5 Beste PS4 VPN’s & Hoe een VPN op PS4 in te stellen

Als je van gamen en streamen op je PlayStation 4 houdt, zul je gek worden wanneer je een Playstation VPN krijgt. Met een Virtual Private Network kan je PS4 gebruikmaken van enorme hoeveelheden beperkte inhoud, zoals de Amerikaanse Netflix-catalogus. In deze gids laten we je zien hoe je een VPN op PS4 instelt en een lijst van de vijf beste PS4 VPN's.

Met een VPN voor PlayStation 4 kun je meer games spelen en toegang krijgen tot titels voordat ze officieel in je land worden uitgebracht. Gaming VPN-services moeten echter bepaalde functies hebben om effectief te zijn, sommige hiervan zijn de volgende:

 • Snelle servers - VPN's vertragen uw internetverbinding, dus een snelle VPN beperkt de schade en zorgt ervoor dat u nog steeds zonder vertraging in HD en games kunt streamen.
 • Een groot servernetwerk - Als u verbinding wilt maken met uw favoriete streaming-sites of games wilt kopen, hebt u servers nodig in de landen waarmee u verbinding wilt maken.
 • Moet een reeks coderingsprotocollen bieden - Sommige VPN-coderingsprotocollen zijn sneller dan andere, daarom is het voordelig om uit verschillende opties te kiezen. OpenVPN is het veiligste VPN-coderingsprotocol, maar het is niet het snelste.
 • Sterke codering - VPN's zijn fantastische privacytools en daarom is het belangrijk dat uw VPN encryptieprotocollen volgens een hoge standaard implementeert.

Beste PS4 VPN-services

Bekijk de tabel om te zien wat onze experts als de beste VPN voor PlayStation hebben beoordeeld. Voor meer informatie over de VPN-services in onze lijst bladert u hieronder voor een samenvatting van elke VPN-service of klikt u op de links naar de website van de provider.

 1. ExpressVPN

  - Een geweldige rondom VPN | Consistent snelle servers | geweldig voor het deblokkeren van inhoud

 2. NordVPN

  - Beste VPN voor PlayStation | Zeer veilig | Deblokkeer inhoud met gemak | Biedt vooraf geflashte routers | Servers in 60 landen

 3. CyberGhost VPN

  - Lage prijs | Makkelijk te gebruiken app Sterke codering | Servers in 60 landen

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Goedkope plannen | Geweldige beveiligingsfuncties | Makkelijk te gebruiken app

Hoe een PS4 VPN in te stellen?

Methode # 1: VPN instellen op PS4

Deel uw VPN-verbinding via uw thuisrouter

Totale benodigde tijd: ~ 20 minuten (u heeft beheerderstoegang tot uw thuisrouter nodig)

 1. Meld je aan voor een van de beste PS4 VPN-services op deze pagina of ga direct naar mijn persoonlijke favoriet, ExpressVPN
  . Installeer de VPN-software op uw thuis-pc.
 2. Open het configuratiescherm van uw router (raadpleeg de documentatie van de router om deze te vinden).
 3. Zoek het tabblad Netwerk / Instellingen / Instellingen / WAN in het configuratiescherm van uw router.

  Stel een VPN in zonder pc

 4. Voer de VPN-installatiegegevens in die naar u zijn verzonden nadat u zich bij een service hebt aangemeld. Dit is waarschijnlijk een combinatie van een gebruikersnaam, wachtwoord en VPN-serveradres. Deze worden allemaal verstrekt bij aanmelding.
 5. Bevestig / accepteer / sla deze wijzigingen op en sluit het configuratiescherm van uw router.
 6. Start je PS4 op.
 7. Ga in het hoofdmenu van de PS4 naar "instellingen" gevolgd door "Netwerkinstellingen."
 8. Klik "Internetverbinding instellen" en selecteer "Gebruik wifi" wanneer gevraagd. kiezen "Gemakkelijk" als de verbindingsmethode.
 9. Selecteer uw WiFi-netwerk in de lijst en maak verbinding met de relevante inloggegevens. Zorg ervoor dat de "Gebruik geen proxyserver" vakje is aangevinkt.
 10. Test uw verbinding om te controleren of alles werkt en u klaar bent!

