5 Beste cloudback-upservices

Cloudback-ups zijn gebouwd om back-ups van gegevens zo eenvoudig mogelijk te maken, waardoor de hartverscheurende ervaring van het verliezen van uw werk wordt vermeden door automatisch de meest recente versie van uw bestanden te dupliceren en op te slaan in een veilige online ruimte. Het kiezen van de service waarvoor u kiest, kan net zo lastig zijn, dus om het u gemakkelijker te maken, hebben we de beste 5 beschikbare cloudback-upopslagservices geschetst.


Cloud backup

Wat zijn de beste cloudback-upservices?

Hieronder vindt u een lijst met de beste cloudback-upservices in 2020. We hebben deze services gekozen op basis van hun beveiliging, betrouwbaarheid en functies. Blader onder dit gedeelte of klik door naar de service voor meer informatie over elke service.

 1. Tresorit

  - Geen kennis | 2FA | Ondersteuning voor meerdere platforms

 2. Sync.com

  - End-to-end encryptie | 2FA | 100% online opslagoptie

 3. Ik rij

  - Kostenbesparend | Snapshots | Gebruikersvriendelijk

 4. Nextcloud

  - Hostingopties | Aanpasbaar | Ondersteunt streaming media

 5. SpiderOak

  - Geen kennis | Bestandsversie | e2e-codering

Een diepgaande blik op de 5 beste cloudback-upoplossingen van 2020

Ontdek meer informatie over de beste cloudback-upoplossingen hieronder in onze uitgebreide overzichten.

1. Tresorit

Tresorit is een geweldige zero-knowledge cloudprovider gevestigd in Zwitserland - topgebied voor privacy

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Tresorit-startpagina

Tresorit is een begrip geworden met zijn inspanningen als cloudopslagservice, maar zijn focus op zakelijke pakketten maakt het een opvallende kandidaat voor back-up in de cloud. Catering van particulieren tot organisaties met meer dan 100 mensen, Tresorit biedt tweefactorauthenticatie en een zero-knowledge beleid dat end-to-end encryptie biedt zonder een enkele encryptiesleutel op zijn servers op te slaan.

Het bedrijf heeft terecht vertrouwen in het product’biedt een 14-daagse proefperiode van zijn Premium-, Solo- en Small Business-pakketten en een geld-teruggarantie van 7 dagen. In onze Tresorit Review hebben we het bedrijf geprezen’s Zwitserse afkomst als troost voor privacyliefhebbers ondanks recente veranderingen in de overheid en de functie ervan zal rijker zijn dan de meeste concurrenten, maar dit komt meer voor een premium prijs.

2. Sync.com

Sync leeft zijn naam met prachtige platformoverschrijdende synchronisatie en volledig functionele mobiele apps

 • pricing

  Van $ 5,00
  / maand

Sync.com-startpagina

Aan de andere kant van de schaal biedt Sync.com de beste waar voor uw geld zonder in te boeten aan belangrijke functies. Als je in Canada woont, zul je zeker op je hoede zijn voor het land’s Five Eyes-lidmaatschap, maar het zero-knowledge-beleid met end-to-end-codering en two-factor authentication op alle niveaus belooft gegevens veilig te houden.

Dit omvat de gratis laag van 5 GB, wat misschien genoeg is voor cloudopslag, maar wel’past waarschijnlijk niet bij degenen die een cloudback-upservice willen. Gelukkig is Sync.com vrij gul met opslagruimte als het gaat om zijn premium pakketten, beginnend tegen een lage prijs en variërend tot 10 TB per persoon.

Hoewel applicaties niet beschikbaar zijn voor Linux, ondersteunt Sync.com een ​​breed scala aan besturingssystemen. Het is vooral indrukwekkend op mobiel, en onderhoudt een schone gebruikersinterface zonder functies te verwijderen. U kunt meer lezen over Sync.com in onze volledige review.

3. IDrive

IDrive ondermijnt veel andere providers zonder al te veel op te offeren - zelfs met e2e-codering

 • pricing

  Van $ 17.38
  per jaar

iDrive-startpagina

Omdat het dat niet doet’t maakt standaard een back-up van alle bestanden en legt een duidelijke focus op synchronisatiemogelijkheden, sommigen beweren dat een andere cloudback-upservice IDrive moet gebruiken’s plek op deze lijst. Desondanks heeft IDrive een reeks functies die zijn plaats versterken, van robuuste geavanceerde planning- en herstelopties tot zijn ondersteuningsaanbod in Windows, macOS, Android en iOS. Helaas schiet de service tekort zonder Linux-app, maar je kunt hem wel laten werken via het web of via scripts.

