5 Beste Adblock voor iPhone en iPad

Als u voortdurend wordt gebombardeerd door adverteerders, wilt u misschien weten hoe u pop-ups op uw iPhone of iPad kunt stoppen. Gelukkig ondersteunt iOS adblocker-software! Thier zijn honderden adblocker-apps beschikbaar in de app store, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke adblock-app iPhone-gebruikers moeten downloaden. In deze gids geven we een lijst van de beste iPhone-adblocker-apps en laten we u zien hoe u adblocker-software op iOS kunt instellen.

De term "adblocker" is enigszins misleidend, omdat hoewel adblocker-apps advertenties blokkeren, hun meest nuttige functie is om te voorkomen dat trackingscripts in uw browser worden geladen, waardoor bedrijven uw bewegingen kunnen volgen terwijl u op internet surft. Dit is waarom ze ook bekend staan ​​als 'content blockers'.

Een ander voordeel van adblockers is dat ze het laden van pagina's kunnen versnellen, omdat ze voorkomen dat de browser onnodige (en mogelijk schadelijke) scripts laadt. Om dezelfde reden verminderen adblockers het bandbreedtegebruik en zijn daarom vrijwel essentieel voor mensen met beperkte dataplannen. Ze beweren ook dat ze de levensduur van de batterij sparen, hoewel we er volledig van overtuigd zijn dat dit voordeel voor de gemiddelde gebruiker merkbaar zal zijn.

Beste Adblockers voor iPhone en iPad

Hieronder staat een lijst met de beste adblock-apps voor iPhone- en iPad-gebruikers. De meeste iOS-adblockers in dit artikel zijn gratis, maar sommige bieden een premium-versie die wordt betaald. We hebben ook enkele browsers opgenomen die advertenties blokkeren en uw privacy beschermen.

1. AdGuard

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

AdGuard is een zeer populaire gratis en open-source adblocker die ook een Pro-versie heeft. AdGuard Free doet de meeste dingen die u zou verwachten: het blokkeert advertenties efficiënt en beschermt uw privacy door trackingscripts te blokkeren. U kunt kiezen uit meer dan 50 populaire filterlijsten, zoals EasyList en EasyPrivacy.

Een interessante functie van AdGuard is de handmatige blokkeerfunctie waarmee u elementen op een webpagina kunt selecteren (zoals een advertentie die niet automatisch kon worden geblokkeerd) en ze kon verwijderen.

Premium-gebruikers kunnen aangepaste filterlijsten maken en systeembrede DNS-filtering uitvoeren. Dit wordt bereikt door een “nep” VPN-verbinding met elke populaire DNS-service van uw keuze. Of u kunt uw eigen DNS-server configureren. Zoals eerder opgemerkt, is deze functie niet compatibel met het gebruik van een gewone VPN-app.

2. AdBlock

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Adblock is de originele adblocker voor iOS. Naast een normale Safari-inhoudblokker, kan Adblock een lokale DNS-proxy op uw apparaat maken die DNS-blokkering lokaal uitvoert in plaats van op een externe server.

Naast het gebruik van regels uit populaire blocklists, kunt u aangepaste blocking-regels en URL-gebaseerde blocklists maken, die u kunt exporteren en synchroniseren tussen apparaten met iCloud. Om verstoring van uw browserervaring door DNS-filterende sites te minimaliseren, biedt Adblock een handige widget om de DNS-proxy snel in of uit te schakelen.

3. Firefox Focus

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Firefox Focus is een open-source browser van Mozilla, makers van de populaire reguliere Firefox-browser. Het is vanaf het begin ontworpen om de privacy te verbeteren, een belangrijk onderdeel hiervan is het blokkeren van inhoud. De belangrijkste zorg is trackingbescherming in plaats van advertentieblokkering, maar om dit te bieden, blokkeert het alle advertenties die u volgen. Misschien niet verrassend, betekent dit dat de meeste advertenties worden geblokkeerd.

Hoewel geweldig voor privacy, heeft Firefox Focus beperkingen als een dagelijkse browser. Het meest opvallende hiervan is dat de inloggegevens van de website niet tussen sessies worden opgeslagen. Een andere is dat browsen met tabbladen niet wordt ondersteund in iOS (hoewel het in de Android-versie is).

