5 beste gratis wachtwoordbeheerders

Wachtwoordbeheerders zijn fantastische privacytools, maar ze zijn nog beter als ze gratis zijn! In dit artikel vermelden we de vijf beste gratis wachtwoordbeheerders. Alle services in dit artikel zijn niet alleen gratis, ze respecteren uw privacy, bieden fantastische beveiligingsfuncties en zijn open source.

Als u het zat bent om wachtwoorden voor al uw online accounts en services te onthouden, overweegt u waarschijnlijk om een ​​wachtwoordbeheerder te krijgen.

Het gedoe van het onthouden van wachtwoorden verdampt met een wachtwoordbeheerder, waardoor u lastige, unieke wachtwoorden voor elk account kunt instellen.

We begrijpen echter dat niet iedereen veel geld te besteden heeft. Daarom hebben we de markt geanalyseerd om de beste gratis en veilige wachtwoordbeheerders te vinden die er zijn. Onze aanbevelingen werken op alle platforms, en omdat ze bekend staan ​​als robuust op het gebied van privacy en beveiliging, kunt u kiezen voor deze gratis wachtwoordbeheerders zonder uw veiligheid in gevaar te brengen.

De beste gratis wachtwoordbeheerders

Hieronder hebben we een lijst met de beste gratis wachtwoordbeheerders die er zijn. Al deze services bieden fantastische functies, dus als u meer wilt weten over een van de onderstaande services, klikt u op de links naar de website van de provider of bladert u onder deze lijst voor een samenvatting van wat elke service geweldig maakt.

 1. KeePass

  - Een uitstekende gratis wachtwoordbeheerder

 2. Bitwarden

  - Een open-source wachtwoordbeheerder die gebruiksvriendelijk is gebouwd

 3. Wachtwoord veilig

  - Je veilig houden, één wachtwoord tegelijk

 4. LastPass

  - De gratis laag beknibbelt niet teveel op zijn premium-service

 5. RoboForm

  - Zeer functionele en gemakkelijk te gebruiken

Gratis wachtwoordbeheerders - samenvattingen

Hieronder hebben we de functies samengevat die de beste gratis wachtwoordbeheerders maken. Als u meer informatie nodig hebt over deze website.

1. Keepass

KeePass is een uitstekende service die wij beschouwen als de beste gratis wachtwoordbeheerder.

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Het is een open-source service, wat betekent dat de code door elke beveiligingsprofessional kan worden geverifieerd. En u behoudt volledige controle over uw wachtwoorden omdat het end-to-end-codering biedt.

Dit betekent wel dat wachtwoorden niet kunnen worden hersteld, dus u moet uw hoofdwachtwoord nooit vergeten. KeePass offert dat beetje gemak echter op als de gouden standaard voor beveiliging van wachtwoordbeheer.

KeePass is bovendien zeer flexibel, heeft veel beschikbare add-ons en geeft u volledige controle over uw .kbdx-databases. Hoewel KeePass standaard wachtwoorden alleen lokaal opslaat, kunt u uw .kbdx-database eenvoudig delen via een beveiligd online opslagplatform.

Zolang je dat maar doet’KeePass is een zeer uitgebreide wachtwoordbeheerder waarmee u alles kunt doen met wachtwoorden die u maar kunt bedenken. Toegegeven, KeePass is een beetje lastiger in gebruik dan onze nummer twee aanbeveling, Bitwarden, wat betekent dat het misschien de voorkeur verdient om bij een van de andere services te blijven als je een complete technofobe bent.

KeePass is beschikbaar voor alle populaire platforms en het kan worden ingesteld om te werken met browsers met behulp van de KeeForm, de KeePass HTTP-Connector waarmee u wachtwoorden automatisch in alle populaire browsers kunt invullen.

2. Bitwarden

Bitwarden is een uitstekende open-source, eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheerder!

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Bitwarden is beschikbaar voor alle populaire platforms (Linux, macOS, Windows, Android en iOS). Open-source zijn betekent dat de software gratis online beschikbaar is voor elke beveiligingsprofessional om te controleren. Als gevolg hiervan kan van deze wachtwoordbeheerder worden vertrouwd dat hij precies doet wat hij beweert met uw wachtwoorden.

Een van de belangrijkste factoren als het gaat om wachtwoordbeheer is of de wachtwoorden worden beschermd met end-to-end-encryptie (e2ee). Met e2ee houdt alleen u de hoofdsleutel van uw wachtwoorden vast, wat betekent dat ze absoluut veilig zijn. Dit betekent natuurlijk ook dat als u uw hoofdwachtwoord vergeet, u automatisch wordt uitgesloten van de client en dus uw resterende wachtwoorden.

Met Bitwarden worden alle wachtwoorden beschermd met e2ee, wat perfect is om veiligheidsredenen. Als u echter zeer bezorgd bent over het kunnen herstellen van de toegang tot uw account (in het geval van wachtwoordverlies), wilt u misschien kiezen voor een andere service.

Naast apps voor alle platforms heeft Bitwarden extensies voor Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge en Safari. Met deze extensies kunt u gemakkelijk wachtwoorden toevoegen aan uw database terwijl u zich aanmeldt - en kunt u snel wachtwoorden automatisch aanvullen.

