5 beste Google Chrome Adblock-extensies

Advertenties zijn een noodzakelijk kwaad om veel websites gratis toegankelijk te houden, met inkomsten die in plaats daarvan worden verstrekt door externe partnerschappen. Helaas is dit bedrijfsmodel steeds meer misbruikt, met opdringerige pop-upadvertenties, trackers in cookies en oplichters die gebruikers aanzienlijk vermoeid maken. Gelukkig kunnen Chrome-gebruikers met behulp van een Adblock irritante advertenties voorkomen en voorkomen dat adverteerders volgen wat ze online doen!

Wat zijn de beste AdBlock Chrome-extensies?

Het kan verwarrend zijn om te weten waar je moet beginnen, gezien het aantal Chrome Adblock-extensies dat er is, dus hebben we de beste 5 advertentieblokkerende extensies weergegeven die momenteel beschikbaar zijn voor Google Chrome:

 1. uBlock Origin

 2. Adblock Plus

 3. Ghostery

 4. AdGuard

 5. AdBlocker Ultimate

De beste advertentieblokkering voor Chrome: diepgaande analyse

1. uBlock Origin

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

uBlock Origin is volledig gratis, net als de andere extensies op deze lijst, en is volledig open-source. Het behoudt een ongeëvenaarde transparantie waardoor het zich onderscheidt van de rest, met een statistische uitsplitsing van hoe goed de advertentieblokkering heeft gepresteerd tijdens de huidige sessie.

Hoogwaardige filterlijsten worden gebruikt om intrusieve advertenties, malware en trackers te blokkeren, waaronder AdServer List, Advanced Tracking List, EasyPrivacy List en Malware Domains. Met uBlock Origin kunnen gebruikers ook afzonderlijk kiezen of ze pop-ups, grote media-elementen, cosmetische filtering, externe lettertypen en JavaScript blokkeren, en toch licht blijven. Met efficiëntie als belangrijkste prioriteit, is uBlock Origin ideaal voor een relatief resource-hongerige browser zoals Chrome, omdat het uw systeem veel minder belast dan andere concurrenten met een lage resource overhead.

sympathieën

 • Vrij
 • Open source
 • Meer dan 10 miljoen downloads
 • 49 talen ondersteund
 • lichtgewicht

2. Adblock Plus

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Oorspronkelijk naam maken op Mozilla’s Firefox, Adblock Plus is sindsdien een van de populairste extensies op Chrome geworden. De open source-aanpak heeft geleid tot een aantal opmerkelijke concurrenten, met dezelfde naam maar niet-gelieerde ‘AdBlock’ met behulp van Adblock Plus’ broncode. De organisatie erachter is verantwoordelijk voor het opstellen van de meest uitgebreide filterlijst, ondersteuning voor 52 verschillende talen en de extensie behoort tot de meest bijgewerkte.

De organisatie heeft de afgelopen jaren kritiek gekregen vanwege haar ‘Acceptabele advertenties’ programma, dat partnerbedrijven en reclamebureaus op de witte lijst zet. Het is standaard ingeschakeld om legitieme websites op een meer natuurlijke manier inkomsten te laten verdienen, maar het kan naar eigen inzicht worden uitgeschakeld en aangepast. Het is ook relatief belastend met meerdere open tabbladen die niet’t goed wanneer Chrome zelf soms hulpbronnenverslindend kan zijn.

sympathieën

 • Vrij
 • Open source
 • Meer dan 10 miljoen downloads
 • 52 talen ondersteund

3. Ghostery

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Ghostery is gebouwd met een privacyfocus, ontworpen om trackers te stoppen en advertenties te blokkeren. De extensie blokkeert standaard advertenties, site-analyse en volwassen advertentietrackers, maar dit kan diepgaand worden aangepast, afhankelijk van uw behoeften. Niet-geblokkeerde en onbekende trackers worden ook geanonimiseerd met verbeterde anti-tracking ingeschakeld.

Hoewel alle extensies anonieme Human Web-gegevens verzamelen om hun service te verbeteren, is Ghostery een van de weinige add-ons om u hiervan op de hoogte te stellen en kunt u zich tijdens de installatie afmelden. De extensie is volledig gratis, hoewel sommige kleine functies achter een paywall zijn vergrendeld. Voor $ 2 per maand krijgen abonnees toegang tot nieuwe thema's voor de strak ogende gebruikersinterface, historische blokkeerstatistieken en prioriteitsondersteuning, maar hiervoor moet u een account maken met uw e-mail.

sympathieën

 • Vrij
 • 2.6 downloads
 • 14 talen ondersteund

4. AdGuard

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Met meer dan 5 miljoen downloads, AdGuard’Het gebruikersbestand is ongeveer de helft van dat van uBlock Origin en Adblock Plus, maar de respectabele 4,7 van de 5 beoordelingen bij 39.000 gebruikers spreekt voor zich. Zijn bewering te zijn “de wereld’s meest geavanceerde ad blocker” staat zeker ter discussie, maar AdGuard’De lichtgewicht aanpak overtreft regelmatig de meeste van zijn rivalen.

