5 beste VPN’s voor Facebook en Messenger in 2020 – Deblokkeer Facebook op het werk of thuis

Is Facebook geblokkeerd waar je woont? Maak je je zorgen over het gebruik van Facebook, omdat iemand er misschien achter komt en je in de problemen kunt komen? Met een VPN voor Facebook kunt u Facebook overal veilig deblokkeren. Gebruik een Facebook VPN om Facebook te deblokkeren in China, Iran of op het werk in de VS. Het beste van alles is dat u Facebook kunt gebruiken zonder dat uw internetprovider, de overheid, verhuurder, school of werkgever weet dat u het hebt gedaan. Een VPN geeft je de digitale privacy om ook Facebook Messenger te deblokkeren.

Haast hebben? Bekijk in de onderstaande tabel welke VPN-providers onze experts in hun top 5 voor Facebook plaatsen. Wil je meer informatie? Blijf scrollen voor diepgaande analyse.

Facebook VPN-overzichten:

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Wat is een VPN voor Facebook?

Een VPN is een online service waarmee abonnees twee dingen kunnen doen. Ten eerste stelt een VPN-service iedereen in staat te doen alsof hij zich in een ander land bevindt. Hierdoor krijgen VPN-abonnees toegang tot Facebook (en Facebook messenger), zelfs wanneer het wordt geblokkeerd door de overheid.

Ten tweede biedt een VPN versleuteling van militaire kwaliteit. Dit voorkomt dat internetproviders - en lokale netwerkbeheerders - kunnen vertellen wat een VPN-gebruiker online doet. Met deze waterdichte digitale privacy kan iedereen, overal, Facebook gebruiken zonder paranoïde te zijn om ontdekt te worden.

Facebook deblokkeren tijdens het reizen

Een andere reden dat mensen misschien een Facebook VPN willen, is omdat ze op het punt staan ​​te reizen. Mensen die reizen naar landen als Turkije, Rusland, China, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Iran - en vele anderen - hebben geen toegang tot hun Facebook-account terwijl ze weg zijn. Met een VPN kun je Facebook deblokkeren, waar je ook bent. Zie onze 5 beste VPN's voor reizen-pagina voor meer informatie over het gebruik van VPN's tijdens het reizen. Het is belangrijk op te merken dat u voorzichtig moet zijn bij het gebruik van een VPN voor de VAE of een VPN in China en de andere landen hierboven.

Facebook thuis gebruiken zonder paranoia

Als Facebook in uw land is verboden, kunt u bang zijn om Facebook thuis te gebruiken, vooral als u zich in een gedeelde accommodatie bevindt of een woning huurt van een nieuwsgierige verhuurder. Het goede nieuws is dat de versleuteling die een VPN biedt, ervoor zorgt dat niemand weet dat u Facebook thuis hebt gebruikt. Een VPN zorgt er ook voor dat uw thuis-IP-adres niet wordt gemarkeerd voor Facebook-gebruik.

Vergeet niet dat wanneer u Facebook gebruikt, het nog steeds weet wie u bent, omdat u zich aanmeldt bij de service met uw echte naam. De VPN zal Facebook echter voor de gek houden door te denken dat u zich op een andere locatie bevindt. Als u wilt dat een Facebook-account ook anoniem is, moet u een VPN gebruiken voor privacy en aanmelden onder een valse naam. Dit gaat heel moeilijk te bereiken zijn. In theorie, als je Facebook nooit echte informatie over jezelf geeft of echte foto's geeft - door een VPN te gebruiken, zou het niet moeten weten waar of wie je eigenlijk bent.

Facebook deblokkeren op het werk of op school

Facebook kan een plaag zijn voor de productiviteit. Het is bekend dat werknemers en studenten een sociale media-verslaving hebben waardoor ze niet meer kunnen werken. De meeste werkgevers en leerinstellingen - inclusief scholen, hogescholen en universiteiten - vragen de lokale netwerkbeheerder om de toegang tot Facebook te blokkeren. Het goede nieuws is dat het met een VPN voor Facebook mogelijk is om toegang te krijgen tot Facebook, zelfs wanneer het is geblokkeerd. Maak eenvoudig verbinding met een VPN-server en u lijkt niet meer op school te zijn; hetzelfde geldt voor het werk.