Overweegt u om met ExpressVPN voor uw PS4-systeem te gaan? Lees de ExpressVPN PS4 VPN-installatiehandleiding om ervoor te zorgen dat je geen problemen ondervindt bij het instellen van de service.

Methode # 2: VPN instellen op PS4

Deel de VPN-verbinding van uw pc met uw PS4

Totale benodigde tijd: ~ 10 minuten (u heeft een ethernet-kabel nodig)

 1. Meld je aan voor een van de beste PS4 VPN-services op deze pagina of ga direct naar mijn persoonlijke favoriet, ExpressVPN
  . Installeer de VPN-software op uw thuis-pc.
 2. Verbind je PS4 met je pc met de ethernetkabel.
 3. Eenmaal verbonden, opent u het Configuratiescherm op uw pc. Navigeer naar de "Netwerkcentrum"
  en klik op "Wijzig adapterinstellingen" op de linkerzijbalk.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de VPN-verbinding (degene die u zojuist op uw pc hebt geïnstalleerd) en klik op "Eigendommen." Ga de "sharing" tab.
 5. Kruis de ... aan "Sta andere netwerkgebruikers toe verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer" doos.
  Vind de "Thuisnetwerkverbinding" vervolgkeuzemenu en selecteer uw internetverbinding thuis.

  Stel een VPN in met een pc

 6. Maak verbinding met de VPN op uw pc. Zorg ervoor dat u een server kiest die aan uw behoeften voldoet!
 7. Start je PS4 op. Ga in het hoofdmenu naar "instellingen" vervolgens "Netwerkinstellingen."
 8. Onder "Netwerkinstellingen," kiezen "Internetverbinding instellen." Kiezen "Gebruik een LAN-kabel" wanneer gevraagd.
 9. Selecteer de "Gemakkelijk" verbindingsmethode en bevestig "Gebruik geen proxyserver" wanneer gevraagd.
 10. Accepteer en test je nieuwe instellingen en je bent klaar om te gaan!

De beste Playstation 4 VPN's - samenvattingen

Bekijk de samenvattingen hieronder voor een diepgaande blik op de beste VPN voor PlayStation in 2020. Als je meer informatie nodig hebt over een van de services in deze lijst, bekijk dan onze gedetailleerde VPN-beoordelingen.

Wat is een Playstation VPN?

Een Virtual Private Network is een service waarmee mensen kunnen doen alsof ze in een ander land zijn. Met behulp van een VPN in combinatie met een PlayStation kan iedereen, waar dan ook, geografische beperkte streams deblokkeren. Veel tv-zenderstreams en online service moeten in bepaalde regio's worden geblokkeerd vanwege copyrightbeperkingen. Zelfs services die in uw land kunnen worden gekocht, zoals Netflix, Hulu of Amazon Prime TV, hebben in de meeste landen een enorme vermindering van catalogi. Met een PlayStation VPN heb je toegang tot al die content.

Door verbinding te maken met een VPN-server in een specifiek land, lijkt u daar daadwerkelijk te wonen. Hiermee kun je live games spelen tegen spelers op buitenlandse servers. Dit is geweldig voor mensen die willen spelen tegen mensen die specifieke talen spreken (moderne taalstudenten die bijvoorbeeld in het buitenland studeren, die tegen mensen in hun eigen land willen spelen).

Door te doen alsof ze in een ander land zijn met een Playstation VPN, hebben gebruikers ook toegang tot meer titels en kunnen ze ook gametitels kopen voordat ze officieel in hun eigen land worden uitgebracht.

Veelgestelde vragen over PlayStation VPN

Het mooie van PS3- en PS4-systemen is dat het een ingebouwde mediaspelerfunctionaliteit heeft. Hiermee kunt u ook apps en services zoals Netflix installeren en gebruiken. Het is om deze reden dat een VPN zo'n meevaller is. U hebt niet alleen toegang tot meer apps voor uw Sony PlayStation, maar u hebt ook toegang tot meer inhoud op de apps die u al hebt.

