5 Beste services voor FTP-back-up – FTP-cloudopslagoplossingen

Een back-up maken van gegevens met behulp van FTP-verbindingen (File Transfer Protocol) wordt een zeldzaamheid. Moderne cloudopslagservices bieden meestal externe toegang tot bestanden en overdrachtservices via browsergebaseerde interfaces of downloadbare clientsoftware. Als gevolg hiervan raken FTP-back-ups verouderd.


Het feit dat FTP-back-up moeilijker te vinden is, betekent echter niet dat het niet nuttig is. En voor mensen die al FTP gebruiken in hun dagelijkse inspanningen - het is een legitieme back-upmethode die gemakkelijk in hun workflow kan worden geïntroduceerd.

Gelukkig voor die mensen zijn er nog steeds een aantal uitstekende opties die zorgen voor een FTP-verbinding met cloud-uploads en downloads. In dit artikel hebben we de 5 beste services voor FTP-back-up vastgesteld, zodat u gegevens kunt opslaan in de cloud zonder dat u ernaar hoeft te zoeken.

Beste services voor FTP-back-up

We hebben de vijf beste FTP-back-upservices hieronder vermeld. Als u meer informatie over een van deze services nodig hebt, bekijk dan onze samenvattingen van elke service onder deze sectie of klik door naar websites met behulp van de onderstaande links.

 1. Livedrive

 2. ADrive

 3. Bakop

 4. Verdedig hosting

 5. Hoofdkantoor rijden

5 Beste FTP-back-upservices

Hieronder hebben we alles samengevat dat deze services geweldig maakt! Als je meer informatie nodig hebt over een van de onderstaande diensten, kijk dan op de website van de provider.

1. LiveDrive

 • pricing

  Van $ 8.00
  / maand

LiveDrive is een van de weinige providers die nog steeds FTP-back-ups biedt, inclusief ondersteuning voor zowel het uploaden van bestanden als het hervatten van downloads. En de service biedt veilige FTPS (ook bekend als FTPES, FTP-SSL en FTP Secure).

Gebruikers op zowel Mac als Windows kunnen elke FTP-clientsoftware (zoals FileZilla, Cyberduck of Panic Transmit) gebruiken om verbinding te maken met hun Livedrive-opslag. Naast FTP-functionaliteit biedt Livedrive tal van andere functies die bedrijven nuttig zullen vinden bij het maken van back-ups van hun systemen en websites (evenals die van hun klanten, als zij die beheren). Dit omvat geïntegreerde bestandsuitwisseling, NAS-compatibiliteit en lokale opslagruimte.

Het is echter vermeldenswaard dat FTP-back-up alleen wordt aangeboden in Livedrive’s Aktentas en Pro Suite plannen.

2. AANKOMEN

 • pricing

  Van $ 25.00
  / maand

ADrive is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een Cloud-provider die ondersteuning biedt voor FTP-back-up met zowel uploaden als downloaden via FTP. Het is niet alleen eenvoudig te gebruiken, maar het heeft een grote selectie handige functies, waaronder online samenwerking, geïntegreerde bestandsuitwisseling en ondersteuning voor grote bestanden.

Gebruikers hebben via elke FTP-client toegang tot ADrive-bestanden, wat betekent dat u de software die u al hebt kunt gebruiken. En ADrive staat het gebruik van AUTH TLS toe om bestanden veilig over te zetten, evenals de mogelijkheid om SSH-sleutels te beheren voor veilige, geautomatiseerde toegang. Dit maakt ADrive’s FTP-back-up ideaal voor iedereen die beveiligde FTP nodig heeft.

Net als Livedrive beperkt ADrive FTP-ondersteuning echter tot een beperkt aantal plannen, namelijk hun Persoonlijke Premium en Bedrijf plannen. U hebt dus een van die specifieke abonnementen nodig voor FTP-back-ups.

3. Bakop

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Bakop is een andere cloudopslagservice die FTP-verbindingen biedt voor het uploaden en downloaden van bestanden. Bakop is echter uniek omdat het een service is die is toegewijd aan FTP-back-ups.

De Bakop-website en -servers zijn uiterst eenvoudig in te stellen en te gebruiken. En gebruikers kunnen precies selecteren waar ze een back-up van hun gegevens willen maken.

Bakop ondersteunt populaire FTP-software zoals Secure Transfer, rsync en de immer populaire FileZilla. Dit maakt Bakop een goede optie als je’opnieuw op zoek naar FTP-back-ups op een werkplek en don’t wil werknemers vastlopen met ingewikkelde nieuwe software.