AdGuard’s Tracking Protection-filter is ontworpen om alle vormen van tracking te verwijderen met een filterlijst die zelfs groter is dan die van Ghostery. Dit is een tweesnijdend zwaard omdat er dan meer tijd nodig is om aan te passen. Deze optie is vooral goed voor diegenen die ziek zijn van videoadvertenties op Facebook en YouTube, maar AdGuard raadt gebruikers aan te kiezen voor hun desktop- en mobiele applicaties om het meeste uit hun service te halen, omdat browserextensies hun beperkingen hebben.

sympathieën

 • Vrij
 • Open source
 • 5,7 miljoen downloads
 • 46 talen ondersteund
 • lichtgewicht
 • Blokkeert YouTube-advertenties

5. AdBlocker Ultimate

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

AdBlocker Ultimate belooft alle advertenties, trackers en malware volledig te verwijderen, zonder genade over de hele linie. Dat doet het niet’of het nu gaat om een ​​banner, pop-up, pop-under, overlay of videoadvertentie, de extensie probeert ze allemaal weg te krijgen. Dit laat uw witte lijst volledig in uw handen.

Het heeft de hoogste beoordeling op deze lijst met 4,8 sterren, maar het gebruikersbestand bevindt zich voorlopig onder de 1 miljoen. Omdat het een non-profitproject is, vertrouwt AdBlocker Ultimate op donaties van zijn gebruikersbestand en daarom ook niet’t update zo vaak als zijn concurrentie. Desondanks zijn de ontwikkelaars erin geslaagd om al 20 talen te ondersteunen met de voortdurende ondersteuning van projecten voor gemeenschapslokalisatie.

sympathieën

 • Vrij
 • Open source
 • 842.000 downloads
 • Door de gemeenschap aangedreven lokalisatie

Waarom heb ik een adblocker nodig?

Elke website biedt een andere ervaring, maar de meeste hebben één ding gemeen: ze proberen allemaal een persoonlijk profiel van uw interesses op te bouwen door uw gegevens bij te houden of hun best te doen om klikken op advertenties te forceren. Deze advertenties zijn soms opdringerig en kunnen voor uw systeem belastend zijn wanneer u ze probeert te laden. Andere keren zijn ze misleidend en worden ze gebruikt om datastelende malware te verspreiden. Sommige websites gebruiken zelfs crypto-jacking-code om cryptocurrency op de achtergrond te delven, ten koste van uw hardware en uw elektriciteit.

Hoe beschermt een adblocker uw browser?

De adblockers op deze lijst zijn gebouwd met privacy en beveiliging in het achterhoofd, waardoor u uw anonimiteit online kunt behouden en u kunt beschermen tegen schadelijke code. Een brede selectie filterlijsten helpt trackers te identificeren, advertenties te blokkeren en honderdduizenden bekende online oplichting op een zwarte lijst te zetten. Het is belangrijk om uw adblocker zorgvuldig te kiezen, omdat hun toegankelijkheid met één klik door de jaren heen veel copycats en oplichters heeft veroorzaakt, waardoor onderzoek als deze lijst essentieel is. Als onze lijst u niet helpt, kunt u kijken naar beoordelingen en zien hoeveel mensen een extensie hebben geïnstalleerd om uw vermoedens op te lossen.

Alternatieven voor extensies

Extensies zijn altijd afhankelijk van de browser waaraan ze zijn gekoppeld en delen zelfs dezelfde cryptografische beperkingen. Hoewel Google gebruikers verzekert dat het niet probeert advertentie-blokkerende extensies te elimineren, stelt Manifest v3 van het bedrijf, uitgebracht in oktober 2018, een lange lijst met regels voor die uiteindelijk deze specifieke add-ons zouden kunnen belemmeren. Het document wordt nog steeds aangepast door het reclamebedrijf, maar Ghostery heeft een antitrust-rechtszaak bedreigd als het in de huidige staat doorgaat.

Hoewel dit moeilijke tijden voor browserextensies kan betekenen, zijn er nog steeds tal van alternatieve manieren om advertenties te blokkeren bij het surfen op het web, zoals desktopapplicaties, VPN's met extra functies en door advertenties geladen router.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me