5 Beste DD-WRT Routers van 2020 – DD-WRT Routers voor thuis of op kantoor

Een Virtual Private Network (VPN) geeft mensen digitale privacy wanneer ze verbinding maken met internet. Het stelt hen ook in staat om zich overal ter wereld voor te doen om de inhoud en services van websites te deblokkeren. Met een VPN ‘flashed’ router is het mogelijk om elk apparaat in huis via een VPN met internet te verbinden - altijd!

Open source software bekend als DD-WRT kan op routers worden geïnstalleerd. Of u nu een vooraf geflashte DD-WRT-router koopt of de software zelf installeert, u kunt een DD-WRT VPN-service rechtstreeks op een router installeren. Die DD-WRT-firmware biedt toegang tot de interne instellingen van de router - waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om al hun webverkeer te beschermen met een VPN.

Beste DD-WRT-routers

Een VPN-client installeren op een DD-WRT-router is enorm handig. Het betekent dat elk apparaat dat via wifi met een router is verbonden, wordt beschermd door de encryptie van de VPN. Gewoonlijk moet een VPN rechtstreeks worden geïnstalleerd op elk apparaat dat u wilt beschermen. Een DD-WRT VPN betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een VPN die veel gelijktijdige verbindingen toestaat. Om deze reden is een DD-WRT VPN-service perfect voor grote gezinnen.

Bovendien verbergt met een DD-WRT VPN iedereen die is verbonden met WiFi zijn ware IP-adres. Dit betekent dat ze allemaal censuur en geografische beperkingen kunnen overwinnen om toegang te krijgen tot internationale inhoud zoals Netflix US, BBC iPlayer en Hulu.

Voor mensen die zelf een router met DD-WRT willen flashen, is er later in dit artikel een gids. Voor iedereen de beste DD-WRT VPN (ExpressVPN)
verkoopt een voorgeflashte router. Als je meer routeropties wilt, bekijk dan ons 5 beste artikel over DD-WRT routers.

De beste DD-WRT-routers?

Bekijk hieronder de diepgaande analyse van onze favoriete DD-WRT-routers;

Asus RT-AC5300

(Amazone: $ 399,99, FlashRouters: $ 599,99)

Asus AC5300

De Asus RT-AC5300 is de Death Star van draadloze routers. Hoewel de AC88U iets beter is als het gaat om technische specificaties, wint de AC5300 elke keer als het gaat om prestaties. Dit is gedeeltelijk te danken aan de acht externe antennes, die zijn ingesteld in een configuratie met vier zenders, vier ontvangers (4T4R) en een fantastisch bereik hebben. 4T4R helpt ook om interferentie tussen apparaten te voorkomen, waardoor de overdrachtssnelheid wordt verhoogd. Met de router kunnen gebruikers ook twee echte 5GHz-netwerken opzetten.

Bovendien is de router geladen met MU-MIMO-technologie (Multi User - Multiple Input Multiple Output), evenals gespecialiseerde gamingtechnologie om de verbazingwekkende draadloze technologie verder te versterken.

Over het algemeen als u uw huis of kantoor wilt uitrusten met een router die uw 4K-videostreaming en eindeloze draadloze apparaten ondersteunt, dan is deze Asus de beste DD-WRT-router voor u!

Asus RT-AC5300 Technische specificaties

CPU: 1400 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flits: 128 MB
Antennes: 8 extern
USB: USB 2.0, USB 3.0
Overdrachtssnelheden: 1000 Mbps 2,4 GHz, 2x 2167 Mbps 5 GHz

WRT3200ACM

(Amazone: $ 248,99, FlashRouters: $ 499,99 - $ 349 verkoopprijs)

Vier antennes geven deze router een fantastisch bereik en de router presteert goed op zowel de 2,4 GHz- als 5 GHz-kanalen. Houd er rekening mee dat, ondanks dat dit wordt gefactureerd als een Tri-Stream-router, die functionaliteit daadwerkelijk verloren gaat wanneer deze wordt geflitst met DD-WRT - zodat technologie niet van toepassing is op DD-WRT. Hetzelfde geldt voor MU-MIMO. Met MU-MIMO kan de router tegelijkertijd met meerdere apparaten communiceren, waardoor de snelheid van het wifi-netwerk wordt verhoogd (door interferentie tussen apparaten weg te werken). Niet elke VPN is echter noodzakelijkerwijs compatibel.Linksys-router

Desondanks is de WRT3200ACM een fantastische router die op uitstekende niveaus presteert wanneer deze met DD-WRT wordt geflitst. Vanwege de Marvell-chipset is het perfect voor intensieve taken zoals gamen, streamen, video-oproepen of gebruik van max. Snelheid VPN.