Hier zijn slechts enkele van de apps waar u toegang tot zou hebben als u zich abonneert op een van onze aanbevolen Playstation VPN's:

 • PlayStation Vue
 • Nu PlayStation
 • Netflix
 • Spotify
 • Hulu
 • Amazon Instant Video
 • YouTube
 • Zenuwtrekking
 • Plex-pas
 • IGN
 • WWE-netwerk
 • Vevo
 • HBO Go
 • Crunchyroll

Zoals je kunt zien in de app-lijst hierboven, heb je met een VPN toegang tot services zoals PlayStation Now en HBO Go (die beide alleen in de VS zijn). Zelfs gratis diensten zoals YouTube en Vevo zullen enorm verbeteren dankzij een VPN. U hebt een snelle VPN-service nodig om YouTube, Vevo en andere streamingdiensten te deblokkeren, omdat een VPN uw internetverbinding kan vertragen. Dit komt omdat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u wordt bediend "Deze video is niet beschikbaar in jouw land" merk op. Welke apps u ook gebruikt, met een VPN krijgt u meer inhoud dan ooit tevoren. Het is belangrijk om te weten dat als u op zoek bent naar een VPN voor Netflix, Hulu, Spotify, enz., Alle services in onze lijst de blokkering van de bovenstaande service opheffen. U kunt echter problemen ondervinden om deze services met andere VPN's te deblokkeren.

Deblokkeer Netflix op PlayStation

UK Netflix-abonnees hebben alleen toegang 40% van de volledige catalogus

De meeste landen krijgen een kleine Netflix-bibliotheek in vergelijking met de VS. Met een Playstation VPN kun je verbinding maken met een server in de VS om 100% van de Netflix-titels overal ter wereld te bekijken. Voor sommige mensen betekent dat een toename van 85 procent in het aantal films en tv-programma's dat beschikbaar is!

Deblokkeer Amazon Prime Instant Video op PlayStation

Amazon Prime Instant Video is een andere service die niet overal alles kan weergeven. Vanwege licentiebeperkingen die door auteursrechthouders worden opgelegd, moet het strikt zijn wat er in elk land kan worden bekeken. Met een VPN voor PlayStation kun je doen alsof je in een ander land bent om toegang te krijgen tot grote hoeveelheden extra content op Amazon. Raadpleeg onze Amazon prime-handleiding voor informatie over het gebruik van een VPN met prime en om te weten te komen wat de beste VPN voor Amazon prime is.

Deblokkeer Spotify op PlayStation

Veel mensen over de hele wereld houden van Spotify. Helaas is Spotify echter alleen beschikbaar in 59 landen. Dat betekent dat miljoenen mensen geen toegang hebben tot de populaire muziekstreamingservice. Wat meer is, voor licentiebeperkingen is sommige muziek niet beschikbaar in die 59 landen. Bovendien hebben sommige plaatsen geen toegang tot Apple Music.

Met een VPN voor PS4 kun je doen alsof je in de VS bent om toegang te krijgen tot de hele Spotify-catalogus (inclusief Apple-muziek) om naar enorme hoeveelheden muziek op je PlayStation te luisteren.

Krijg vroeg toegang tot PlayStation Games

Wanneer nieuwe games worden uitgebracht, krijgen sommige landen deze als eerste. Dit kan frustrerend zijn, vooral als het een spel is dat je graag wilt spelen. Een goed voorbeeld zijn Japanse en Koreaanse RPG's, die maanden later over de hele wereld worden uitgebracht.

Het goede nieuws is dat je met een VPN kunt doen alsof je in een ander land bent om vroege toegang tot games te krijgen. Op die manier kun je elk spel eerst spelen - net als de gelukkige gamers die daar wonen!

Speel meer spellen

Bovendien zijn sommige PS4-games volledig verboden in sommige plaatsen. Wist je dat Battlefield 4 verboden is in China? Hoe zit het met Vietnam dat Mega Man 5 verbiedt voor het hebben van een "aanstootgevende spelbaas?"

