5 Beste NAS-back-up – Back-ups van opslag in netwerkopslag 2020

Network-attached storage (NAS) is een intelligent opslagapparaat dat rechtstreeks verbinding maakt met uw internetrouter of WiFi-netwerk. Een thuis-NAS heeft meestal tussen een en vier traveeën, maar kleine bedrijven kunnen ervoor kiezen om een ​​systeem met acht traveeën te installeren.

NAS is handig omdat het een persoonlijke cloud creëert waar u een back-up van gegevens kunt maken op een veilige en toegankelijke plaats die supersnelle toegang tot uw gegevens biedt. Zowel particulieren als bedrijven gebruiken NAS om een ​​back-up te maken van gevoelige bestanden die ze zich niet kunnen veroorloven door een schijffout.

NAS-boxen kunnen ook worden ingesteld om automatisch een back-up te maken naar de cloud, zodat u uw gegevens kunt synchroniseren met services zoals Dropbox, Google Drive en Box. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens consistent blijven op alle platforms. Voor NAS-gebruikers die geen tijd over hebben, hebben we deze handige lijst met de 5 beste NAS-back-ups voor 2018 gemaakt.

De onderstaande lijst heeft voornamelijk betrekking op back-upproviders die native apps voor commerciële NAS-apparaten hebben van branchegiganten QNAP, Synology en Netgear. We hebben echter ook informatie opgenomen over providers waarmee u NAS-back-ups kunt uitvoeren met een meer doe-het-zelfbenadering.

5 Beste NAS-back-ups

Hieronder hebben we de beste NAS-back-ups op een rij gezet. Scroll hieronder voor een samenvatting van elke service of klik door naar de website van de provider voor meer informatie.

 1. ElephantDrive

 2. Ik rij

 3. CrashPlan

 4. Cloudberry

 5. DropBox

Beste NAS-back-ups - samenvattingen

1. ElephantDrive

 • pricing

  Van $ 10,00
  / maand

ElephantDrive is onze topaanbeveling omdat het is gewijd aan NAS. Naast het bieden van een volledige reeks back-upfuncties, waaronder synchronisatie- en deelopties, automatische back-ups en archivering, biedt ElephantDrive alles wat u nodig hebt voor NAS-back-ups.

ElephantDrive-apps zijn beschikbaar via QNAP, Netgear en Synology, maar ook Western Digital, Drobo, D-Link Vault, Thecus en Seagate - en ElephantDrive biedt ondersteuning voor al deze apps. Dit maakt ElephantDrive een van de meest gebruiksvriendelijke providers voor NAS-back-ups. Het is ideaal voor beginners omdat alles geautomatiseerd is en het heeft geweldige klantenondersteuning klaar om u te helpen eventuele problemen op te lossen.

Het’s ook compatibel met een groot aantal thuisapparaten, wat betekent dat u het kunt gebruiken voor back-ups van thuis-NAS en voor zakelijke back-ups. ElephantDrive heeft abonnementen vanaf $ 10 per maand voor 1 TB opslag, en daar’s een gratis proefversie beschikbaar voor iedereen die het zonder risico wil proberen.

2. IDrive

 • pricing

  Van $ 17.38
  per jaar

IDrive is een van onze favoriete cloudback-upservices en het is eigenlijk best geweldig voor NAS-gebruikers. Met deze volledig functionele service kunnen gebruikers een back-up maken van toegewezen schijven, en biedt ook apps voor Synology, QNAP en Netgear ReadyNAS. IDrive heeft uitstekende klantenondersteuning die altijd klaarstaat om u te helpen met NAS-gerelateerde vragen, en het biedt ook handleidingen in de FAQ om u te helpen alles in te stellen.

IDrive biedt ook waar voor uw geld. 1 TB online opslagruimte kost slechts $ 3,71 per maand (op jaarbasis in één keer betaald). Het is echter vermeldenswaard dat de prijs naar $ 4,95 per maand springt wanneer je je tweede jaar bereikt.

Abonnees krijgen ook flexibele back-up- en herstelopties, naast functies voor synchroniseren en delen, en de mogelijkheid om een ​​back-up te maken van een onbeperkt aantal apparaten. En dankzij het gratis account van 5 GB kunt u deze service testen om te zien hoe het is.

3. CrashPlan

 • pricing

  Van $ 10,00
  / maand

CrashPlan is een uitstekende back-upservice die onbeperkte opslagruimte en robuuste beveiliging biedt tegen een uiterst betaalbare prijs. Hoewel het echter goede software heeft die leuk is om te gebruiken, zijn de NAS-opties een beetje wankel (vergeleken met de opties hoger in deze lijst).

