De 5 beste VPN-ene for Steam som fungerer i 2020: Er VPN-er tillatt på Steam?

Enten du er en erfaren veteran eller en tilfeldig spiller, hvis du spiller PC-spill, er sjansen stor for at du har hørt om Steam. Steam ble opprinnelig bygget av Valve som en spillplattform for banebrytende online flerspillerspill. I disse dager gjør det imidlertid så mye mer. Steam har blitt et virtuelt knutepunkt for PC-spillere som tilbyr mange titler som Fallout 4. Det lar dem bla gjennom fora, chatte, laste ned og kjøpe nye spill, organisere lag og administrere spillfiler på tvers av forskjellige systemer. Du er sannsynligvis allerede kjent med berømte Valve-spill som Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress, Half-Life og mange, mange andre.

Dessverre lider Steam av de samme irriterende problemene som andre flerspillerplattformer, for eksempel Xbox Live. Plattformen ble opprettet av en stor virksomhet som eksisterer for å tjene penger. Som sådan er det noen strenge begrensninger for konto og nedlasting. Disse eksisterer av juridisk nødvendighet for å hjelpe virksomheten med å unngå ansvarsproblemer. For det formål er det ganske vanlig at moderne spillplattformer begrenser innhold til bestemte geografiske regioner.

Heldigvis kan en Virtual Private Network (VPN) tunnel bidra til å lindre noe av irritasjonen disse begrensningene skaper.

 1. ExpressVPN

  - Lynrask | Apper for alle plattformer | 24/7 live chat support

 2. NordVPN

  - Lynrask | Apper for alle plattformer | 24/7 support

 3. CyberGhost VPN

  - Lett å bruke | Servere i 60 land | 2,75 dollar per måned

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Lett å bruke | Servere i over 50 land | Flott for streaming i HD

 1. NordVPN

  - Lynrask | Apper for alle plattformer | 24/7 support

 2. IPVanish

  - Servere i 60 land | Raske tilkoblinger | Ingen logger politikk

 3. Ivacy

  - Apper for alle plattformer | Verdi for pengene | Servere over hele verden

 4. PrivateVPN

  - Lett å bruke | Servere i over 50 land | Flott for streaming i HD

 5. ExpressVPN

  - Lynrask | Apper for alle plattformer | 24/7 live chat support

De beste VPN-ene for Steam: Sammenligning side om side

Fjern blokkering av innhold med en VPN for Steam

VPN-tunneler hjelper med å fjerne blokkering av utenlandsk innhold gjennom en funksjon som kalles IP-adressemaskering. Maskeringsfunksjonen lar datamaskinen eller enheten din "låne" en IP-adresse fra en utenlandsk VPN-server. VPN-serveren, som er vert for den lånte adressen din, henter data på dine vegne og videresender deretter dataene til enheten din. I motsatt retning sender VPN-serveren data fra enheten din til destinasjonsserveren (Steams servere, i dette tilfellet) fra sin egen IP-adresse. Destinasjonsserverne kan ikke se den virkelige IP-adressen din. Dermed ser det ut for Steam-serverne at de bare samhandler med VPN-serveren.

Siden IP-adresser er distribuert etter geografisk region, er det mulig å omgå sensur av innhold og kontobegrensninger. Proxy-servere fungerer på samme måte. VPN-tunneler er imidlertid overlegne fordi de krypterer data, noe som gjør det uleselig for tredjepart. En proxy-server gjør det ikke. Av den grunn vil jeg anbefale å holde seg til VPN-tunneler hvis du vil ha tilgang til Steam. Av hensyn til full avsløring må jeg imidlertid først advare om Steam VPN-er.

For mer informasjon, sjekk vår Hva er en proxy-serverguide, hvor vi ser på proxy-servere og hvordan de skiller seg fra VPN-er.

Vil Steam forbanne meg for bruk av VPN?

Som de fleste andre online spillplattformer er Steam underlagt strenge regler og lisensbegrensninger. Disse tvinger det til å begrense ansvar og avskrekke brukere fra å bruke proxy-tilkoblinger og VPN-tunneler. Igjen, dette er ikke uvanlig blant spillplattformer. Heldigvis er ikke PC-spillere så besnærede som konsollspillere. For eksempel, på en Xbox 360, skrev Microsoft operativsystemet for å bevisst utelate VPN-funksjonalitet. På den måten kan brukere ikke koble konsollen til en VPN-tunnel direkte (selv om det er andre måter å bruke VPN-er med konsoller på).

På en PC eller Mac er det imidlertid ganske enkelt ikke mulig (eller til og med mulig) å forhindre bruk av VPN-tunneler. Som sådan har Steam-brukere en mye enklere tid med å fjerne blokkering av innhold som er blitt geobegrenset. Likevel må jeg advare deg: hvis du blir fanget av å laste ned spill (og annet materiale) på en VPN-forbindelse, risikerer du at Steam forbyr kontoen din. Det hele er beskrevet i detalj i Steam-abonnentavtalen. Mer spesifikt, vær oppmerksom på seksjon 3-A: Betalingsautorisasjon.

