5 beste VPN-routers 2020

Een VPN-router is de beste manier om meerdere apparaten in uw thuisnetwerk te beschermen. Met een VPN op routerniveau kunt u elk apparaat in uw netwerk beschermen zonder dat u de VPN op elke afzonderlijke machine hoeft te installeren.

VPN-router

De beste VPN-router in 2020: samenvatting

Hieronder vindt u onze aanbevolen VPN-routers. Blijf scrollen voor uitgebreide informatie over elk van de modellen.

  1. Linksys WRT3200ACM
    - Dit wordt beschouwd als de beste algemene VPN-router.
  2. Asus RT-AC5300
    - Dit is een extreem krachtige router die het meest geschikt is voor mensen met grote huizen of een groot aantal apparaten.
  3. Netgear R6400
    - Een solide router, perfect voor mensen die een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding wensen.
  4. Linksys WRT1900ACS
    - Nog een geweldige keuze voor mensen met meer budget.
  5. Netgear R7800 X4S
    - Perfect voor middelgrote huizen, maar een beetje prijzig in vergelijking met de vraagprijs op Amazon (niet geflitst).

Wat is een VPN-router?

Een VPN-router is een router waarop direct een VPN is geïnstalleerd. Alle verbindingen met VPN-servers worden beheerd in de router wanneer u een router-VPN hebt.

Een VPN-client wordt meestal geïnstalleerd op afzonderlijke apparaten zoals smartphones en desktop-pc's. Deze software verbindt elk afzonderlijk apparaat rechtstreeks met de VPN om het te beschermen. Een VPN-router daarentegen beschermt alle apparaten in het netwerk; zonder de software op elke software te installeren.

VPN's kunnen alleen worden geïnstalleerd op specifieke routers met firmware die VPN-verbindingen kan verwerken. Dus niet elke router kan een VPN-router zijn.

De beste VPN-routers

Onze uitgebreide lijst met aanbevolen VPN-routers helpt u een te kiezen die bij u past:

Linksys WRT3200ACM (beste algemene VPN-router)

Linksy wrt3200 VPN-router

  • 4 Externe antennes
  • Dual Band Tot AC3200 Mbps

Aanbevolen gebruik: Medium Home / 6-10-apparaten

In de eerste plaats is deze uitstekende Linksys-router. Voor slechts $ 249 is het betaalbaar, en vanwege de kracht die het onder de motorkap bevat, is het de meest veelzijdige en geschikte VPN-router die momenteel op de markt beschikbaar is. Deze router heeft een 1,8 GHz Dual-Core ARM-processor en is een van de eerste VPN-routers die een Marvell-chipset gebruikt. Iedereen die een krachtige router nodig heeft voor gaming, streaming, video-oproepen of andere data-intensieve taken wordt deze router ten zeerste aanbevolen.
We denken dat het feit dat je het kunt krijgen met ondersteuning en een garantie - volledig geflitst en klaar voor gebruik met je favoriete VPN - voor slechts $ 50 boven de normale vraagprijs, een absoluut koopje is!
Beschikbaarheid:

  1. FlashRouters (vooraf geflitst, inclusief VPN-privacyapp): $ 249

  2. Amazon (voorgeflitst, geen app, geen VPN-ondersteuning): $ 199

Asus RT-AC5300 (Best For Power Users)

ASUS RT-AC5300 VPN-router

  • Externe antennes
  • Tri Band Tot 5300 Mbps

Aanbevolen gebruik: Grote Home / 10+ apparaten

Dit is een extreem krachtige router die perfect geschikt is voor grote huizen en kleine bedrijven. Het kan comfortabel tot 10 apparaten ondersteunen en dankzij zijn acht externe antennes (die Tri-Band WiFi bieden) kan het WiFi bieden naar een groter oppervlak. De 1,4 GHz-processor maakt het de vlaggenschiprouter voor lag-free gaming en hoogwaardige 4K-streaming. Deze VPN is duur, maar je krijgt waar je voor betaalt; een toprouter met alle nieuwste functies. Als u stroom nodig hebt, hoeft u niet verder te zoeken!

Beschikbaarheid:

  1. FlashRouters (vooraf geflitst, inclusief VPN Privacy-app): $ 479
  2. Amazon (niet vooraf geflitst, geen app, geen VPN-ondersteuning): $ 350

Netgear R6400 (Best Value VPN-router)

netgear r6400 VPN-router

  • Gigabit Ethernet-snelheden
  • Externe antenne

Aanbevolen gebruik: Small House / maximaal 5 apparaten dit.