Linksys WRT3200ACM DD-WRT Technische specificaties

CPU: 1,8 GHz dual-core processor
Ram: 512 MB
Flits: 256 MB
Antennes: 4 externe
USB: USB 2.0, USB 3.0
Overdrachtssnelheden: 600 Mbps (max) 2,4 GHz, 2600 Mbps 5 GHz

Netgear R7000

(Amazone: $ 249,99, FlashRouters: $ 349,99)

Netgear R7000

De Netgear R7000 was vorig jaar winnaar, maar door een aantal nieuwe releases is hij naar de derde plaats gezakt. Deze router is echter nog steeds een absoluut spectaculaire optie.

De R7000 kan video's streamen, uw online gaming verbeteren en nog veel meer. Hoewel het de kracht en overdrachtssnelheden van de bovenstaande twee mist, ondersteunen ze allemaal DD-WRT MEGA-builds zodat u hetzelfde functionaliteitsniveau kunt bereiken. Als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van DD-WRT op uw Netgear-router, moet u ook MyOpenRouter bezoeken, de open source Netgear-community.

Netgear R7000 Technische specificaties

CPU: 1000 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flits: 128 MB
Antennes: 3 externe
USB: USB 2.0, USB 3.0
Overdrachtssnelheden: 600 Mbps 2,4 GHz, 1300 Mbps 5 GHz

Asus RT-AC56U

(Amazone: $ 101,99, FlashRouters: $ 249,99)

Asus AC56U

De RT-AC56U is een zeer populaire router voor thuisgebruik. Asus heeft een strak ontwerp bereikt, waardoor het in een hoek kan worden gestopt, zonder zijn prestaties te veel te beïnvloeden.

Het bedrijf heeft ook twee USB-modules in de router opgenomen, zodat u uw harde schijf kunt aansluiten voor efficiënt delen tussen familie en collega's. Als u op zoek bent naar een goedkope router met veel punch, dan is dit een uitstekende oplossing. Lees onze definitieve DD-WRT-handleiding om erachter te komen hoeveel er met deze DD-WRT-router (en elke andere DD-WRT-router) kan worden gedaan..

Asus RT-AC56U Technische specificaties

CPU: 800 MHz dual-core
Ram: 256 MB
Flits: 128 MB
Antennes: 3 intern
USB: USB 2.0, USB 3.0
Overdrachtssnelheden: 300 Mbps 2,4 GHz, 867 Mbps 5 GHz

Linksys WRT1200AC

(Amazone: $ 99, FlashRouters: $ 299 - $ 199 in de uitverkoop)

Linksys Router 2

De Linksys WRT1200AC is een uitstekende router, hoewel misschien net een beetje te duur voor wat je krijgt. Ondanks dit is het een populaire router waarvan is bewezen dat hij zowel een goed bereik voor zijn specificaties als fantastische prestaties biedt (wederom voor zijn specificaties). Het goede nieuws is dat FlashRouters deze router vooraf flashed voor gebruik met een enorm aantal verschillende VPN's. Als zodanig is dit een snelle en gemakkelijke optie die meer dan voldoende vermogen levert voor de behoeften van de meeste mensen.

Waar deze router echt werkt is te danken aan de opname van zowel USB 2.0 als USB 3.0. Hierdoor kan een harde schijf via een gigabit-verbinding rechtstreeks op de router worden aangesloten en kan deze worden gebruikt als een snelle netwerkopslagserver (zonder een NAS-server te hoeven kopen).

Technische specificaties van Linksys WRT1200AC

CPU: 1,3 GHz dual-core processor
Ram: 256 MB DDR3-systeemgeheugen
Flits: 128 MB
Antennes: 2 externe
USB: USB 2.0, USB 3.0
Overdrachtssnelheden: 400 Mbps 2,4 GHz, 867 Mbps 5 GHz

Veelgestelde vragen over de DD-WRT-router

Wat is een DD-WRT-router?

Een DD-WRT-router is een router waarop speciale software (firmware) met de naam DD-WRT is geïnstalleerd. Terwijl de meeste routers (zoals die u van uw ISP krijgt wanneer u een breedbandcontract koopt) zeer weinig functies hebben: DD-WRT-routers laten hun gebruikers toe om veel geavanceerde functies te bedienen. Hiermee kunnen gebruikers ook meer software rechtstreeks in het geheugen van de router installeren. Hiermee kan de eigenaar van een DD-WRT-router er rechtstreeks een VPN op installeren.

Een DD-WRT-router en een VPN kiezen

Een router flashen met DD-WRT is lastig, en daarom kiezen de meeste mensen ervoor om een ​​vooraf geflashte router te kopen. Als u geen bijzonder technisch persoon bent, is een vooraf geflashte router de beste optie. Voor mensen met de expertise (of het geduld om te leren) - het is mogelijk om een ​​VPN op een router te installeren en te installeren. Houd er echter rekening mee dat niet elke router kan worden geflitst met DD-WRT.