QNAP-gebruikers kunnen er waarschijnlijk het beste mee omgaan, omdat het goed werkt met een speciale app van derden (die wordt meegeleverd). Mac en Linux zouden ook goed met elkaar moeten kunnen opschieten omdat het mogelijk is om eenvoudig een back-up te maken van gemonteerde schijven.

Windows-gebruikers daarentegen willen misschien ergens anders winkelen. Beperkingen ingebouwd in Windows betekenen dat CrashPlan dat niet doet’t ondersteunt back-ups van gekoppelde schijven.

Het biedt echter een nuttige lijst van niet-officiële montagemethoden voor technische gebruikers die bereid zijn te leren. En het is een van de meest betaalbare opties op de markt; het is een goede optie voor degenen die de moeite nemen om te leren.

4. CloudBerry

 • pricing

  Van $ 49,99
  per jaar

CloudBerry verschilt enigszins van de andere services in dit artikel omdat het zelf geen cloudopslagservices biedt. In plaats daarvan is het een service voor het beheren van back-ups op bestaande cloudservices zoals Amazon S3, Google Drive, OneDrive, Oracle Cloud, Rackspace en Microsoft Azure. We hebben echter besloten het op te nemen omdat het buitengewoon goed is afgerond, niet alleen voor NAS, maar ook voor andere handige back-upfuncties.

CloudBerry wordt geleverd met gratis apps voor populaire NAS-providers QNAP en Synology. Met deze apps kunnen gebruikers een back-up maken van gegevens van hun NAS-opslagbox naar een cloudopslagservice van hun keuze. Hiermee kunnen ze ook NAS-bestanden herstellen met behulp van de CloudBerry-desktopclient.

CloudBerry heeft bovendien een combinatie van handige functies, waaronder Cloud naar Cloud-back-up, onbeperkte bestandsversie, compressie en optionele 256-bits AES-codering. Dit is indrukwekkend gezien het feit dat het begint bij slechts $ 10,00 per maand. Ideaal als u al cloudopslagruimte heeft waarnaar u uw NAS wilt synchroniseren.

5. DropBox

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Dropbox isn’t precies vergelijkbaar met de hierboven genoemde back-upproviders. In plaats van een traditionele online back-upservice die zich richt op het opslaan van uw gegevens voor herstel tijdens noodsituaties, is het een cloudopslagservice die ook het delen van bestanden en externe toegang tot bestanden mogelijk maakt.

Dus hoe werkt dit met NAS? Dropbox biedt apps waarmee je de bestanden die op je NAS zijn opgeslagen, kunt synchroniseren met de cloudopslagservers. Zo krijg je zoiets als een Cloud Storage Manager - een gecentraliseerde service die al je bestanden georganiseerd en up-to-date houdt. Dientengevolge is Dropbox een geweldige optie die kan worden gebruikt om uw gegevens zowel lokaal als online veilig te houden.

Bedrijf & Enterprise-gebruikers

NAS is een enorm populaire opslagoplossing voor kleine bedrijven. Als gevolg hiervan zult u merken dat QNAP, Synology en Netgear tal van apps bieden voor NAS-back-ups die zijn gericht op populaire zakelijke opslagoplossingen.

nas

Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google Cloud Storage en Symform zijn allemaal compatibel met NAS-providers - waardoor het voor bedrijven eenvoudig is om een ​​back-up van hun gegevens te maken, zowel lokaal als online.

DIY NAS-back-ups

Iedereen die zijn eigen NAS wil maken in plaats van te betalen voor een NAS-box, moet zich ervan bewust zijn dat hij geen toegang heeft tot apps. Er zijn echter nog steeds tal van methoden om uw gegevens online op te slaan.

Providers zoals SOS, Acronis, JustCloud, BackupGenie en ZipCloud laten u allemaal een back-up maken van een NAS-apparaat door het eenvoudigweg als bestandslocatie te selecteren. Sommige providers brengen u echter jaarlijks kosten in rekening voor het privilege.

Bovendien kunt u ook back-ups maken van netwerkstations met behulp van SpiderOak, Memopal en LiveDrive - waarmee u de schijf in kaart kunt brengen zodat deze kan worden herkend. Gelukkig is dit proces eenvoudig en zijn er handleidingen beschikbaar waarmee u ze kunt instellen.

Conclusie van NAS-back-ups

NAS-back-ups zijn een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet alleen in uw lokale cloud, maar ook online worden beschermd. Of u nu een speciale app wilt die het zware werk voor u doet - of u wilt liever zelf een NAS instellen, er is een online back-upprovider die perfect is voor u.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me