5 beste cloudback-ups voor Mac die uw privacy respecteren

De meeste Macs hebben tegenwoordig bescheiden SSD-schijven, dus het duurt meestal niet lang voordat we bestanden en apps moeten verwijderen om ruimte te maken voor degene die we daadwerkelijk nodig hebben. En zelfs als u acres lokale schijfruimte hebt, is het belangrijk om een ​​back-up van uw gegevens te maken om verlies te voorkomen. In dit artikel vermelden we de 6 beste back-ups van cloudopslag voor Mac-gebruikers.

Wij zijn ProPrivacy! In tegenstelling tot andere websites raden we alleen Mac-cloudopslagoplossingen aan die uw privacy respecteren. In de praktijk betekent dit dat alle cloudopslagdiensten veilige end-to-end encryptie aan de client bieden. Dit betekent dat u uw bestanden op uw eigen apparaten codeert en decodeert in plaats van erop te vertrouwen dat een potentieel onbetrouwbare derde partij dit voor u doet. De onderstaande services bieden ook tot 5 GB gratis cloudback-upopslag, zodat u uw gegevens gratis kunt beveiligen.

Inderdaad, zelfs als u een derde partij vertrouwt (waarom zou u?), Als deze de privécoderingssleutels van uw gegevens bevat, kan deze zelfs worden gehackt of worden gedwongen om de sleutels aan een bureau zoals de NSA te overhandigen.

Dus, wat zijn de beste cloudopslag voor Mac-oplossingen die uw privacy respecteren? Lees verder!

Wat zijn de beste cloudback-upoplossingen voor Mac?

 1. Tresorit

  - Geen kennis | Zwitsers | End-to-end encryptie

 2. Sync.com

  - Geen kennis | Kluis | Bestandsversie

 3. SpiderOak

  - Geen kennis | Onderschreven door Edward Snowden | End-to-end encryptie

 4. Nextcloud

  - Open-source | Hosting opties | Selectieve synchronisatie

 5. iCloud

  - Gebruiksvriendelijk | macOS-integratie | Alleen online opslagoptie

5 Beste cloudback-ups voor Mac: diepgaande analyse

1. Tresorit

Tresorit biedt 3 GB gratis, heeft ingebouwde end-to-end encryptie en is gemakkelijk te gebruiken

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Tresorit-startpagina

Tresorit is een Zwitserse cloudopslagprovider die bekend staat om zijn toewijding aan privacy. Tresorit is een service zonder kennis en maakt gebruik van robuuste end-to-end-codering om ervoor te zorgen dat zelfs deze geen toegang heeft tot uw gegevens. Tresorit biedt krachtige platformoverschrijdende ondersteuning voor Windows, Linux en natuurlijk macOS.

Apps zijn beschikbaar voor iOS en Android, maar deze synchroniseren niet automatisch mappen van mobiele apparaten.

Bestanden worden aan clientzijde gecodeerd met een AES-256-CFB-codering met een HMAC SHA-512 voor integriteitsverificatie. Coderingssleuteluitwisselingen worden beveiligd met behulp van RSA-4096. Tresorit ondersteunt versiebeheer van de betaalde abonnementen, wat betekent dat u altijd bestanden kunt herstellen die niet permanent zijn verwijderd.

Tresorit is in veel opzichten een meer op privacy gerichte versie van iCloud - het’is geweldig voor het synchroniseren en delen van bestanden, maar is niet zo handig om ruimte vrij te maken op uw Mac. Het biedt wel een selectieve synchronisatiefunctie voor mappen, dus als u bestanden van een andere computer uploadt, hoeft u niet de volledige inhoud van uw Tresorit-map naar uw Mac te synchroniseren.

Als u meer informatie over deze service wilt, lees dan onze Tresorit-recensie.

2. Sync.com

Sync.com biedt gebruikers 5 GB gratis opslagruimte en het heeft fantastische beveiligingsfuncties!

 • pricing

  Van $ 5,00
  / maand

startpagina van sync.com

Sync.com is een zero-knowledge cloudopslagservice gevestigd in Canada. Mac-gebruikers worden goed bediend door de platformoverschrijdende ondersteuning voor alle gebruikelijke verdachten, hoewel we teleurgesteld zijn dat het geen ondersteuning biedt voor Linux anders dan via de webportal.

