5 beste VPN’s voor Ierland

Of u nu in Ierland woont of werkt, of gewoon op vakantie bent, het is belangrijk om uw gegevens te vergrendelen en uw privacy te beschermen met een Virtual Private Network (VPN).

De internetinfrastructuur en gegevensregelgeving van Ierland kan een beetje misleidend zijn. Er gebeurt veel onder het oppervlak dat voor de meeste gebruikers niet meteen duidelijk is. Geloof het of niet, Reporters Without Borders plaatsten Ierland op plaats 180 van de 180 landen in zijn 2016-index, wat betekent dat het het 9e meest liberale land was wat betreft toegang tot informatie en gebrek aan censuur. Er is echter veel dat u waarschijnlijk niet weet, en, in tegenstelling tot het oude gezegde, wat u niet weet kan jou pijn doen.

Om je te helpen veilig te blijven, ga ik de beste VPN's voor Ierland nader bekijken. Daarna zal ik de internetnuances van Ierland in meer detail bespreken.

Beste VPN voor Ierland: samenvatting

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Beste VPN voor Ierland: overwegingen

Toegang tot beperkte inhoud in Ierland

Ik heb al gezegd dat Ierland op plaats 9 van de 180 landen staat op het gebied van internetvrijheid en gebrek aan censuur. Met dat in gedachten zou je kunnen denken dat content nooit wordt geblokkeerd of beperkt in Ierland, maar dat is niet het geval. Het betekent gewoon dat de overheid geen strenge censuurbeperkingen oplegt zoals die in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië gebruikelijk zijn.

Censuur door de overheid is slechts één reden dat sommige websites ontoegankelijk zijn in Ierland. Er zijn nog vele andere oorzaken, die voornamelijk het gevolg zijn van economische redenen. Handelsregels en licentieovereenkomsten maken het bijvoorbeeld illegaal om toegang te krijgen tot bepaalde soorten inhoud uit Ierland. Bovendien kennen veel landen en gebieden enorm verschillende inbreuken op het auteursrecht en de handhaving van auteursrechten, die door de Ierse regering worden nageleefd.

Dit soort voorschriften kan de toegang tot verschillende sites met streaming inhoud blokkeren, zoals sites die streaming video en audio hosten, en niet te vergeten BitTorrent. Houd er rekening mee dat auteursrechthouders ervoor kunnen kiezen om juridische stappen te ondernemen tegen illegale downloaders, als ze de echte IP-adressen van de downloaders kunnen zien.

Toegang tot inhoud buiten Ierland

In sommige situaties, zoals vakanties of zakenreizen, hebt u toegang nodig tot inhoud die fysiek wordt gehost binnen de grenzen van Ierland. Een van de meest populaire bronnen die beperkt is, is RTÉ Player, hoewel er andere voorbeelden zijn, zoals BBC iPlayer.

Daarnaast zijn er veel kleinere WordPress-websites die plug-ins en add-ons gebruiken om inkomende verbindingen uit het buitenland te blokkeren. Als een blogger bijvoorbeeld een publiek van moedertaalsprekers van het Engels cultiveert (die uit Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de VS, het VK, enzovoort), wil hij / zij misschien verbindingen vanuit China, Rusland en andere blokkeren locaties.

Dit helpt niet alleen de website-eigenaar om spam te verminderen, maar het verhoogt ook de veiligheid door het bereik van landen die toegang hebben tot de webinhoud te beperken. Gelukkig helpt een VPN-tunnel alle bovengenoemde soorten inhoud te deblokkeren via IP-adresmaskering.

Bovendien zijn veel gamers zich ervan bewust dat gameservers per regio worden gedistribueerd. Veel online spellen geven spelers niet de mogelijkheid om handmatig een spelserver te selecteren en in plaats daarvan verbinding te maken met de dichtstbijzijnde server in de regio. Een VPN-tunnel stelt gamers in staat een gameserver te kiezen door hun IP-adressen naar de gewenste regio te spoofen.

De verwarde geschiedenis van Ierland met Microsoft en de federale Amerikaanse overheid

microsoft

Het is geen geheim dat veel in de VS gevestigde digitale services werden betrapt op samenwerking met de National Security Agency (NSA), een lelijke waarheid die aan het licht kwam toen Edward Snowden in 2013 op de fluit blies. Natuurlijk was Microsoft, als een van de grootste technologiebedrijven in de VS, diep betrokken bij tal van gegevensprogramma's en schandalen van de overheid, zoals het PRISM-bewakingssysteem.

De NSA had beweerd dat het alleen de communicatie bespioneerde die aan de ene kant binnenlands was en aan de andere kant buitenlands, maar het bleek dat het ook puur binnenlandse communicatie had afgeluisterd. Je denkt misschien dat het mogelijk is om aftappen door de Amerikaanse federale overheid te voorkomen, door geen verbindingen te maken met in de VS gehoste servers van Ierse IP-adressen, maar dat is niet strikt waar.