De router van Netgear is een uitstekende keuze voor iedereen die iets praktisch nodig heeft dat ook goedkoop is. De router is toekomstbestendig voor Wireless-AC-normen en biedt ook volledige ondersteuning voor Wireless-G- en Wireless-N-apparaten. De R6400 bevat een krachtige Dual Core 1 GHz Broadcom CPU interne processor, waardoor deze krachtig genoeg is voor maximaal 5 apparaten. En als je je zorgen maakt om te kunnen streamen; deze VPN kan 4k probleemloos verwerken.

Beschikbaarheid:

  1. Flash routers (voorgeflitst, inclusief VPN Privacy App) $ 179
  2. Amazon (vooraf geflitst, geen app, geen VPN-ondersteuning): n.v.t.

Linksys WRT1900ACS

linksy wrt 1900 vpn router

  • Dual-core 1,6 GHz
  • 4 externe antennes

Aanbevolen gebruik: Small Office / Medium Home / 4-7 apparaten

Deze VPN biedt een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, gezien het slechts $ 55 meer is dan de standaard vraagprijs om het volledig geflitst en klaar voor gebruik te krijgen. Voortbouwend op de ervaring van eerdere modellen, is de WRT1900ACS van Linksys een krachtige router met vier externe antennes.De 1.6 GHz Dual-Core ARM-processor maakt het perfect voor mensen die op zoek zijn naar een router VPN voor gaming, streaming, video-oproepen of data-intensief taken. Omdat het is geüpgraded naar DD-WRT WRT1900ACv2, maakt het bovendien OpenVPN-verbindingen mogelijk.

Beschikbaarheid:

  1. Flash-routers (DD-WRT geïnstalleerd, VPN-privacy-app inbegrepen, garantie + ondersteuning): $ 249
  2. Amazon (voorgeflitst, geen app, geen VPN-ondersteuning): $ 195

Netgear R7800 X4S

netgear r7800 VPN-router

  • 4 externe antennes
  • MU-MIMO en Quad Stream-technologie

Aanbevolen gebruik: groot appartement / medium huis / 5-9 apparaten

Deze Netgear-router is enorm populair bij consumenten. Het is de hardcore grote broer van een populair routermodel genaamd de R7000 Nighthawk. De R7800 biedt verbeterde bekabelde connectiviteit en wordt als toekomstbestendig beschouwd. De router heeft 4 krachtige externe antennes en een 1.7 GHz Dual Core-processor - waardoor hij krachtig genoeg is om vrijwel alles aan te kunnen.

Beschikbaarheid:

  1. FlashRouters (DD-WRT geïnstalleerd, VPN-privacy-app inbegrepen, garantie + ondersteuning): $ 349
  2. Amazon (vooraf geflitst, geen app, geen VPN-ondersteuning): $ 175

Hoe een VPN op een router te installeren

Het installeren van een VPN op een router verschilt afhankelijk van het model. Dit is echter als volgt:

  1. Krijg toegang tot het bedieningspaneel van de router met behulp van de instructies van de fabrikant.
  2. Krijg toegang tot de VPN-client van de router en voeg de servergegevens van uw provider en andere noodzakelijke verbindingsdetails toe. Er zijn handleidingen hiervoor op de website van uw VPN.
  3. Breng de VPN-verbinding tot stand met de gewenste VPN-server
  4. Nu de router is verbonden met de VPN-server, lijken alle apparaten in uw huis zich op die locatie te bevinden. Bovendien worden ze allemaal beveiligd met codering om u digitale privacy te bieden.

Een VPN-router configureren

Bijna alle builds van DD-WRT ondersteunen VPN gebruiken het PPTP-protocol. Dit is echter niet erg veilig en het is over het algemeen beter om OpenVPN te gebruiken. Het basisraamwerk voor DD-WRT ondersteunt OpenVPN, maar niet alle routers ondersteunen builds die dat doen. Het is dus altijd het beste om voor het kopen te controleren of dit belangrijk voor u is.

Veel VPN-providers bieden installatiehandleidingen voor routers, hoewel sommige alleen ondersteuning bieden voor PPTP.

Tip: de eenvoudigste manier om een ​​VPN-router te krijgen, is door er een voorgeflasht te kopen!

Verschillende soorten VPN-router

DD-WRT

DD-WRT is een open source project gericht op het ontwikkelen van een Linux-gebaseerde firmware-oplossing die de beperkingen op routers opheft door hun standaardprogrammering.

Door DD-WRT op uw router te installeren, beschikt u over de volledige functionaliteit van een zakelijke router, maar zonder de kosten. Een volledige lijst van alle vele voordelen zou te lang zijn voor dit artikel, zie onze DD-WRT-routerpagina voor meer informatie.

