4 beste gratis beveiligde e-mailproviders plus 1 alternatief

Veel mensen kiezen ervoor om onzekere e-mailproviders zoals Outlook, Yahoo en Gmail achter te laten. Van deze services is aangetoond dat ze e-mails van gebruikers scannen op advertentiegegevens. En zijn zelfs betrapt op het bieden van toegang tot de inhoud van e-mails voor overheidssnuffels bij de NSA.

Als je het zat bent om je privacy te laten binnendringen, vraag je je misschien af ​​of het mogelijk is om gratis een betere e-mailbeveiliging te krijgen. Het goede nieuws is dat er veel veilige e-mailproviders op de markt zijn die gratis een eenvoudige, enkele adresservice bieden.

Hoewel u niet noodzakelijkerwijs veel opslagruimte krijgt en alle extra functies die bij een Google-account horen, krijgt u wel beveiligde, gecodeerde berichten; wat betekent dat wanneer u e-mails verzendt en ontvangt, u weet dat alleen u toegang hebt tot de inhoud van die e-mails.

We hebben de 4 beste gratis privé-e-mailproviders vermeld. Alle gratis services in deze lijst maken gebruik van veilige end-to-end-codering, bieden geweldige apps en PGP-ondersteuning (Pretty Good Privacy).

Wat zijn de beste gratis beveiligde e-mailproviders?

 1. ProtonMail

 2. Tutanota

 3. Mailfence

 4. Hushmail

De beste gratis, veilige e-mailproviders: diepgaande analyse

Hieronder hebben we de 4 veiligste gratis e-mailproviders op een rijtje gezet. Al deze services houden uw privé-e-mails privé en zijn geweldige alternatieven voor Gmail, Outlook en andere services die uw gegevens aan de hoogste bieder verkopen. Klik door naar de website van de e-mailprovider voor meer informatie over hun service.

1. ProtonMail

500 MB opslag gratis - houdt geen logboeken bij van uw e-mailactiviteit - iOS- en Android-app

 • pricing

  Van $ 0.00
  Tot 500mb

ProtonMail is gevestigd in Zwitserland, een locatie die veel beter wordt beschouwd dan invasieve rechtsgebieden zoals de VS en het VK. Dit betekent dat het bedrijf een sterk privacybeleid kan bieden dat belooft nooit uw IP-adres of andere persoonlijk identificeerbare gegevens op te slaan.

Hoewel het mogelijk is dat Zwitserse autoriteiten het bedrijf een bevel kunnen verstrekken om alle gegevens te verstrekken die het heeft omdat het geen logboeken bijhoudt (behalve betalingsinformatie), zou het niets hebben om over te dragen.

Gratis gebruikers worden echter gevraagd om hun account te verifiëren, wat betekent dat u een ander e-mailadres moet opgeven wanneer u het account maakt. Dit is niet ideaal en betekent wel dat het starten van een gratis account dat isn’t aan jou gebonden, heb je een nodig “brander” e-mailadres elders.

Het belangrijkste is dat ProtonMail open-source is en gecontroleerd is. Bovendien biedt het volledige PGP-compatibiliteit voor het verzenden van gecodeerde e-mails. En alle e-mails worden veilig gecodeerd op hun servers terwijl ze in rust zijn.

Dit is indrukwekkend gezien het feit dat je het gratis kunt gebruiken met één adres en 500 MB opslagruimte. Als u privacy waardeert en don’Het heeft meer dan één e-mailadres nodig - je hebt echt geen reden om AOL en Yahoo niet achter te laten.

2. Tutanota

1 GB gratis opslag - Verzend en ontvang e-mails veilig zonder PGP - Apps voor Windows, Mac, Linux, Android en iPhone

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Tutanota is een werkelijk uitstekende e-mailservice waarmee gebruikers één e-mailadres en 1 GB gratis opslagruimte hebben. Dit is echt uitstekend, vooral als je een beginner bent in het verzenden van veilige e-mails en je niet wilt leren over PGP-sleutels (PGP-gecodeerde e-mail kan een beetje een steile leercurve hebben).

Met Tutanota krijgt u de mogelijkheid om veilig e-mails te verzenden en ontvangen zonder PGP-sleutels. Dit wordt gedaan met behulp van sterke AES-codering met Perfect Forward Secrecy. Dus wat betekent dit? Met Tutanota kunt u een speciaal koppelingssysteem en een wachtwoord gebruiken om end-to-end gecodeerde e-mails naar iedereen te verzenden: ongeacht welke service ze momenteel gebruiken.

Wat’Meer nog, Tutanota is ontworpen om IP-adressen uit de kop van e-mails te verwijderen en kan zelfs metadata coderen. Als gevolg hiervan krijgt u een uiterst veilige e-mailservice die het voor iedereen erg moeilijk maakt om uw e-mails te volgen en voor hen onmogelijk om de inhoud te zien. Gebruikers kunnen zelfs zelfvernietigende e-mails verzenden!

Misschien is het enige nadeel dat het bedrijf enkele minimale metadatalogs opslaat over berichten die met de service gedurende 5 dagen worden verzonden (om de service soepel te laten verlopen). Dit zou echter geen zorg moeten zijn voor de 99,9 procent van de gebruikers.