Een ding om in gedachten te houden is dat hoewel een geflashte DD-WRT-router al uw apparaten beschermt, de bescherming van al die apparaten wordt beperkt door de kwaliteit van de service van uw gekozen VPN. Daarom is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u een betrouwbare en betrouwbare VPN-service krijgt die op een DD-WRT-router is geïnstalleerd. Als u dit niet doet, hebben al uw apparaten te maken met dezelfde VPN-service die niet aan de normen voldoet.

Bij het selecteren van een VPN voor DD-WRT zijn dezelfde VPN-overwegingen van toepassing als bij het selecteren van een VPN voor direct gebruik op onafhankelijke apparaten. Versleuteling moet sterk zijn en volgens een hoge standaard worden geïmplementeerd. Servers moeten zich op een goede spreiding van locaties bevinden en die servers moeten hoge snelheden bieden om van internet te kunnen genieten. Bovendien moet rekening worden gehouden met de professionaliteit van de klantenservice en de VPN-provider, zodat u eventuele problemen snel kunt oplossen.

DD-WRT Privacy

Als u de moeite gaat nemen om een ​​VPN op een geflashte DD-WRT-router te installeren, is het van vitaal belang dat de VPN van wereldklasse is. Om die reden bieden alle VPN's in deze handleiding de allerbeste codering die op de markt beschikbaar is (OpenVPN-codering). Bovendien hebben ze een bewezen staat van dienst als het gaat om privacy voor hun abonnees. Ze hebben ook een waterdicht privacybeleid, wat betekent dat uw gegevens te allen tijde privé blijven: op al uw apparaten.

DD-WRT Verbindingssnelheden

Een van de belangrijkste voordelen van een VPN is dat abonnees censuur en geografische beperkingen kunnen overwinnen. Verbinding maken met een VPN-server in de VS of het VK betekent bijvoorbeeld dat de VPN-gebruiker zich echt in een van die landen bevindt. Veel VPN's bieden zeer lage verbindingssnelheden, wat betekent dat streaming in HD bijna onmogelijk is.

Onze nummer één aanbevolen DD-WRT VPN-service is ExpressVPN
, omdat het razendsnelle toegang biedt tot servers in 94 landen wereldwijd. Alle VPN's voor DD-WRT die we in deze lijst hebben aanbevolen, bieden echter toegang tot snelle servers over de hele wereld. Abonnees kunnen inhoud in elk van die landen deblokkeren. Met een geflashte DD-WRT VPN-service is die toegangsvrijheid beschikbaar op elk apparaat in uw huis.

Waarom zou u een DD-WRT router VPN gebruiken?

Met een VPN kunnen mensen doen alsof ze in een ander land zijn. Het doet dit door het IP-adres van de VPN-gebruiker te verbergen. Wanneer u verbinding maakt met een VPN-server, worden lokale censuur en beperkingen opgeheven. Een VPN overwint ook geografische beperkingen. het resultaat is dat het met een VPN mogelijk is om toegang te krijgen tot websites en websitediensten van over de hele wereld.

Een VPN biedt ook digitale privacy dankzij codering. Dit voorkomt dat ISP's, overheden, werkplekken, scholen en verhuurders kunnen volgen wat de VPN-gebruiker online heeft gedaan.

Als een VPN op een router is geïnstalleerd, worden alle apparaten die op die router zijn aangesloten automatisch beschermd door de VPN. dit voorkomt dat mensen moeten onthouden om verbinding te maken met een VPN elke keer dat ze een VPN gebruiken. Het betekent ook dat elke laptop, pc, tablet, telefoon, smart tv en elk ander IoT-apparaat dat is verbonden met WiFi - automatisch digitale privacy wordt gegeven.

Voor mensen die graag veel inhoud streamen op een Smart TV, een Chromecast, Apple TV - of een ander via internet verbonden streaming-systeem - is een DD-WRT-router verreweg de eenvoudigste manier om te doen alsof je in een ander land bent. Raadpleeg de onderstaande handleidingen voor meer informatie over het gebruik van een VPN op deze apparaten:

  • VPN op smart tv
  • VPN op Apple TV
  • VPN op Chromecast

Een DD-WRT-router gebruiken voor werk

Kleinere bedrijven en kantoren met een paar computers of laptops die op internet zijn aangesloten, kunnen alle met internet verbonden computers met een VPN beschermen door een DD-WRT-flashrouter en VPN aan te schaffen. Dit is de beste manier om de digitale privacy van uw bedrijf te beschermen. Het garandeert ook dat alle apparaten die zijn aangesloten op de zakelijke WiFi automatisch worden beschermd met digitale privacy: de verantwoordelijkheid uit handen van medewerkers nemen.

