Imidlertid, hvis noe med VPN-rutere fortsatt er forvirrende, kan dette Ofte stilte spørsmålsseksjonen hjelpe!

Jobber VPN på WIFI?

Med en VPN-ruter er hver enhet i det lokale nettverket beskyttet. Imidlertid, hvis du forlater hjemmet ditt og bruker offentlig WiFi - må du koble til VPN ved hjelp av din mobile enhet eller bærbare datamaskin ved å installere VPN-klienten direkte på enheten din.

Kan jeg bruke en gratis VPN for en ruter?

De fleste bruker ikke et gratis VPN på en ruter. Selv om det ikke er helt umulig, har gratis VPN-er bruksgrenser som gjør dem uegnet til bruk på en ruter.

Er VPN-er lovlige?

Ja, VPN-er er lovlige de fleste steder i verden. Og selv i nasjoner der VPN-bruk er ulovlig, er det handlingen om å fjerne blokkering av sensurerte nettsteder (i stedet for VPN selv) som er ulovlig.

Hvilke rutere er kompatible med DD-WRT

Et stort antall rutere er kompatible med DD-WRT (for mange til å nevne her). Vennligst sjekk hver modell for å være sikker på kompatibilitet. Og besøk vår DD-WRT VPN-artikkel for mer informasjon.

Hvorfor skal jeg bruke et VPN hjemme?

En VPN gir digitalt personvern ved å kryptere dataene dine. Dette hindrer Internett-leverandøren din og regjeringen fra å snuse på deg. I tillegg lar en VPN deg dra på digital klode; ved å late som du er andre steder i verden kan du omgå lokale begrensninger og få tilgang til geobegrenset innhold og tjenester.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me