3. Mailfence

1 GB opslag (500 MB e-mail, 500 MB documenten) - Twee-factor-authenticatie - E-mailondersteuning

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Deze beveiligde e-mail is gevestigd in België en het is een dienst die zeer indrukwekkend is. Gebruikers mogen gratis één e-mailadres krijgen met 500 MB opslag. En de voordelen van het gebruik van deze service zijn talrijk.

End-to-end-codering wordt geleverd dankzij een sterke PGP-compatibiliteit. Voor beginners is er echter de optie om e-mails veilig te versleutelen met een “gedeeld geheim” wachtwoordsysteem. Dit betekent dat iedereen direct kan beginnen met het verzenden van beveiligde e-mails - zonder ingewikkelde PGP-sleutels te leren kennen.

Mailfence heeft geweldige extra functies zoals een agenda, contacten en documentenopslag. Het is ook eenvoudig om de service op al uw apparaten te synchroniseren - en laat u uw oude contacten snel importeren van uw oude e-mailadres met behulp van een CSV-bestand.

Hoewel Mailfence sommige logboeken van zijn gebruikers opslaat - inclusief IP-adressen van gebruikers en metadata - doet het dit alleen om te voldoen aan de Belgische wetgeving. En het biedt een volledig transparantierapport dat precies onthult hoeveel aanvragen van de autoriteiten het ontvangt.

Ongeacht de garanties die het ontvangt, zal het nooit toegang kunnen bieden tot de inhoud van e-mails dankzij de krachtige end-to-end-codering die het biedt. Uitstekend geschikt voor beginners.

4. Hushmail

15 MB opslag - Volledige PGP-compatibiliteit - App voor iPhone

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Deze Canadese provider is een andere veilige e-mailservice waarmee gebruikers gratis een account kunnen krijgen. Zonder te betalen kunnen consumenten een enkel adres krijgen met 15 MB opslag. Toegegeven, dat is niet veel opslagruimte, wat betekent dat je geen e-mails met enorme bijlagen kunt ontvangen of een grote inbox met e-mails hebt die je niet wilt verwijderen. Als u echter uw e-mails graag wilt verwijderen terwijl u doorgaat, is deze gratis service misschien iets voor u.

Gebruikers krijgen toegang tot volledige end-to-end versleutelde e-mails dankzij de volledige PGP-compatibiliteit en alle e-mails worden veilig in rust opgeslagen. IMAP en POP worden ondersteund, wat betekent dat u dit e-mailaccount kunt gebruiken met een externe client om mogelijke kwetsbaarheden met Javascript te voorkomen.

Gevestigd zijn in Canada, dat deel uitmaakt van de 5 Eyes, betekent dat het uit een land komt dat niet als uitstekend wordt beschouwd voor privacy. Dit kan voldoende zijn om sommige mensen van de dienst af te zetten. Het is echter goed om te onthouden dat de end-to-end-codering betekent dat zelfs als de autoriteiten het bedrijf benaderen, ze geen toegang hebben tot de inhoud van gecodeerde e-mails.

Niet zo goed als sommige services hoger in dit artikel, maar een gratis, veilige e-mailprovider die veel beter is dan die van Google.

Gratis veilig e-mailalternatief

Signaal

Onbeperkte opslag - gecodeerde berichten - Apps voor Android en iPhone

Ok, dus we zullen beginnen met toe te geven dat dit niet echt een e-mailservice is. Het is echter gratis en als het gaat om het verzenden van berichten met krachtige end-to-end-codering, is er niets dat het signaal echt evenaart ten opzichte van gebruiksgemak en veiligheid.

Signaal is volkomen veilig en het is een van de weinige diensten die beloven nooit met overheden samen te werken. Singal's ontwikkelaar Open Whisper maakt bekend dat het nooit achterdeurtjes voor de autoriteiten zal bieden, en het signaalprotocol is zowel open source als extreem robuust.

Het leuke van Signal is dat het helemaal gratis is. Dat betekent dat iedereen, overal berichten kan verzenden met de service zonder een cent te betalen. En met Signal weet u dat niemand de inhoud van uw berichten ooit zal zien - behalve de beoogde ontvanger.

Hoewel dit technisch gezien geen e-mailservice is, kunt u dus wel gecodeerde berichten verzenden via internet. Wij denken dat Signal voor veel mensen een betere optie is om te communiceren dan via een e-mailadres met een groot technologiebedrijf zoals Google. En om deze reden raden we mensen aan om deze gratis service te bekijken!

Conclusie

Als je gratis beveiligde e-mails wilt gaan verzenden, heb je een e-mailprovider nodig die voor niets end-to-end encryptie biedt. Dit is uiterst zeldzaam omdat het bieden van krachtige end-to-end-codering niet eenvoudig is.

Er bestaan ​​veel gratis e-mailservices zoals KOLAB Now, en die services worden als beter beschouwd dan Gmail omdat ze niet actief in e-mails van gebruikers ingaan om ze voor marketingdoeleinden te scannen. Veel van die e-mailproviders bieden echter geen codering voor gegevens in rust of end-to-end-codering.

Daarom kunnen die gratis e-mailaccounts niet als veilig worden beschouwd. Omdat, als ze door de overheid worden benaderd met een bevel, ze toegang moeten (en kunnen) bieden tot de inhoud van uw e-mails.

In deze gids hebben we alleen e-mailservices vermeld die een sterke codering bieden die ervoor zorgt dat alleen de afzenders en ontvangers van berichten ooit toegang hebben tot de inhoud. Dit is echte e-mailbeveiliging en deze services bieden het allemaal gratis.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me