Ook geweldig: VPN-codering maakt het onmogelijk voor uw werkgever of de netwerkbeheerder om te vertellen wat u online doet. VPN-codering betekent dat de enige manier waarop u problemen kunt krijgen met het gebruik van Facebook op school of op het werk, is als iemand achter u aanloopt en u betrapt op het gebruik van de service.

Het is vermeldenswaard dat steeds meer instellingen VPN's gebruiken, en het komt steeds vaker voor dat VPN's geblokkeerd zijn. Raadpleeg onze handleiding VPN-blokken omzeilen voor informatie over het omzeilen van VPN-blokken.

Hoe een VPN te gebruiken om Facebook te deblokkeren

Facebook deblokkeren vanaf een plaats waar het wordt geblokkeerd (school, werkplek of land) is uiterst eenvoudig. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

 1. Selecteer een VPN voor Facebook. Om Facebook te deblokkeren, raden we VyprVPN aan
  omdat het een veilige en betrouwbare provider is die alles heeft wat je nodig hebt om Facebook te deblokkeren. Dit omvat de stealth-modus voor het deblokkeren van Facebook, zelfs wanneer VPN's ook worden geblokkeerd. Alle VPN's in deze handleiding zijn echter een geweldige optie, dus bekijk elke samenvatting om te zien of deze geschikt is voor u.
 2. Klik door naar je favoriete VPN voor Facebook. Nadat u een VPN hebt gekozen, kunt u naar de website en navigeren Abonneer u op de VPN
 3. Nadat u zich heeft geabonneerd, kunt u dat doen log in op de VPN-website en download de VPN-software (bekend als een "VPN-client").
 4. Vergeet niet om de juiste software voor uw apparaat te kopen. Met VyprVPN kunt u de VPN op vijf apparaten installeren en gebruiken. u kunt verbinding maken met de VPN en Facebook op al deze apparaten tegelijkertijd gebruiken!
 5. Selecteer OpenVPN-codering. Dit is de sterkste en meest betrouwbare VPN-codering, dus gebruik deze.
 6. Schakel VPN-cloaking in (weet ook als "VPN stealth-modus" en "VPN-verduisteringstechnologie"). Als u op een plaats woont waar VPN-gebruik is geblokkeerd - of als VPN's worden geblokkeerd door een lokale netwerkbeheerder - moet u VPN-cloaking gebruiken. VyprVPN
  , ExpressVPN
  en Torguard
  hebben allemaal uitstekende cloaking-functies.
 7. Schakel de Killswitch en DNS-lekbescherming in (beveiligingsfuncties om te voorkomen dat iemand ontdekt dat je Facebook hebt gebruikt).
 8. Selecteer een VPN-server in de lijst. vergeet niet om een ​​plaats te kiezen waar Facebook is toegestaan. Een server dichter bij u zorgt voor betere snelheden.
 9. Klik op verbinden.
 10. Zodra de VPN verbinding maakt, kan dat ga naar Facebook en doe mee. Je hebt een e-mailaccount nodig om lid te worden van Facebook, en om privacyredenen wil je je normale e-mailadres niet gebruiken.
 11. Vergeet niet om je te abonneren zodra je je hebt geabonneerd maak elke keer wanneer u Facebook gebruikt verbinding met uw VPN. Om ervoor te zorgen dat u geen gegevens naar uw internetprovider lekt (wat kan uitwijzen dat u Facebook gebruikt), schakelt u ook de functie Killswitch in.

VPN's voor Facebook: beveiligingsoverwegingen

Er zijn meer dan 850 VPN's op de markt en de overgrote meerderheid daarvan is niet betrouwbaar. Bij het gebruik van Facebook in een land waar het wordt geblokkeerd door de overheid, is betrouwbaarheid uiterst belangrijk. Daarom is het van vitaal belang om niet voor een onzekere service te gaan.