IDrive-abonnees kunnen verbinding maken met zoveel apparaten als ze willen in het abonnement en betalen $ 52,12 per jaar voor het abonnement van 2 TB of $ 74,62 per jaar voor 5 TB. Back-up is intuïtief en gebruikt alleen het kopiëren op blokniveau om de gewijzigde delen van een bestand te vervangen in plaats van het geheel opnieuw te uploaden. Echte archivering betekent ook dat lokaal verwijderde bestanden in de cloud worden bewaard totdat deze handmatig worden opgeschoond.

Ondanks dit alles is het bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, een land dat bekend staat om zijn indringende houding ten opzichte van privacy. U kunt kiezen voor een lokaal opgeslagen privéversleutelingssleutel om uw informatie te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, maar dit verwijdert IDrive’s deelfuncties en kunnen niet worden hersteld als ze worden vergeten. Als u eenmaal voor deze optie kiest, kunt u deze niet wijzigen zonder alles opnieuw in te stellen, inclusief uw opgeslagen gegevens.

4. Volgendecloud

Nextcloud komt in zelf gehoste en betaalde gehoste varianten - waardoor een hoge mate van aanpasbaarheid mogelijk is

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Nextcloud-startpagina

Nextcloud is de enige open source cloudback-upservice op deze lijst en biedt ongeëvenaarde controle over uw gegevens. Het is volledig gratis als u uw eigen hardware bij de hand hebt, met hosting van derden voor een maandelijkse vergoeding. Natuurlijk voegt iemand anders een cloud-back-upsysteem toe aan automatisch extra beveiligingsrisico's om over na te denken, maar niet meer dan de closed source-alternatieven.

Het heeft een zeer aanpasbare modulaire aard voor de functieset, volledig afhankelijk van hoe je Nextcloud persoonlijk hebt opgezet. Zowel self-hosting als externe servers kunnen nieuwkomers zijn, dus wij’hebben de tijd genomen om een ​​gids te maken voor het instellen van Nextcloud die elk proces opsplitst in gemakkelijk verteerbare stappen en meer informatie is te vinden in onze volledige review.

5. SpiderOak

SpiderOak werd persoonlijk onderschreven door Edward Snowden na zijn onthulling van het NSA-spionageschandaal

 • pricing

  Van $ 5,75
  / maand

SpiderOak-startpagina

SpiderOak ONE Backup, dat door Edward Snowden wordt goedgekeurd als een uitstekend alternatief voor reguliere cloudopslagproviders, maakt onze lijst niet verrassend compleet. Voorstanders van privacy willen misschien voorzichtig zijn met haar basis van activiteiten in de Verenigde Staten, maar wees gerust dat het ook een kennisbeleid heeft en veilige end-to-end encryptie om nieuwsgierige blikken te voorkomen.

De mobiele applicaties laten te wensen over met een alleen-lezen aanpak en het ontbreken van tweefactorauthenticatie zal zeker aarzeling veroorzaken, maar SpiderOak is nog steeds een solide optie op desktop met een interface die de Big Three evenaart.

Verwarring over de wolk

De 'cloud' is de afgelopen jaren een verwarrende term geworden, met toenemende overeenkomsten tussen consumenten- en zakelijke services die de lijnen vervagen. Cloudopslag zoals Microsoft OneDrive, Dropbox en Google Drive zijn populairder dan ooit, waardoor u uw bestanden online kunt synchroniseren en delen, maar ze zijn niet ideaal om echt een back-up van uw informatie te maken in geval van een ramp.

Functies zoals bestandsversie vertonen een overlap, maar voor cloudopslagservices moet u meestal nog steeds een gedeelde map gebruiken wanneer u een bestand maakt of handmatig een offline bestand uploadt. Hun afhankelijkheid van browsers via een webinterface betekent ook dat codering alleen serverzijdig kan worden uitgevoerd, wat als een zwakke schakel in de beveiliging wordt beschouwd.

Omgekeerd slaan cloudback-upservices automatisch gegevens op wanneer wijzigingen worden aangebracht zonder tussenkomst van de gebruiker en bieden ze statusrapporten om ervoor te zorgen dat alle bestanden intact zijn op de server. De meeste bieden een ongekende garantie voor het geval dat serverstoringen leiden tot gegevensverlies, wat een soort verzekering voor bedrijven biedt.

3-2-1 is beter dan één

Hoewel cloudback-upservices een extra beveiligingslaag toevoegen, mogen ze nooit als vervanging voor uw lokale opslag dienen. Identiek aan alleen vertrouwen op hardware, zou het slechts één ramp kosten om gecentraliseerde gegevens volledig te verliezen.

In plaats daarvan raden we aan de 3-2-1-regel te gebruiken waarbij een back-up van gegevens wordt gemaakt met behulp van drie verschillende methoden. Traditioneel wordt hiermee de originele kopie opgeslagen op het primaire lokale apparaat, gevolgd door de eerste back-up op een externe harde schijf of NAS-apparaat (Network Attached Storage). Als u een online cloudback-upservice toevoegt, krijgt u de optimale beveiliging voor uw informatie.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me