Tomaat

Tomato is een alternatief op Linux gebaseerd firmwarepakket voor routers, de meest opvallende tomatenrouters zijn; Linksys WRT54G / GL / GS, Buffalo WHR-G54S / WHR-HP-G54 en andere op Broadcom gebaseerde routers. Net als DD-WRT kan het worden gebruikt om een ​​compatibele router te flashen. Hierdoor kan het worden gebruikt als een VPN-gateway en biedt het een vergelijkbare functionaliteit als een DD-WRT geflashte router.

DD-WRT is compatibel met meer routers en wordt over het algemeen als newbie-vriendelijker beschouwd, maar veel mensen geven de voorkeur aan Tomato's interface en uitstekende real-time netwerkbewakingsmogelijkheden.

Waarom een ​​VPN-router kopen??

Of u nu een VPN nodig hebt voor een mobiel apparaat, een laptop of een desktop; een VPN-router kan helpen.

VPN-routers zijn ingesteld om verbinding te maken met een VPN-service. Deze routers kunnen worden ingesteld om verbinding te maken met de meeste VPN-services, wat betekent dat u zich nog steeds kunt abonneren op de gewenste service.

Het is ook mogelijk om routers te flashen met firmware van derden, zoals DD-WRT en Tomato. Sommige providers bieden zelfs voorgeflashte routers die vooraf zijn geconfigureerd voor hun service. Deze kunnen worden gekocht rechtstreeks van de VPN of via een online winkel zoals FlashRouters.com

VPN-routers - voordelen

  • Elk apparaat dat verbinding maakt met de router wordt beschermd door de VPN.
  • Dit omvat apparaten die zelf geen VPN-software kunnen uitvoeren, zoals smart-tv's, gameconsoles en Roku-boxen.
  • De router telt voor uw provider als slechts één VPN-verbinding. Dit betekent dat u een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd via de router op het VPN kunt aansluiten.

VPN-routers - Nadelen

Het belangrijkste nadeel is dat het versleutelen en ontsleutelen van VPN-gegevens extreem processorintensief is (vooral bij het gebruik van OpenVPN). De meeste routers worstelen, wat kan leiden tot slechte snelheden van de internetverbinding.

Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor een router die echt krachtig genoeg is om het hoofd te bieden. Over het algemeen betekent dit dat u een redelijk bedrag moet investeren om te krijgen wat u nodig hebt.

VPN-routers voor kleine bedrijven

Als u op zoek bent naar een VPN-router voor een klein bedrijf, om al uw werknemers tegelijk te beschermen met digitale privacy; we raden u aan te kiezen voor de VPN die op de tweede plaats staat. De Asus RT-AC5300 DD-WRT is voor "hoofdgebruikers". Het heeft alles wat je nodig hebt om tien of meer apparaten veilig naar een VPN te laten werken zonder last te hebben van trage connectiviteit.

Zie onze pagina VPN's voor kleine bedrijven voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

We hebben geprobeerd om elk belangrijk punt in dit artikel te behandelen. Als u echter nog steeds wordt verward door VPN-routers, kan dit gedeelte met veelgestelde vragen u misschien helpen!

Werkt VPN op wifi?

Met een VPN-router wordt elk apparaat op uw lokale netwerk beschermd. Als u echter uw huis verlaat en openbare wifi gebruikt, moet u verbinding maken met de VPN via uw mobiele apparaat of laptop door de VPN-client rechtstreeks op uw apparaat te installeren.

Kan ik een gratis VPN gebruiken voor een router?

De meeste mensen gebruiken geen gratis VPN op een router. Hoewel het niet helemaal onmogelijk is, hebben gratis VPN's gebruikslimieten die ze ongeschikt maken voor gebruik op een router.

Zijn VPN's legaal?

Ja, VPN's zijn legaal op de meeste plaatsen over de hele wereld. En zelfs in landen waar VPN-gebruik illegaal is, is het de handeling van het deblokkeren van gecensureerde websites (in plaats van de VPN zelf) die illegaal is.

Welke routers zijn compatibel met DD-WRT

Een groot aantal routers is compatibel met DD-WRT (te veel om hier te noemen). Controleer elk model om zeker te zijn van compatibiliteit. En bezoek ons ​​artikel over DD-WRT VPN's voor meer informatie.

Waarom zou ik thuis een VPN gebruiken??

Een VPN biedt digitale privacy door uw gegevens te coderen. Dit houdt je ISP en de overheid tegen om op je te snuffelen. Bovendien kun je met een VPN digitaal gaan draven; door te doen alsof je ergens anders op de wereld bent, kun je lokale beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot geografisch beperkte inhoud en services.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me