Zoals van dit soort diensten mag worden verwacht, ondersteunt Sync.com volledig bestandsversie, veilig met wachtwoord beveiligde koppeling delen en mappen delen. Het uploadt ook graag foto's en video's van je telefoon naar je Cloud-account, hoewel we het gebrek aan gedetailleerde controle over dit proces een beetje frustrerend vonden.

Vooral voor gebruikers die wat ruimte op hun Macs willen vrijmaken, Sync.com’Met de Vault-functie kunt u alleen bestanden uploaden naar de cloud. Een lokale versie van het bestand blijft op het oorspronkelijke apparaat waaruit het is geüpload, maar wordt niet automatisch met andere apparaten gesynchroniseerd, tenzij u specifiek kiest voor offline synchroniseren.

Gegevens worden end-to-end gecodeerd met behulp van een AES-256-GCM-codering die is beveiligd met een RSA-2048 privésleutel en uw wachtwoord. Dit is geweldig, maar het feit dat Sync.com een ​​closed source-product is van een bedrijf dat is gevestigd in een surveillancepartnerland van Five Eyes maakt ons wel een beetje ongerust.

Lees onze Sync.com review voor meer informatie over hun service.

3. SpiderOak

SpiderOak is een zeer veilige service en biedt een gratis proefperiode van 21 dagen voor zijn premium-service

 • pricing

  Van $ 5,75
  / maand

SpiderOak-startpagina

Pros

 • “Geen kennis” cloud sync en delen
 • Sterke e2e-codering (alleen apps, niet in de browser)
 • Bestandsversie
 • Met de verwijderde itemsbak kunt u alleen bestanden online opslaan

Cons

 • Geen open source
 • Gevestigd in de VS.
 • Mobiele apps zijn beperkt

Aanbevolen door NSA-klokkenluider Edward Snowden, SpiderOak is misschien wel de meest privacygerichte cloudopslagprovider die er is. Het gebruikt krachtige end-to-end-codering in zijn apps (met behulp van een AES-256-CFB-codering en HMAC SHA-256 hash-authenticatie), hoewel de webinterface uw primaire coderingssleutel moet overhandigen aan SpiderOak’s servers.

Cross-platform desktop-ondersteuning voor macOS, Windows en Linux is sterk, hoewel de functionaliteit van zijn iOS- en Android-apps teleurstellend beperkt is. SpiderOak One biedt goede bestandsversie en opties voor het delen van bestanden, maar de opvallende functie is dat bestanden die lokaal in uw synchronisatiemap worden verwijderd, niet automatisch online worden verwijderd.

Ze worden in plaats daarvan geback-upt naar een speciale prullenbak waar ze op elk moment kunnen worden hersteld. Deze bestanden worden voor onbepaalde tijd bewaard, hoewel ze wel meetellen voor uw opslaglimiet (u kunt natuurlijk ruimte vrijmaken door de bak leeg te maken, waarna bestanden niet kunnen worden hersteld).

Hoewel dit misschien niet het beoogde doel is, kunt u met deze functie schijfruimte besparen door bestanden lokaal te verwijderen maar online te bewaren voor later herstel.

Onze grootste zorg met SpiderOak is dat zijn apps geen open source zijn, een probleem dat wordt verergerd door SpiderOak als Amerikaans bedrijf en daarom onderworpen aan angstaanjagende binnenlandse surveillance in NSA-stijl.

Bekijk onze SpiderOak-review als u meer informatie over deze service wilt weten.

4. Volgendecloud

Nextcloud is een zelfgehoste cloudopslagservice die het extra veilig maakt

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Hoewel alle bovenstaande services end-to-end encryptie aan de client bieden, zijn ze ook allemaal closed source-producten. Dit betekent dat de behoefte aan vertrouwen niet volledig is weggenomen. Degenen die niemand vertrouwen (en waarom in godsnaam?) Kunnen hun eigen cloudback-up- en synchronisatieservice maken met de open-source Nextcloud-software.

Het opzetten van een volledig gehost Nextcloud-account met behulp van een van de cloudopslagservices van zijn partner is waanzinnig eenvoudig, maar degenen die serieus zijn op het gebied van privacy zullen zelf willen hosten op hun eigen hardware of op serverruimte hebben volledige controle over.

