5 Beste gratis cloud back-upservices

Het is zeker een goed idee om een ​​back-up van uw gegevens te maken. Hoewel het altijd verstandig is om een ​​back-up op een fysieke externe harde schijf te hebben, heeft cloud computing het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om gegevensback-ups online op te slaan. Gratis cloudback-upservices zijn beperkt in de ruimte die ze gebruikers bieden, maar als u niet veel gegevens hebt om een ​​back-up van te maken of als u alleen een back-up van kritieke gegevens hoeft te maken, zijn gratis online back-ups geweldig. De free online back-upservices die in dit artikel worden vermeld, worden niet alleen erkend vanwege de algehele kwaliteit van hun aanbod, maar ook vanwege de beveiligingsfuncties die ze bieden om de privacy van uw gegevens te beschermen.


Het is belangrijk op te merken dat enkele van de meest populaire gratis online back-upservices zoals Dropbox en Google Drive niet in deze lijst zijn opgenomen vanwege historische zorgen over privacy. Immers, het toevertrouwen van uw back-ups van uw gevoelige gegevens aan organisaties met dubieuze privacypraktijken brengt bepaalde aangeboren risico's met zich mee. Als het belangrijk voor u is om de privacy van uw gegevens te beschermen, bent u veel beter af met een online back-upservice die goed werkt en de nodige stappen neemt om ervoor te zorgen dat uw gegevens privé en goed beveiligd zijn.

Beste gratis cloudback-ups

Bekijk hieronder de beste gratis cloudback-ups. Scroll hieronder om een ​​samenvatting van elke service te lezen of klik door naar de website voor meer informatie.

 1. Syncthing

 2. Ik rij

 3. Nextcloud

 4. Sync.com

 5. Jottacloud

5 Beste gratis cloud back-upservices

Hieronder vindt u een gedetailleerde lijst met elk van de vijf beste gratis online back-upservices die momenteel op de markt zijn. Elke service biedt geweldige functionaliteit en elke service gaat inderdaad een stap verder om uitstekende beveiligingsfuncties te bieden om uw gegevens te beschermen.

1. Synchroniseren

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Syncthing is een veilig, continu bestandssynchronisatieprogramma waarmee bestanden veilig tussen twee of meer apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Het unieke aspect van Syncthing ten opzichte van de andere services in deze lijst is het feit dat u als gebruiker de hardware levert waar de back-up is opgeslagen. Dit betekent dat de back-up kan worden opgeslagen op een afzonderlijke computer, harde schijf, virtuele machine of een ander toepasselijk apparaat naar keuze. Dit verhoogt op zichzelf de algehele beveiliging van de service, omdat u volledige controle hebt over waar uw gegevensback-up wordt opgeslagen en er geen externe hostingservice wordt betrokken bij het opslaan van uw gegevens..

Extra beveiligingsfuncties omvatten end-to-end-codering, perfecte voorwaartse geheimhouding, samen met op TLS-certificaat gebaseerde authenticatie. Bovendien streeft Syncthing ernaar volledig transparant te zijn en volledig open source, wat betekent dat iedereen de broncode vrij kan onderzoeken. Wat’meer nog, de service is ook een voorstander van open ontwikkeling waarbij alle bugs en problemen met de software duidelijk en onmiddellijk worden gedocumenteerd op zijn “issue tracker” pagina voor iedereen om te zien. Zulke transparantie is een bewijs van het feit dat Syncthing ernaar streeft om open en verantwoording af te leggen aan zijn gebruikers voor het beschermen van hun privacy en tegelijkertijd het continu synchroniseren van hun gegevensback-ups te vergemakkelijken.

Syncthing is ook zeer eenvoudig te gebruiken en is beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen, evenals mobiele compatibiliteit met Android-systemen. Het beste van alles is dat het helemaal gratis is! Maar als je je vrijgevig voelt, kun je veilig doneren aan de oorzaak op de Syncthing-website.

2. IDrive

 • pricing

  Van $ 17.38
  per jaar

IDrive biedt een volledig uitgeruste gratis cloudback-upservice. Het gratis “basis-” plan, krijg je een gul 5 GB opslagruimte en ontvang ook accountcredits voor het verwijzen van de service naar vrienden. Een van de geweldige dingen van IDrive is dat je met een enkel account een onbeperkt aantal apparaten kunt back-uppen, terwijl veel andere services kosten in rekening brengen voor elk afzonderlijk apparaat. Bovendien kunt u met de functie Bestandssynchronisatie al uw bestanden en mappen automatisch synchroniseren en met de functies Snapshot en Versioning kunt u ook tot 30 vorige versies van uw gegevens opslaan.