Sommige VPN's, zoals onze goedkoopste VPN (PureVPN) zijn geweldig voor het deblokkeren van streaming content online. PureVPN wordt echter niet als veilig genoeg beschouwd om u te beschermen in een land waar Facebook wordt geblokkeerd. Daarom is het van vitaal belang om een ​​VPN te selecteren die wordt aanbevolen voor Facebook - en niet zomaar een oude VPN-service!

Om uw privacy te waarborgen wanneer u een Facebook VPN gebruikt, moet u ook de volgende functies gebruiken:

 • DNS-lekbescherming. dit voorkomt dat u DNS-verzoeken naar uw ISP lekt. Een DNS-lek kan uitwijzen dat u Facebook hebt gebruikt. Schakel daarom DNS-lekbescherming in.
 • Dodemansknop. deze functie zorgt ervoor dat je geen verkeer meer naar de internetprovider lekt waardoor je toegang hebt tot Facebook.
 • Automatisch verbinden. Met deze functie wordt de VPN opnieuw verbonden als de verbinding wegvalt.
 • Stealth-modus of "cloaking". Dit verbergt het gebruik van VPN en stelt mensen in staat om VPN's te gebruiken op plaatsen die VPN-verbindingen blokkeren.

Hoe een Facebook VPN werkt

Normaal gesproken, wanneer u verbinding maakt met internet, maakt u eerst verbinding met uw internetprovider (ISP), die u vervolgens verbindt met Facebook (bijvoorbeeld). Al uw internetverkeer passeert de servers van uw ISP en kan door uw ISP worden bekeken.

Wanneer u een VPN gebruikt, maakt u echter verbinding met een server die wordt beheerd door uw VPN-provider (een 'VPN-server') via een gecodeerde verbinding (soms ook wel een 'VPN-tunnel' genoemd). Dit betekent dat alle gegevens die reizen tussen uw computer en de VPN-server worden gecodeerd, zodat alleen u en de VPN-server deze kunnen "zien".

Dus noch uw internetprovider, noch iemand anders die het verkeer tussen uw computer (of tablet of smartphone) en internet bewaakt, kan zien wat u online doet. Dit omvat het bezoeken van Facebook.

Waar is Facebook geblokkeerd?

Veel overheden blokkeren Facebook omdat ze het niet leuk vinden hoe Facebook burgers in staat stelt afwijkende meningen en ideeën met mensen van over de hele wereld te bespreken. Overheden zien Facebook als een bedreiging voor hun macht. De volgende landen censureren toegang tot Facebook. Merk op dat deze informatie aan verandering onderhevig is.

Deblokkeer Facebook in China

Facebook is volledig geblokkeerd op het Chinese vasteland. Of dat is tenminste de theorie. Inconsistenties in de manier waarop de Great Firewall is geïmplementeerd, betekenen eigenlijk dat deze in de praktijk op sommige locaties en op verschillende tijdstippen beschikbaar kan zijn. Voor de overgrote meerderheid van de Chinese burgers is dit geen groot probleem, omdat de thuisgekweekte 51.com, renren en 开心 网 (Kaixin001) sociale netwerken veel populairder zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er naar schatting een half miljoen Facebook-gebruikers in China. En expats en bezoekers van China willen meestal toegang hebben tot de sociale mediadienst. Bekijk onze gids Beste VPN voor China voor meer informatie over hoe u vanuit China toegang krijgt tot Facebook. Het is ook vermeldenswaard dat Facebook niet wordt gecensureerd in Hong Kong.

Deblokkeer Facebook in Iran

Facebook is verboden in Iran. Bovendien gebruikt de Iraanse regering speciaal getrainde 'cyberpolice-eenheden'" belast met het opsporen van bezoekers van verboden websites, waaronder Facebook. We hebben meldingen gehoord van wanhopige Iraniërs die zich wenden tot lokale VPN-providers om hun online activiteiten te verbergen. Helaas lijken deze, hoewel goedkoop, toch door de overheid gerunde honeypots.

Mensen betrapt toen ze probeerden te ontsnappen aan het verbod van de regering, geconfronteerd met arrestatie, ondervraging, marteling, gevangenisstraf en zelfs de dood. Hoewel ik meestal niet graag geef aan dit soort intimidatie, raad ik ten zeerste aan dat iemand in Iran goed nadenkt voordat hij een VPN (of een andere methode) gebruikt om toegang te krijgen tot verboden inhoud.