SSA uttaler tydelig følgende:

"Du samtykker i at du ikke vil bruke IP-proxy eller andre metoder for å skjule hjemstedet ditt, enten du skal omgå geografiske restriksjoner på spillinnhold, for å kjøpe til priser som ikke gjelder din geografi, eller til noe annet formål. Hvis du gjør dette, kan Valve avslutte tilgangen til kontoen din. "

Hvis du fortsatt vil bruke en VPN-tunnel, fortsett med forsiktighet. Det ser ut til at det er en viss toleranse for bruk av VPN-tunneler, avhengig av årsaken til at du bruker dem, hva du gjør og om du blir fanget eller ikke. Imidlertid er det også noen klare grunner som vil resultere i en utestengt konto når du bruker en VPN-tunnel. Når du kobler til Steam, må du sørge for at du ikke bruker en VPN-tunnel eller proxy til et av følgende formål uten å forstå risikoen for et forbud:

 • For å omgå geografiske begrensninger på spillinnhold

 • For å kjøpe spill og medier til priser som ikke er aktuelle i din region

 • For ethvert formål som kan skade andre Valve-brukere

Begrepet "spillinnhold" er ganske grått og vagt. Da jeg først hørte det begrepet, tenkte jeg øyeblikkelig på spillkjøp, nedlastbart innhold og andre lignende bruksområder. Imidlertid har det vært mange kontoer forbudt på grunn av brukere som er koblet til regioner der et videospill hadde en tidligere utgivelsesdato. Selv om spillet teknisk var lovlig i deres region (etter hvert), ble brukerne fortsatt straffet.

Som sådan, hvis du ikke vil risikere å få utestengt kontoen din, er det best å avstå fra å bruke en VPN-tunnel med Steam-kontoen din, spesielt når du prøver å få tilgang til spill som ikke er tilgjengelige i ditt område. For mange brukere prøvde å bruke en Russland-VPN for Steam for å få ulovlig tilgang til innhold før det ble utgitt i Russland, og kontoene deres ble forbudt som et resultat.

Delte servere og delte IP-adresser

Det gjennomsnittlige VPN-abonnementet ditt, uavhengig av hvilken leverandør du velger, bruker vanligvis en delt IP-adresse. Dette betyr at mange andre brukere kan få tilgang til internett med samme IP-adresse som er vert på VPN-serveren. Dette hjelper med å beskytte brukernes anonymitet. Hvis lovens lange arm prøvde å spore brukernes online aktiviteter, ville det være praktisk talt umulig å spore forbindelsen tilbake til den virkelige brukeren av to grunner.

For det første oppbevarer de fleste VPN-leverandører ikke loggfiler for brukeraktivitet. Dermed ville det ikke være en papirsti å følge. For det andre, siden flere brukere deler den samme adressen, ville det gjøre det så mye vanskeligere å nullstille hvor brukeren faktisk fikk tilgang til en bestemt nettressurs fra den delte IP-adressen. Når du prøver å få tilgang til internettressurser som prøver å begrense, begrense eller fullstendig sperre bruken av VPN-tunneler, er delte adresser imidlertid ikke det beste alternativet.

Delte IP-adresser blir ofte svartelistet av tjenesteleverandøren, og er vanligvis kjente adresser. Dette skyldes den "dårlige naboen" -effekten, der noen som deler din VPN-hostede IP-adresse (eller en tidligere bruker) misbrukte IP-adressen for spam-e-post, DDoS-angrep eller distribuert denial of Service (angrep) eller andre misbruk. Dette kan igjen føre til at IP-adressen blir flagget som en farlig eller uekte adresse, og ofte føre til at Captcha-verifiseringsprogrammer vises før du får tilgang til et nettsted. Som sådan, selv om delte IP-adresser gir større anonymitet, blir de oftere svartelistet.

Det er to måter å omgå dette problemet. Den første løsningen er å bruke en VPN-leverandør som tilbyr en dedikert IP-adresse, noe som betyr at ingen andre brukere vil bruke IP-adressen du abonnerer på. Dette er bedre enn en delt adresse hvis du ikke vil at en tjeneste - for eksempel Steam - skal forby kontoen din. Det beste alternativet, men med tanke på den laveste risikoen for kontoforbud, er å bruke din egen private server. Hvis du er en hardcore Steam-bruker og virkelig ønsker en privat server, kan du gjøre ett av følgende:

 • Sett opp en hjemmebrygget Linux VPN-server for å få tilgang til spillinnhold når du er hjemmefra

 • Lei ut en dedikert / privat server i skyen

Disse alternativene er ikke så enkle som å abonnere på en VPN-tjeneste, men de er svært effektive alternativer.

Konklusjon

VPN-tunneler er fortsatt den beste måten å fjerne blokkering av innhold sikkert. De er veldig overlegne proxy-tilkoblinger takket være deres kryptering. Det er grunnen til at mange spillere fortsatt henvender seg til VPN-tjenester for å fjerne blokkering av utenlandsk spillinnhold og koble til utenlandske flerspillerservere. Vær imidlertid forsiktig: hvis du bruker en VPN-tunnel med Steam for å fjerne blokkering av spillinnhold eller laster ned spill som ikke er tilgjengelige i ditt område, kan kontoen din bli utestengt.

For mer informasjon om den raskeste VPN-en for spilling og bruk av VPN på andre plattformer, se på guidene nedenfor:

 • VPN Xbox One
 • VPN Ps4
 • VPN Gaming
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me