IDrive is ook zeer veilig en slaat al uw bestanden op met 256-bit AES-codering, zodat u als gebruiker de coderingssleutel kunt definiëren. Dit zorgt ervoor dat de sleutel nergens op de IDrive-servers wordt opgeslagen, wat betekent dat alleen u toegang hebt tot de sleutel en dus tot uw gegevens. Belangrijk om op te merken is dat dit ook betekent dat u verantwoordelijk bent voor het beschermen van uw persoonlijke coderingssleutel en dat u geen gegevens kunt herstellen waarvan een back-up is gemaakt naar IDrive als deze verloren raakt.

De service is beschikbaar op alle belangrijke platforms, waaronder Windows, Mac en Linux, en biedt mobiele apps voor Android en iOS. Bovendien is IDrive ook geweldig voor NAS-gebruikers. Over het algemeen werkt IDrive geweldig, biedt robuuste privacy- en beveiligingsfuncties, biedt uitstekende klantenondersteuning en is vrij gul met zijn gratis aanbod van 5 GB.

3. Volgendecloud

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Nextcloud is een open-source gratis cloud back-uptool die gebruikers zowel gehoste als zelfgehoste opties biedt. Dit betekent dat u uw gegevensback-ups kunt opslaan op een van uw eigen apparaten, op een virtuele machine, in een datacenter of bij een provider die wordt geleverd door Nextcloud. In het geval dat u besluit om de optie voor zelfhosting te gebruiken, biedt Nextcloud zelfs nuttige tips en aanbevelingen om uw zelfgehoste server veilig te laten werken met de service.

Naast het aanbieden van handige functies zoals bestandsversie om verschillende eerdere versies van uw gegevens op te slaan, eenvoudige bestandsuitwisselingsmogelijkheden, mediabestandsstreaming en automatische fotosynchronisatie van mobiele apparaten, biedt Nextcloud gebruikers uitstekende beveiligings- en privacyfuncties. Nextcloud gebruikt TLS-codering om gegevens tijdens het transport te beveiligen en kan in rust worden beveiligd via 256-bit AES-codering. Bestanden en mappen kunnen ook worden gesynchroniseerd tussen apparaten en worden beveiligd door end-to-end encryptie, waardoor een echte zero-knowledge oplossing mogelijk is. De service zorgt ook voor eenvoudige integratie met bestaande beveiligingshulpmiddelen. Andere opvallende beveiligingsfuncties zijn tweefactorauthenticatie, aanpasbare privacybescherming voor het veilig delen van bestanden en een privéscan voor beveiliging van cloudbeveiliging waarmee u de beveiliging van uw privéserver kunt controleren.

Nextcloud is compatibel met Windows, macOS, Linux en biedt mobiele apps voor Android en iOS. Een webportaal is ook beschikbaar. Afhankelijk van de hostingoptie die u kiest, kan Nextcloud uiterst eenvoudig te gebruiken zijn of een beetje geavanceerder zijn als u de zelfhostingsroute kiest. In dat geval kunnen de tips en aanbevelingen die Nextcloud biedt zeer nuttig zijn. Over het algemeen is Nextcloud een uitstekende gratis online back-uptool die veel nadruk legt op gebruikersbeveiliging.

4. Sync.com

 • pricing

  Van $ 5,00
  / maand

Sync.com is een volledig uitgeruste online back-up- en synchronisatieservice vanuit Canada. De “Synchronisatie Starter” plan is gratis beschikbaar, biedt ruimte voor maximaal 5 GB opslagruimte, en verloopt nooit. Met het startplan is uw gegevensoverdracht beperkt en krijgt u echter alleen toegang tot basisfuncties voor delen en samenwerken. Toch zorgt Sync.com voor een uitstekende gratis online back-uptool vanwege de uitstekende functionaliteit en het uitgebreide aanbod, en grotendeels omdat het dezelfde robuuste privacy- en beveiligingsfuncties biedt voor gratis gebruikers als voor de betalende menigte.

Sync.com is een echte kennisloze online back-upservice die end-to-end encryptie biedt, wat betekent dat de service geen toegang heeft tot uw gegevens. Al uw gegevens zijn beveiligd met 2048-bit RSA, SSL / TLS-codering. Extra beveiligingsfuncties zijn onder meer wachtwoordbeveiliging voor het delen van bestanden, tweefactorauthenticatie en een externe apparaatvergrendelingsfunctie. Bovendien biedt Sync.com tot 30 dagen gegevensversie met het gratis abonnement, waarmee u eerdere versies van uw gegevens kunt herstellen.

Samen met verschillende geweldige beveiligings- en privacyfuncties biedt Sync.com tal van andere opmerkelijke functies die het ook tot een uitstekende gratis service maken. Allereerst is de service ongelooflijk eenvoudig te gebruiken maar zeker niet’Het ontbreekt aan functionaliteit, waardoor het een goede keuze is voor zowel nieuwkomers als voor geavanceerde gebruikers. De platformoverschrijdende synchronisatie en back-ups werken als een charme, zijn volledig naadloos en worden in realtime uitgevoerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om uw gegevens alleen met de cloud te synchroniseren met de “Synchroniseer kluis” voorzien zijn van. Hiermee kunt u gegevens volledig online opslaan en waardevolle ruimte op de harde schijf op uw apparaten besparen. Wat’Op mobiel kun je ervoor kiezen om automatisch foto's en video's naar de cloud te uploaden.