Als u het risico wel de moeite waard acht, gebruik dan een buitenlandse VPN-provider (een in Europa gevestigd is waarschijnlijk uw beste optie) en gebruik buitenlandse VPN-servers. Zorg er ook voor dat u gebruikt ALLE VPN-beveiligingsfuncties die voor u beschikbaar zijn.

facebook-khameni

Bizar genoeg, gezien de situatie, gebruikt de Ayatollah Ali Khamenei niet alleen Facebook zelf, maar heeft hij sinds 2012 zijn eigen Facebook-pagina! Op het moment van schrijven heeft zijn pagina zo'n 150.000 Likes aangetrokken

Deblokkeer Facebook in Noord-Korea

In een wereld vol onderdrukkende regimes is Noord-Korea het meest repressief van allemaal. De overgrote meerderheid van de bevolking heeft helemaal geen internettoegang. China levert enkele breedbandlijnen aan Noord-Korea, dus een paar geselecteerde regerings- en partijfunctionarissen hebben waarschijnlijk beperkte toegang tot internet. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat deze deze toegang mogen gebruiken om Facebook te bekijken.

Deblokkeer Facebook in Syrië

Fcebook is op veel plaatsen geblokkeerd vanwege zowel de overheid als ISIS, een VPN is een fantastische oplossing. Er is echter grote voorzichtigheid geboden aan de politieke situatie, een voortdurende oorlog.

Deblokkeer Facebook in Vietnam

Facebook is "onofficieel" verboden, maar lijkt toch breed beschikbaar te zijn voor thuisgebruikers. Dit verklaart waarschijnlijk het feit dat, ondanks het verbod, 13,5 miljoen Vietnamese mensen (ongeveer 15% van de bevolking) Facebook gebruiken.

Veel hotels en internetcafés hebben VPN-software geïnstalleerd om het verbod te omzeilen. Bezoekers moeten echter opletten dat deze computers vaak zwaar zijn geïnfecteerd door virussen en andere malware. Bekijk 5 Beste VPN's voor Vietnam voor verdere discussie over dit onderwerp.

VPN voor Facebook Messenger

Facebook Messenger is in verschillende landen verboden. China, Iran en Noord-Korea hebben een permanent verbod op Facebook en Messenger. Veel andere landen, waaronder Bangladesh, Syrië, Egypte en Turkije, maken echter soms sociale mediasites en boodschappers zwart - meestal tijdens politiek gevoelige evenementen zoals protesten. Saoedi-Arabië heeft een permanent verbod op Facebook Messenger, maar niet op Facebook. Dat verbod is om de inkomsten van het telecombedrijf van de Saoedische staat te beschermen.

Facebook messenger bevat nu ook "Geheime gesprekken" in oktober 2016. Die service voegt end-to-end encryptie toe aan gesprekken, met behulp van het signaalprotocol. Om deze reden kunt u verwachten dat toegang tot Facebook Messenger lastiger wordt in een groeiend aantal landen over de hele wereld. Gelukkig heb je overal toegang tot Facebook Messenger met behulp van een Virtual Private Network (VPN).

VPN's voor Facebook: conclusie

Facebook is geblokkeerd in veel landen over de hele wereld. Zelfs in landen waar Facebook is toegestaan, blokkeren werkplekken en scholen Facebook vaak. In dit artikel hebben we alles uitgelegd wat je moet weten over het kiezen van een VPN voor Facebook. Afhankelijk van uw specifieke behoeften, is er een perfecte VPN voor Facebook voor u in deze gids. Zorg er dus voor dat u elk deel van dit artikel leest en begrijpt voordat u de VPN-overzichten bekijkt.

Als je echter haast hebt en de allerbeste VPN voor Facebook wilt, dan VyprVPN
is een perfecte en uitstekende waarde. Dat gezegd hebbende, alle VPN's in deze gids zijn van wereldklasse, dus ze zijn allemaal het overwegen waard, afhankelijk van uw behoeften. Als u vragen heeft bij het kiezen van uw VPN, laat ons dan een bericht achter: we helpen u graag verder.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me