Allereerst verzamelen verschillende versies van Windows obscene hoeveelheden gebruikersactiviteitsgegevens. Microsoft beweert dat deze gegevens anoniem zijn en alleen worden gebruikt om de software te verbeteren, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Veel gegevens zijn gekoppeld aan de Microsoft-accounts van gebruikers, waaronder gevoelige informatie zoals telemetriegegevens, aanraak- en invoergegevens, gebruikersactiviteiten en zelfs GPS-gegevens (naast vele andere dingen).

Al deze gegevens komen terecht op een Microsoft-server, die heel goed in de Verenigde Staten zou kunnen worden gehost. Windows 10 is geen uitzondering. Standaard worden stilletjes gebruikersgegevens op de achtergrond opgeslagen en worden onzichtbare verbindingen met Microsoft-servers gemaakt, tenzij u expliciet instellingen uitschakelt die in het besturingssysteem zijn begraven.

Raadpleeg de onderstaande gids voor een VPN voor Windows en andere besturingssystemen:

 • Top VPN voor Windows
 • Beste VPN Mac
 • Beste VPN Linux

Nieuw beleid

Wat heeft dit met Ierland te maken, vraagt ​​u? Welnu, begin 2014 heeft Microsoft openbare verklaringen afgelegd waarin nieuw beleid wordt beschreven waarmee niet-Amerikaanse gebruikers gegevens op buitenlandse servers kunnen opslaan.

Het idee was om het vertrouwen in buitenlandse gebruikers te herstellen door hen te verzekeren dat de Amerikaanse overheid hun privégegevens die in het buitenland werden gehost niet kon kammen. Helaas dwingt de Patriot Act binnenlandse Amerikaanse bedrijven om te voldoen aan richtlijnen van inlichtingendiensten, zelfs als die gegevens op buitenlandse servers worden gehost. Erger nog, de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) geeft Amerikaanse agentschappen de bevoegdheid om gegevens te verzamelen die zijn opgeslagen in EU-gebieden. Als gevolg van deze wetten had Microsoft geen andere keuze dan te voldoen wanneer de Amerikaanse rechtbanken haar dwongen e-mails en klantgegevens in Ierland te verbeuren.

Tot zijn eer, vocht Microsoft met tand en nagel om de gegevensrechten van zijn gebruikers te beschermen, maar dat is naast het punt. De ongelukkige waarheid is dat datawetten altijd veranderen en dat je niet inherent veilig bent voor toezicht door buitenlandse overheden, zelfs als je in Ierland woont.

Bescherm uw identiteit met een VPN

vpn

Hoewel we weinig kunnen doen om buitenlandse surveillancewetten te beheersen, kunt u welomlijnde maatregelen nemen (anders dan ons onthouden van het gebruik van digitale services) om uw privacy te beschermen. Daarom moet u echt een VPN gebruiken om uw datacommunicatie te vergrendelen en uw identiteit te beschermen. Zou iemand echt willen dat zijn persoonlijke gegevens in handen komen van een buitenlandse overheid? Natuurlijk niet!

Om eerlijk te zijn, zelfs het gebruik van een VPN zou niet hebben geholpen in het Microsoft- en NSA-debacle, omdat de informatie allemaal gekoppeld was aan Hotmail-accounts. Dit fiasco laat echter zien hoe verstandig we moeten zijn om maatregelen te nemen om onze gegevens te beveiligen, in plaats van blindelings te vertrouwen dat technologiebedrijven voldoende bescherming bieden.

Microsoft is slechts een voorbeeld. Er zijn verschillende andere spraakmakende technologiebedrijven geweest die hun servers in Ierland hebben gelokaliseerd in een poging om een ​​ruim bereik te geven aan het lange bereik van de NSA. Zoals het voorbeeld van Microsoft echter illustreerde, is het vinden van middelen in Ierland geen effectief tegenmaatregel voor de clandestiene aftapinitiatieven van de NSA.

Beste VPN's voor Ierland: conclusie

Ondanks gratis en open internetwetten, is er nog steeds veel inhoud die ontoegankelijk is in Ierland. Bovendien, als u op reis bent en toegang moet hebben tot inhoud gehost in Ierland, kan het zijn dat uw huidige IP-adres wordt geblokkeerd door webservers.

Tegenwoordig kunnen we het ons simpelweg niet veroorloven om grote technische bedrijven zoals Microsoft onze beveiliging voor ons te laten beheren. In plaats daarvan moeten we proactieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat onze gegevens veilig zijn. Het hosten van gegevens door Microsoft in Ierland was nog steeds niet voldoende om de gegevensbeveiliging van zijn klanten te garanderen. Hoewel we misschien niet kunnen kiezen waar grote bedrijven hun gegevens hosten, is het zeker een eenvoudige zaak om onze online beveiliging te ondersteunen.

De eenvoudigste en veiligste manier om onze online privacy en toegang tot beperkte inhoud te beschermen, is door een VPN te gebruiken. De bovengenoemde providers zijn de beste VPN's voor Ierland (hoewel verschillende andere VPN-providers ook servers in Dublin hosten). Als je nog steeds niet zeker weet welke service je leuk vindt, zou ik aanraden gebruik te maken van een gratis proefversie om het zelf te testen.

Beste Ierse VPN: samenvatting

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

IMAGE CREDITS: Yuriy Seleznev / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me