5 Beste VPN’s voor Nederland – Veilige Nederlandse VPN’s

Nederland VPN


Nederland is van oudsher een geweldige plek om vanaf te "VPN", in plaats van een plek waar je een VPN voor nodig hebt.

Dit is echter niet langer het geval en het is nu net zo belangrijk om een ​​VPN in Nederland te gebruiken als op de meeste andere plaatsen.

Beste VPN-diensten van Nederland

Als u snel een antwoord wilt, kijk dan in de onderstaande tabel om te zien wat onze experts hebben gekozen als de beste Nederlandse VPN-services. Scroll hieronder voor meer informatie.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

 5. IPVanish

  - Makkelijk te gebruiken | Snelle verbindingen | Geen logboekbeleid

Nederlandse VPN-overwegingen

Als je privacy in Nederland belangrijk vindt, heb je een goede VPN nodig. Ze zijn ook heel handig voor het streamen van inhoud van buitenlandse services en om u te beschermen bij het gebruik van openbare WiFi.Nederlandse VPN-overwegingen

In het verleden was het downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud voor persoonlijk gebruik geen misdrijf in Nederland. Maar dit is niet langer waar. De instanties voor de handhaving van auteursrechten zijn de afgelopen jaren inderdaad zeer actief geweest bij het vervolgen van inbreukmakers.

copyright problemen

Nederland was jarenlang een vermaard broeinest van auteursrechtpiraterij. Het was omdat het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal legaal was.

In theorie waren er strikte grenzen aan deze vrijheid - je kon alleen films en muziek downloaden (geen computersoftware), en alleen als je die al had. Ze handhaafden echter geen auteursrechtwetten, wat resulteerde in iets van een piraterij die gratis was voor iedereen.

Om auteursrechthouders hun verlies te compenseren, heeft de Nederlandse overheid sinds 2003 een "persoonlijke kopieerkosten" geheven op alle lege opslagmedia zoals CD-R's, DVD-R's en USB-sticks.

Copyright problemen

Dit veranderde echter allemaal in 2014, toen het EU-gerechtshof de lokale wetgeving onwettig verklaarde,

"Als het de lidstaten vrijstaat wetgeving aan te nemen die onder meer toestaat dat reproducties voor particulier gebruik worden gemaakt uit een onwettige bron, zou het resultaat daarvan duidelijk nadelig zijn voor de goede werking van de interne markt."

Het Hof stelde verder vast dat de "kosten voor het kopiëren van personen" ook illegaal waren, omdat het oneerlijk werd bestraft door consumenten die nooit iets in hun leven hadden gepirateerd.

In de praktijk zijn zowel ISP's als de overheid niet enthousiast over de handhaving van de nieuwe regels. Dit verandert echter snel, dankzij de onvermoeibare inspanningen van anti-piraterij-outfits zoals BRIEN die onlangs Nederlandse ISP's dwong om The Pirate Bay te blokkeren en een steeds agressievere benadering van Nederlandse piraterij kiest.

Merk op dat ProPrivacy.com geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Hoewel we weten dat veel inbreukmakers VPN's gebruiken om zichzelf te beschermen tijdens het downloaden. We moedigen al onze lezers ten zeerste aan juridische bronnen te zoeken voor de inhoud die ze willen consumeren.

Wiv

Nederland wordt van oudsher beschouwd als relatief toezichtvrij, maar dit werd ernstig in twijfel getrokken toen de regering begin 2017 de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) passeerde.Overheidstoezicht

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Engelse vertaling) was een draconisch stuk wetgeving dat de Nederlandse overheid uitgebreide toezichtsbevoegdheden verleende. Onder de Wiv zou de overheid:

 • Tik op online communicatie vanuit een hele buurt als daar een 'verdachte' persoon woonde.
 • Hack alle geautomatiseerde apparaten, zoals smartphones, computers en smart-tv's.
 • Maak een geheime DNA-database die elke burger kan omvatten.
 • Deel verzamelde gegevens met buitenlandse inlichtingendiensten zonder ze eerst te analyseren.

De Wiv werd ook bekend als de "Sleepwet" of "Sleepnetwet" (Trawlwet) en zou in mei 2020 in werking treden.

Referendum

In Nederland kan een niet-bindend adviserend referendum worden opgelegd voor elk probleem als 300.000 handtekeningen kunnen worden verzameld om dit te ondersteunen. Vijf studenten slaagden erin precies dat te doen toen hun zaak viraal ging nadat ze te zien was in de populaire Nederlandse politieke satire-show "Zondag met Lubach".Referendum

Het referendum vond plaats op 21 maart 2020. Tot bijna ieders verrassing verwierp het Nederlandse publiek de Wiv zeer eng: 48,8% tot 47,3%. Misschien is het niet verwonderlijk dat stemmen sterk werden verdeeld volgens leeftijdsgrenzen. 60% van de mensen ouder dan 55 jaar stemden voor en 41% van de kiezers jonger dan 35 stemde tegen de wet.

Op het moment van schrijven moet de regering nog formeel reageren op het resultaat, dus het is onduidelijk hoe het verder wil gaan. Of inderdaad of het zal eren wat uiteindelijk een louter 'adviserende' stem is.

Politieke opportuniteit suggereert dat het enige grond zal moeten geven in het privacydebat. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het zomaar het idee van massale surveillance zal opgeven zonder verdere strijd.

WiFi-veiligheid

Vooral Amsterdam staat bekend om zijn coffeeshops en cafés die klanten bijna altijd gratis wifi aanbieden. Dit is geweldig, maar het vormt wel een risico voor hackers die jagen op gebruikers van onveilige openbare wifi-netwerken.Wifi beveiliging

Een VPN beschermt u in deze situatie. Het codeert uw gegevens veilig naar de VPN-server, waardoor hackers geen toegang hebben.

Het beschermt u ook tegen rondsnuffelen door de WiFi-operator. Moge het onbetrouwbare Airbnb-hosts of commerciële WiFi-services zijn die 'gratis' internettoegang bieden in ruil voor het bespioneren van uw surfgedrag.

Deblokkeer Netflix

Nederlanders hebben een welverdiende reputatie voor het spreken van vele talen, waarbij het niveau van vloeiend Engels bijzonder hoog is. Dit betekent dat veel Nederlanders volop kunnen genieten van Engelstalige programma's, zoals Netflix en BBC iPlayer.Deblokkeer Netflix

VPN's zijn geweldig om dergelijke services te deblokkeren, hoewel iPlayer en Netflix sommige VPN's kunnen blokkeren. Bekijk onze Netflix VPN- en iPlayer VPN-pagina's voor pagina's die dat niet zijn.

Conclusie

Best Holland VPN's Conclusie

Het resultaat van het Wiv-referendum biedt een pool van licht in wat, globaal, een donker wordende toezichtsituatie is. Hoe de Nederlandse overheid zal reageren is nog een vraag. Ik vind het eerlijk om te zeggen dat de wereld verandert en Nederland daarmee. Dit is vooral merkbaar met betrekking tot de handhaving van het auteursrecht.

Het is daarom een ​​heel goed idee om een ​​VPN in Nederland te gebruiken. Als je op zoek bent naar een betaalbare VPN, zul je blij zijn te weten dat er genoeg geweldige zijn die er zijn, kijk op onze goedkope VPN-pagina voor meer informatie.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me