Helaas komen dit soort verboden veel voor. Met een VPN kun je echter regionale beperkingen overwinnen en genieten van de volledige PlayStation-gamebibliotheek. Maak eenvoudig verbinding met een VPN-server waar het spel niet is verboden en je kunt meteen beginnen met spelen! Bekijk voor meer informatie over het deblokkeren van inhoud in China onze gids over de beste VPN's voor China.

Een VPN-router gebruiken met PlayStation

Helaas is het niet mogelijk om een ​​VPN rechtstreeks op een PlayStation te installeren. Dit weerhoudt echter niet duizenden of duizenden Ps4-bezitters ervan te genieten van de voordelen van een VPN. Door een VPN op een DD-WRT-router te installeren, worden alle apparaten in uw huis - inclusief uw PlayStation - automatisch onderhouden door de VPN. De router maakt verbinding met de VPN-server in het land van uw keuze, wat betekent dat uw Playstation automatisch in dat land lijkt te zijn.

Het is ook beschermd met VPN-codering, wat betekent dat uw gegevens volledig privé zijn. Dit is geweldig omdat het betekent dat je ISP geen idee heeft dat je toegang hebt tot beperkte inhoud op je PS4.

Bescherm je PS4 tegen hackers met een VPN

De codering die een VPN biedt, weerhoudt ISP's er niet alleen van om te volgen wat u online doet, maar verbergt ook uw echte IP-adres (digitale locatie). Dit voorkomt dat hackers en cybercriminelen je PS4 en het PlayStation Network-account dat erop staat hacken.

Helaas zijn er steeds meer gevallen waarbij PS4-gebruikers worden gehackt. Een case in 2016 kostte een PS4-gebruiker zelfs enkele honderden dollars. Als u geen geld wilt verliezen, is een VPN de perfecte oplossing.

Een VPN kan voorkomen dat kwaadwillende gamers DDoS-aanvallen op u lanceren - om uw kansen op het winnen van een spel te verpesten.

Ps4 gehackt

Verminder de achterstand op uw PS4 met een VPN

Een ander voordeel van het gebruik van een Playstation VPN kan minder achterblijven. Wanneer u verbinding maakt met een server om online gamen te spelen, kan afstand slecht zijn "ping" tarieven. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in het effect dat je eerst op iemand schiet (bijvoorbeeld) maar desondanks doodt je kogel je eerst. Dit fenomeen is extreem irritant en een VPN kan in sommige omstandigheden helpen.

Door verbinding te maken met een server in de buurt van waar de gameserver zich bevindt, of tussen u en de server, kunt u ping-tarieven verlagen of zelfs uw internet op een iets snellere manier routeren. Houd er rekening mee dat dit niet voor iedereen, overal werkt. Dus als je last hebt van vertraging, raden we je aan een VPN-proefversie (of geld-terug-garantie) te gebruiken om te zien of dit je helpt. Als het niet werkt, kunt u altijd annuleren en uw volledige terugbetaling krijgen.

Playstation VPN's - Conclusie

In dit artikel hebben we alles beschreven wat je moet weten over het verkrijgen van een VPN voor PlayStation 4. Als je een VPN met een Playstation wilt gebruiken, heb je een razendsnelle VPN nodig, dus houd je aan een van onze aanbevolen VPN's als je wil niet ernstig teleurgesteld worden door een ongeschikte service.

Ten slotte, hoewel je niet per se een VPN nodig hebt om van je PS4-systeem te genieten, kan daar geen twijfel over bestaan als je er een gebruikt, wordt je PS4-ervaring enorm verbeterd. Dit geldt met name als u in een land woont waar bepaalde games of streamingdiensten niet beschikbaar zijn.

Wat meer is, omdat de snelle VPN's voor PlayStation die we in dit artikel aanbevelen, allemaal proefperiodes en geld-terug-garanties hebben - je kunt zien waar alle ophef over gaat door de VPN's zelf te testen zonder je geld te riskeren. Abonneer u eenvoudig op een van de VPN's (of test er een paar) en vraag uw geld terug. U kunt later altijd uw favoriete VPN kiezen!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me