De versleuteling van een VPN verhindert ook potentiële hackers die erin slagen om toegang te krijgen tot de zakelijke WiFi "snuiven" verkeer om bedrijfsgegevens of andere gevoelige gegevens te stelen.

Hoe een DD-WRT-router te kiezen

De eenvoudigste manier om een ​​DD-WRT-router te krijgen, is door er een te kopen die vooraf is geflitst. Dit bespaart u de moeite om het zelf te moeten flashen - een proces dat ertoe kan leiden dat de router wordt "ingemetseld" (waardoor deze onbruikbaar wordt). Het kopen van een voorgeflashte router is iets duurder, maar het is ook een eenmalige investering (en kost de aarde niet). De beste opties om een ​​geflashte router te krijgen zijn als volgt:

Koop het rechtstreeks van de VPN-provider: onze sterk aanbevolen VPN, ExpressVPN
(en anderen zoals StrongVPN), verkoopt een voorgeflashte router waarop de software al is geïnstalleerd. U kunt eenvoudig inloggen op uw VPN-account en uw huis beschermen.

Express Ddwrt

Voorgeflitste DD-WRT-routers

Een bezoek aan FlashRouters is een andere uitstekende manier om een ​​geflashte router te krijgen.
FlashRouters biedt een aangepaste DD-WRT-knipper- en aanpassingsservice. Het enige wat u hoeft te doen is uw VPN kopen en de router kopen bij flashrouters. Wanneer het aankomt, wordt het ingesteld en kunt u zich aanmelden bij uw account.

Rechtstreeks kopen bij de routerfabrikant is de laatste manier om een ​​geflashte router te krijgen. Vanwege hun populariteit maken veel routerfabrikanten DD-WRT-routers. Je kunt deze routers kopen op Amazon en elders. U krijgt echter niet het niveau van klantenservice en hulp bij de installatie die u van Flashrouters krijgt als u de DD-WRT-router rechtstreeks koopt: en Flashrouters heeft zeer concurrerende prijzen.

U moet de VPN ook zelf op de router laden. Alle VPN's in dit artikel hebben echter gidsen en ondersteunend personeel om u door dit proces te helpen.

Stel OpenVPN-codering in op DD-WRT VPN

OpenVPN is veruit de veiligste VPN-codering op de markt. Het is de VPN-codering die we u aanbevelen te gebruiken, dus u moet de VPN op uw DD-WRT-router instellen om verbinding te maken met behulp van deze.

Het instellen van OpenVPN varieert voor verschillende VPN-providers. Raadpleeg onze installatiehandleiding voor meer informatie over het installeren van een VPN op uw DD-WRT-router.

Controleer of uw router OpenVPN ondersteunt

Zorg ervoor dat uw DD-WRT-router OpenVPN ondersteunt. De meeste DD-WRT-routers accepteren standaard OpenVPN, maar het is de moeite waard om te controleren. Als u verbinding wilt maken met OpenVPN (en dat doet u!), Moet u ervoor zorgen dat wanneer u uw router koopt, deze OpenVPN ondersteunt.

Navigeer nu naar de website van uw VPN en log in. Download op de downloadpagina van uw VPN de .ovpn-bestanden (of ten minste die voor de server waarmee u verbinding wilt maken).

DD-WRT VPN: Conclusie

In dit artikel hebben we de beste VPN aanbevolen voor een geflashde DD-WRT-router en vier tweede. De eenvoudigste manier om een ​​VPN op een DD-WRT-router te krijgen, is door het vooraf geflitst te kopen.

Voor degenen die een router willen flashen die ze al hebben, hebben we een installatiehandleiding. Houd er echter rekening mee dat de gids slechts een overzicht is en dat de details voor elke VPN-provider variëren. Vergeet dus niet om de details van uw VPN-provider te krijgen.

Alle VPN's in dit artikel zijn perfect voor gebruik op een VPN-router, omdat het vertrouwde en betrouwbare services zijn die het beste laten zien van wat VPN's te bieden hebben. Ze hebben allemaal razendsnelle servers over de hele wereld, waarmee u bijna alles kunt deblokkeren. U hoeft alleen nog maar te beslissen aan welke VPN u de voorkeur geeft.

We zijn ervan overtuigd dat er in deze gids een ideale VPN voor iedereen is, ongeacht uw persoonlijke omstandigheden. Lees de opties dus zorgvuldig door en selecteer uw VPN met vertrouwen. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen in de commentaren hieronder.

Titel afbeelding tegoed: Casezy idea / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me