Server-side encryptie (AES-128-GCM met HMAC SHA1 authenticatie voor sleutelafleiding) is echter optioneel en wordt momenteel vermeld als zijnde in de “alpha” of “testing” ondanks sterk aanbevolen in alle Nextcloud-documentatie.

Nextcloud heeft een prullenbakfunctie die standaard een limiet voor tijd en grootte heeft die het nut ervan voor alleen online opslag beperkt. Maar hey, het hele punt van Nextcloud is dat jij de baas bent! Accountbeheerders kunnen dergelijke beperkingen verwijderen, zodat u deze functie kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van verwijderde mappen naar de cloud.

U kunt ook schijfruimte besparen door de Mac-client te configureren om alleen geselecteerde mappen te synchroniseren. Als je meer wilt weten over deze service, bekijk dan onze Nextcloud-review.

5. iCloud

iCloud is de eigen opslagservice van Apple, gericht op gebruiksgemak

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

iCloud-startpagina

Apple is behoorlijk agressief in het pushen van gebruikers naar zijn eigen cloudopslagoplossing, iCloud, en veel Mac-gebruikers gaan begrijpelijkerwijs gewoon mee. Dit is in veel opzichten geen slechte zaak omdat iCloud’s integratie met macOS Sierra en later maakt de Store in iCloud en Optimize Storage-functies ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

Opslaan in iCloud stelt u in staat om alle bestanden, foto's en berichten te verplaatsen naar alleen online opslag, terwijl Optimaliseren opslag ruimte bespaart door automatisch iTunes-films en tv-programma's te verwijderen zodra ze zijn bekeken.

Om alleen schijfruimte te besparen, is iCloud moeilijk te verslaan. De reden dat het voor het laatst op deze lijst staat, is echter dat er geen gemakkelijke manier is om uw bestanden end-to-end te coderen voordat ze worden opgeslagen op Apple’s servers. Het gebrek aan gedetailleerde controle over welke bestanden worden geüpload, betekent inderdaad dat u ze niet per bestand kunt coderen voordat ze worden opgeslagen in iCloud.

Apple heeft de afgelopen paar jaar zorgvuldig een reputatie opgebouwd voor het beschermen van zijn gebruikers’ privacy, maar er moet aan worden herinnerd dat het een Amerikaans bedrijf is dat onderworpen is aan nationale veiligheidsbrieven (met bijbehorende gag-bestellingen) en dergelijke. Het heeft ook volledig samengewerkt met de NSA via zijn PRISM-massabewakingsprogramma.

iCloud mist ook een belangrijke functie die wordt gevonden in de meeste Mac-cloudopslagoplossingen van derden: bestandsversie. Hiermee worden meerdere eerdere versies van bestanden opgeslagen, zodat ze op een later tijdstip kunnen worden hersteld. Dit is cruciaal voor het herstellen van bestanden die beschadigd zijn geraakt of zijn geïnfecteerd met malware zoals ransomware, maar kan ook een redder in nood zijn als u wijzigingen in uw documenten wilt terugzetten.

Laatste gedachten

Het is jammer dat geen enkele op privacy gerichte cloudservice die we kennen, bijna even goede ondersteuning biedt voor het naar de cloud verplaatsen van bestanden als die van Apple, Dropbox, Microsoft en Google. We hopen dat dit in de toekomst kan veranderen. Met Nextcloud kun je een oplossing voor de jury opstellen, maar het moet gezegd worden dat dit nogal onhandig is.

De privacykwesties bij het gebruik van Dropbox, OneDrive of Google Drive kunnen sterk worden beperkt door bestanden zelf te coderen voordat ze worden geüpload met software zoals VeraCrypt, maar dit brengt wel zijn eigen hinder met zich mee. Dat is de prijs van privacy.

iCloud zelf blijft de eenvoudigste manier om schijfruimte te besparen door uw bestanden alleen online op te slaan, maar we zullen nooit comfortabel een product van een Amerikaans bedrijf aanbevelen met een staat van dienst voor het helpen van de overheid om zijn klanten te bespioneren.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me