Het is echter mogelijk om Firefox Focus te integreren’ functies voor het blokkeren van inhoud in Safari op de normale manier die eerder in dit artikel is beschreven.

4. 1Blocker X

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

1Blocker heeft een relatief hoog prijskaartje, deze bijgewerkte versie van de geliefde oude 1Blocker-app blijft erg populair. Het is een standaard Safari-adblocker die ervan profiteert dat hij zijn werk eenvoudig maar goed doet.

Het gebruikt meer dan 115.000 regels om advertenties en trackers te blokkeren en beschikt over regionale regels die geschikt zijn voor specifieke landen. Hiermee kunt u ook aangepaste regels toevoegen, die u kunt beschermen met Touch ID of Face ID. Als u specifieke websites wilt ondersteunen, kunt u deze op de witte lijst zetten.

Een functie die we leuk vinden, is de mogelijkheid om ergernissen te blokkeren, zoals widgets voor sociale media, cookiemeldingen, deelbalken en crypto-mijnwerkers.

De website van 1Blocker is er trots op dat onafhankelijke tests door Wirecutter, NY Times en BrooksReview hebben bevestigd dat de app het gemiddelde gegevensgebruik met meer dan 50 procent verlaagt. Dat is nogal indrukwekkend.

Pop-ups en advertenties op iPhone stoppen

Op desktopplatforms en Android is de gebruikelijke aanpak voor het blokkeren van advertenties het installeren van een adblocker-add-on voor de Firefox- of Chrome-browsers. Zoals uMatrix, Privacy Badger en / of uBlock Origin.

iOS is zoals het is, het installeren van een adblocker op een iPhone of iPad is echter niet zo eenvoudig. Om te beginnen, dankzij de strikte richtlijnen van de App Store, ondersteunen noch Firefox noch Chrome browser-add-ons in iOS.

Dit laat twee hoofdbenaderingen voor adblocking over. De meeste apps voor het blokkeren van inhoud werken alleen in Safari en moeten na installatie worden ingeschakeld in de instellingen van Safari. Om dit eenvoudig te doen

Ga naar Instellingen -> Safari -> Algemeen -> Inhoudsblokkers en schakel die van jou in.

Content blocker-apps kunnen met elkaar conflicteren, dus het is waarschijnlijk een goed idee om er slechts één tegelijk in te schakelen. iOS beperkt adblocker-apps elk tot 50.000 regels, dus veel apps (zoals AdGuard hieronder weergegeven) worden als meerdere processen uitgevoerd om deze beperking te omzeilen. In dit geval moet u waarschijnlijk alle processen van een enkele app inschakelen.

Adblock-voorkeuren iOS

Handige tip: Adblockers kunnen websites breken door scripts te blokkeren die de sites nodig hebben om te functioneren. Gelukkig biedt Safari voor iOS hiervoor een oplossing. Druk eenvoudig op de pagina-vernieuwingsknop om een ​​pop-upvenster te openen waarmee u de pagina kunt vernieuwen zonder dat inhoudsblokkers zijn ingeschakeld.

De andere hoofdbenadering is om een ​​volledige bowser te gebruiken met ingebouwde adblocking-mogelijkheden.

In het verleden bestond er een aantal adblocker-apps die advertenties systeembreed blokkeerden door alle iPhone-verbindingen te routeren via een "nep" VPN- of proxy-verbinding. DNS-filtering kan vervolgens worden uitgevoerd door een externe DNS-server of lokaal.

Het lijkt er echter op dat Apple heeft besloten de meeste van dergelijke apps uit de App Store te verwijderen, hoewel deze functionaliteit beschikbaar blijft in een beperkter aantal apps.

Merk op dat als een "nep" VPN- of proxyverbinding wordt gemaakt om DNS-blokkering uit te voeren, het niet mogelijk is om ook een gewone VPN-app te gebruiken.

Dus wat is de beste content blocker-app voor iPhone of iPad? Lees verder!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me