We denken dat dit een van de beste gratis open-source wachtwoordbeheerders is die alles biedt wat nodig is om wachtwoorden zonder zorgen op te slaan.

3. Wachtwoord veilig

E2e-codering & open-source funderingen maken Password Safe een van de veiligere wachtwoordbeheerders!

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

Password Safe is een open-source optie die een krachtige end-to-end encryptie biedt. Deze wachtwoordbeheerder is niet alleen populair vanwege de uitstekende functies, maar ook omdat hij oorspronkelijk werd ontwikkeld door de wereldberoemde cryptografie-expert Bruce Schneier.

Password Safe is beschikbaar voor Windows en heeft klonen voor Android, iOS, Linux en Mac. De meeste van die klonen zijn te vinden op de pwsafe-website. PWSafe voor Windows is niet moeilijk te gebruiken dankzij de minimalistische aanpak, maar een gebrek aan functies betekent dat het niet gemakkelijk in uw favoriete browser kan worden geïntegreerd.

Automatisch aanvullen is beschikbaar, maar het werkt niet via een eenvoudig te installeren extensie. Waar deze wachtwoordbeheerder uitblinkt, is de manier waarop wachtwoorden extreem efficiënt kunnen worden doorzocht en georganiseerd. Gebruikers kunnen ook zonder problemen wachtwoorden importeren en exporteren naar andere wachtwoordbeheerders.

Het belangrijkste nadeel is dat cloudsynchronisatie niet beschikbaar is, dus u moet uw wachtwoordkluis delen via USB. Een wachtwoordgenerator is ook inbegrepen om het maken van robuuste wachtwoorden leuk en gemakkelijk te maken. Vanwege het gebrek aan gemak blijft Password Safe nog steeds een eenvoudige maar effectieve wachtwoordbeheerder die beschikbaar is voor alle platforms dankzij de actieve open-sourcecommunity.

4. LastPass

LastPass is meer een begrip dan zijn concurrentie en biedt zowel gratis als premium services

 • pricing

  Van $ 3.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Deze gratis wachtwoordbeheerder is een geweldige optie voor informele internetgebruikers die op zoek zijn naar een wachtwoordbeheerder die zowel rijk aan functies is als gratis. Voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken wachtwoordbeheerder die alles erop en eraan heeft, deze wachtwoordbeheerder zal zeker veel vakjes aanvinken. LastPass is beschikbaar voor alle platforms en biedt krachtige end-to-end-codering om ervoor te zorgen dat wachtwoorden veilig zijn. Helaas is LastPass niet volledig open-source, zoals het geval is met de wachtwoordbeheerders hoger in deze lijst.

Ondanks dit kleine nadeel, dat je wel of niet kan afschrikken, afhankelijk van je persoonlijke bedreigingsmodel, is LastPass een uitstekende wachtwoordbeheerder die de meeste consumenten die een gratis wachtwoordbeheerder nodig hebben blij zal maken.

Gratis krijgt een enkele gebruiker toegang tot onbeperkte wachtwoordopslag, wachtwoordtoegang op alle apparaten, 2FA, een veilige functie voor het delen van wachtwoorden, beveiligde notities, een wachtwoordgenerator en een tool voor het controleren van de beveiliging van wachtwoorden. Die functies maken LastPass een van de meest complete gratis wachtwoordbeheerders op de markt; ideaal voor iedereen die een eenvoudige oplossing wil die vrijwel zonder leercurve werkt.

Toegegeven, LastPass heeft in de loop van de jaren wat slechte pers gekend vanwege het ontdekken van beveiligingsproblemen. LastPass heeft echter snel problemen opgelost die door beveiligingsprofessionals zijn ontdekt, wat in de loop van de tijd tot een sterker product heeft geleid.

5. RoboForm

De gratis laag van RoboForm bevat meer functies dan waar je met je vuist op kunt schudden - maar het is nog steeds de goedkope upgrade waard

 • pricing

  Van $ 1,79
  /maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

RoboForm is een gratis wachtwoordbeheerder die indrukwekkend is. De gratis versie heeft veel functies en is gemakkelijk te gebruiken. RoboForm is beschikbaar voor alle populaire platforms en biedt extensies voor het automatisch invullen van Chrome, Firefox en Safari. Veilig inloggen delen is beschikbaar - dus als u wachtwoorden moet delen, kunt u dit via e-mail doen.

Als u echter wachtwoordsynchronisatie en de toegevoegde beveiliging van 2FA nodig hebt, moet u upgraden naar het betaalde abonnement. Het is ook vermeldenswaard dat RoboForm dat niet is’t open-source - wat sommige mensen kan afschrikken. Maar als het gaat om functies, maakt deze gratis wachtwoordbeheerder echt indruk en heeft het een beveiligde e2ee, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen om je wachtwoorden te beveiligen.

Zolang u in de eerste plaats behoefte hebt aan wachtwoordbeheer voor één apparaat, wordt dit een gratis wachtwoordbeheerder die voor u werkt. Als synchronisatie echter belangrijk voor u is, raden we u aan om een ​​van de bovenstaande services te gebruiken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me