Een nadeel van de unieke focus op FTP is dat het veel functies mist die door veel standaard cloudopslagservices worden geboden. Om deze reden is Bakop ideaal voor FTP-back-up, maar won’kan nuttig zijn als uw bedrijf is gebaseerd op meerdere soorten software met uiteenlopende behoeften.

4. Verdedig hosting

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Defend Hosting is een cloudback-upservice waarmee gebruikers met behulp van een FTP-client een back-up van gegevens kunnen maken op hun cloudservers. Hiermee kunt u een back-up van gegevens maken zonder dat u een nieuwe interface of software hoeft te leren en betekent dit dat u Filezilla, SmartFTP of een andere FTP-client kunt gebruiken die u verkiest.

Defend Hosting biedt ook veilige overdrachtopties, waaronder FTPes (FTP via SSL / TLS) en SFTP (SSH File Transfer Protocol). Wat’Bovendien biedt de service 24/7 ondersteuning om ervoor te zorgen dat u altijd een back-up van bestanden via FTP kunt maken op de servers.

Van deze provider wordt gezegd dat hij hoge snelheden biedt, en met prijzen vanaf $ 5 per maand voor 20 GB ruimte oplopend tot $ 20 per maand voor 500 GB is de service ook niet bijzonder duur.

5. Rijd het hoofdkantoor

 • pricing

  Van $ 1.99
  Maandelijks gefactureerd

DriveHQ is een andere service die cloudback-ups biedt via FTP. De back-upservers kunnen via elke FTP-client worden gebruikt, inclusief FileZilla, CuteFTP, WsFTP, SmartFTP, Fetch, CoreFTP of Cyberduck. DriveHQ Cloud FTP Server is ook compatibel met alle FTP (SFTP / FTPS) clientsoftware.

Gebruikers kunnen het toewijzen als een Cloud Drive, of de eigen FileManager-software van DriveHQ gebruiken, die volgens hen eenvoudiger is dan gewone FTP. De service is ook snel en heeft naast FTP een groot aantal functies en een back-upoptie.

Persoonlijke en zakelijke abonnementmodellen zijn beschikbaar. En gebruikers kunnen hun abonnementen volledig aanpassen om meer opslagruimte of gebruikers toe te voegen indien nodig. De uitbreidingsmogelijkheden zijn groot met accounts beschikbaar voor maximaal 1000 gebruikers met enorme hoeveelheden opslagruimte.

Onze criteria

Bij ProPrivacy.com bevelen we meestal veilige cloudback-upservices aan die end-to-end-codering bieden. Deze services zorgen ervoor dat uw gegevens altijd volledig veilig zijn. Als het gaat om FTP-back-ups, zijn er minder opties, wat betekent dat u niet zo kieskeurig en kieskeurig kunt zijn.

Bij het onderzoeken van dit artikel hebben we gezocht naar services die niet alleen FTP-verbindingen bieden met back-upservers, maar die ook tal van andere functies en een goede reputatie bij hun gebruikers hebben.

De providers in deze lijst werden gekozen op basis van hun reeks functies, bruikbaarheid, prijs-kwaliteitverhouding en algemene prestaties. We hebben ons best gedaan om zowel hun sterke als zwakke punten te benadrukken, zodat u een volledig geïnformeerde keuze kunt maken voordat u zich aanmeldt.

Helaas bieden de hierboven genoemde services geen gratis optie, als u op zoek bent naar een gratis service, bekijk dan onze gratis cloudback-uplijst.

Als uw bedrijf echter vereist dat gegevens worden verzonden en geback-upt met HIPAA- of GDPR-conformiteit, raden we aan rechtstreeks met uw voorkeursdienst te communiceren om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om FTP-back-ups te maken met naleving van die privacyregelgeving.

5 Beste services voor FTP Backup Conclusie

FTP wordt steeds zeldzamer naarmate bedrijven en particulieren overgaan op veiligere vormen van back-up die voldoen aan de nieuwste privacyregels zoals GDPR. Voor bedrijven of particulieren die nog steeds FTP-back-ups nodig hebben of nodig hebben, zijn er nog enkele services op de markt die kunnen zorgen voor uploaden en downloaden naar cloudservers via het FTP-protocol.

Of u nu op zoek bent naar een FTP-specifieke cloudservice - of gewoon een provider die FTP-back-up biedt naast zijn andere functies - deze lijst helpt u enkele van de beste services te vinden die beschikbaar zijn in 2020.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me