De online back-upservice van Sync.com is compatibel met Windows, macOS, Android en iOS. Helaas is er op dit moment geen Linux-compatibiliteit, maar er is een webportaal beschikbaar. We raden Sync.com echter volledig aan als een uitstekende gratis online back-upservice die de beveiliging van gebruikersgegevens echt op de voorgrond plaatst.

5. Jottacloud

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Jottacloud is een Noorse online back-upservice die een volledig gratis abonnement biedt dat tot wel 5 GB gegevensopslag. De Noorse jurisdictie is geweldig voor privacy, omdat het land bekend staat om enkele van de meest privacyvriendelijke wetten ter wereld. Het mooie van Jottacloud is dat de service dat niet doet’t beknibbelt op beveiliging en privacy en biedt dezelfde beveiligingsfuncties voor gratis accounts als voor betaalde lidmaatschappen.

Wat technische beveiliging betreft, zijn uw gegevens tijdens het transport en in rust beveiligd via 256-bit AES-codering. Extra beveiligingsfuncties zijn onder meer tweefactorauthenticatie, de mogelijkheid om specifieke browsersessies en / of apparaten toegang tot uw account in te trekken en de mogelijkheid om uw inloggeschiedenis te bekijken, evenals een lijst met apparaten met toegang tot uw account. Verder is Jottacloud ook volledig GDPR-compliant en is volledig toegewijd aan het handhaven van de privacy van zijn gebruikers.

Jottacloud biedt ook een aantal andere geweldige functies om uw back-upbehoeften aan gegevens te vervolledigen. De service is bijvoorbeeld een van de beste voor het maken van back-ups van foto's, delen, organiseren en bekijken. Bovendien kan Jottacloud vrijwel elk bestandstype opslaan, waardoor u de vrijheid hebt om alle soorten media zonder beperkingen op te slaan. Andere opmerkelijke functies zijn onder meer bestandsversie, offline toegang, opdrachtregelprogramma, scannen van documenten, document delen en samenwerkingsmogelijkheden, evenals een herstelfunctie waarmee u bestanden kunt herstellen die u per ongeluk tot dertig jaar in de prullenbak hebt gesleept dagen.

Jottacloud is compatibel op desktop voor Windows en Mac, en op mobiel voor Android en iOS. Het opdrachtregelprogramma werkt met Windows, Mac en Linux. De apps zijn intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en bieden fantastische functionaliteit, zelfs voor gratis abonnees. Dit alles samen met het bedrijf’Jottacloud is vastbesloten om de privacy van gebruikers te waarborgen en is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gratis online back-upservice.

Waarom een ​​gratis cloudback-upservice gebruiken

Of u nu een back-up wilt maken van foto's, video's, muziek, audio-opnames, geschreven documenten, medische dossiers, e-mails of andere media, de enorme hoeveelheid waardevolle gegevens die we op onze computers en apparaten opslaan is ongetwijfeld immens. Het verliezen van al die gegevens kan natuurlijk verwoestend zijn. Dit is precies waarom een ​​back-up van uw onmisbare gegevens op verschillende plaatsen cruciaal is. Als uw computer of apparaat om welke reden dan ook crasht en uw gegevens onherstelbaar maakt, moet u per ongeluk uw harde schijf wissen, als uw gegevens worden gewist door een kwaadaardige cyberaanval, of als uw apparaat verloren of gestolen is, is het van vitaal belang om meerdere back-ups van uw gegevens zodat deze niet voorgoed verloren gaan.

Er zijn verschillende online services beschikbaar waarmee u een back-up van uw gegevens van uw apparaten naar de cloud kunt maken, met verschillende mogelijkheden en functies. Het kan inderdaad moeilijk zijn om de beste te kiezen voor uw eigen persoonlijke behoeften, daarom hebben we de 5 beste in dit artikel vermeld.

Laatste gedachten

Hoog en droog achterblijven na een gegevensverlies kan een van de meest frustrerende en vreselijke gevoelens ter wereld zijn. Zelfs als er een manier is om uw verloren gegevens te herstellen, is gegevensherstel nooit een goedkope onderneming en kan volledig gegevensherstel nooit worden gegarandeerd. Daarom is het essentieel om een ​​back-upplan te hebben ... letterlijk. Elk van de gratis online back-upservices die in dit artikel worden vermeld, is volledig in staat om een ​​back-up te maken van uw waardevolle gegevens op een veilige manier en het beste van alles, zonder kosten voor u. De beste tijd om actie te ondernemen en een back-up van uw gegevens te maken is nu, u kunt het zich gewoon niet veroorloven om het risico te lopen uw gegevens voorgoed te verliezen. Doe jezelf een plezier en begin met een van de uitstekende opties die hierboven worden vermeld.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me