5 beste VPN’s voor Noorwegen – Bescherm uzelf tegen EU-wetgeving

Moet iemand zich zorgen maken over internetbeperkingen in Noorwegen? Reporters zonder grenzen denkt van niet. Drukvrijheid van meningsuiting, zoals Freedom House, maakt zich ook geen zorgen. Noorwegen is een inclusieve samenleving met een populaire constitutionele monarchie en een responsieve politieke klasse.

Geen van de klassieke oorzaken van internetrepressie bestaat in dit gelukkige land.Noorwegen VPN

Ondanks herhaalde stemmen tegen EU-lidmaatschap, vallen de Noren onder de EU-wetgeving. Dat komt omdat de Noorse regering EU-richtlijnen implementeert. De EU-richtlijn gegevensbewaring en uitspraken over copyrighthandhaving maken downloaden met torrents een gevaarlijke gewoonte. Beide zijn onderdeel geworden van de Noorse wetgeving.

Het is ook moeilijk toegang tot streamingdiensten zoals Netflix vanwege lokale licentie- en auteursrechtcontracten.

Hier is onze selectie van vijf VPN's voor Noorwegen die sterk worden aanbevolen en u helpen de bovengenoemde problemen in Noorwegen te omzeilen!

Beste VPN-services van Noorwegen

Hier zijn de beste Noorwegen VPN-services - of zoals de Noren zouden zeggen "Norsk VPN".

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

VPN Noorwegen overwegingen

Hieronder kunt u meer gedetailleerde informatie lezen over de redenen voor het gebruik van een VPN in Noorwegen, en ook over wat u moet overwegen bij het kiezen van een VPN.

Streaming en Torrenting in Noorwegen

De twee internetproblemen waarmee je in Noorwegen te maken hebt, zijn de illegaliteit van torrent-downloads en de onmogelijkheid om in buitenlandse streamingdiensten te geraken, met een VPN kun je Amerikaanse Netflix Unblocked krijgen en een hele reeks andere diensten die meestal niet beschikbaar zijn in Noorwegen.Streaming diensten

Deze twee problemen kunnen worden opgelost met behulp van een Virtual Private Network (VPN). De VPN vertegenwoordigt u in alles wat u op internet doet. Het beschermt het verkeer tussen uw computer en de VPN-server. Als zodanig kan uw internetprovider (ISP) niet zien dat u torrent-mappen hebt geopend of bezig bent met peer-to-peer (P2P) downloads.

Als je nieuw bent bij VPN's en meer wilt weten, bekijk dan onze beginnersgids voor VPN's voor alle informatie die je nodig hebt in één handige gids.

Door de VPN lijkt het alsof u zich in hetzelfde land bevindt als de server die u hebt gekozen bij het inschakelen van de VPN-client. Hiermee kunt u streamingdiensten gebruiken Geolocatie toegangsbeperkingen.

Wanneer u op zoek bent naar een VPN voor Noorwegen, moet u ervoor zorgen dat de provider die u kiest servers heeft in de landen van waaruit u toegang wilt tot streaming video. Je moet er ook zeker van zijn dat de VPN die je gebruikt geen activiteitenlogs bijhoudt. Dat zal je beschermen tegen auteursrechtadvocaten die je traceren wanneer ze proberen torrent-downloaders op te sporen. Zie onze beste VPN voor Torrenting-gids voor meer informatie over veilig blijven tijdens torrenting.

Hoe Amerikaanse Netflix te krijgen in Noorwegen

Zoals je misschien al hebt geraden, kun je met een VPN ook Amerikaanse Netflix in Noorwegen krijgen. Het enige dat u hoeft te doen, is een van de bovenstaande VPN-providers kiezen. Maak vervolgens verbinding met een Amerikaanse server en je zou toegang moeten hebben tot Netflix. Zie onze Netflix VPN-gids voor meer informatie.

P2P Downloaden in Noorwegen

Het eerste obstakel dat je tegenkomt wanneer je probeert te downloaden met torrents in Noorwegen, is dat het land blokkeert de meeste torrent-directory-sites. Een Noorse rechtbank blokkeerde de toegang tot zeven torrent-sites in een uitspraak van september 2015. ISP's verwijderen de adressen voor die sites van hun domeinnaamservers om het verbod in te voeren.

torrenting

Het Domain Name System (DNS) is een opzoektabel die wordt vertaald tussen de webadressen die mensen in hun browsers typen en de echte internetadressen ("IP-adressen" genoemd) van de computers waarop die sites worden opgeslagen. Als uw browser het adres van de computer die een website host niet kan vinden, kan deze er geen pagina's van opvragen. VPN's bieden hun DNS-servers om deze hindernis te overwinnen. Nadat u de VPN hebt ingeschakeld, stuurt uw computer al het internetverkeer via de VPN-server. Dat omvat DNS-verzoeken.

Een andere truc die ISP's over de hele wereld gebruiken om P2P-downloads te kapen, is het sluiten van de verbindingen die uw BitTorrent-client met collega's tot stand brengt. Wanneer de ISP torrent-verkeer detecteert dat naar uw computer gaat, stuurt het een reset-opdracht naar de peer van waaruit u downloadt. De reset verbreekt de verbinding, dus het is onmogelijk om iets te downloaden.

Wanneer u verbinding maakt met een zwerm terwijl de VPN op uw computer wordt uitgevoerd, gaat al het verkeer dat uw computer verlaat naar de VPN-server in een versleutelde staat. Dat maakt het voor de software van de ISP onmogelijk om signalen van het BitTorrent-protocol te herkennen. Als de computers van de ISP P2P-activiteit niet kunnen detecteren, kunnen ze geen resetopdrachten verzenden. Daarom wordt uw download voortgezet.

Lees meer over VPN-codering en hoe het werkt met onze ultieme online privacygids.

De EU-richtlijn gegevensbewaring

De EU heeft haar richtlijn gegevensbewaring ontworpen om hulp auteursrechtadvocaten. Het kan tijd kosten voor advocaten om de mensen op te sporen die een specifiek bestand hebben gedownload. Als ISP's geen gegevens opslaan van de verbindingen die hun klanten maken, konden de advocaten alleen live downloads volgen. Dat zou het aantal mensen dat ze konden achtervolgen aanzienlijk verminderen. In Noorwegen zijn ISP's verplicht gedurende zes maanden activiteitenlogboeken bij te houden. Dat biedt auteursrechtadvocaten een kans om een ​​rechterlijk bevel te krijgen voor toegang tot die gegevens.De EU-richtlijn gegevensbewaring

De activiteitenlogboeken tonen al uw verbindingen - waar ze naartoe gingen, welke verbindingsverzoeken binnenkwamen en eventuele kenmerken van de verbinding, zoals het gebruikte netwerkprotocol. Deze informatie kan een download van een specifiek bestand identificeren. Aangezien alle communicatie via internet een “van” en “naar” adres heeft, kunnen auteursrechtadvocaten u traceren via de accountrecords van uw ISP.

Nog een privacyzwakte van het BitTorrent-systeem kan uw identiteit blootleggen. Het is het tabblad Peers in zowat elke beschikbare BitTorrent-client. Iedereen in een zwerm kan de IP-adressen van alle leeftijdsgenoten zien. Daarom hoeft een auteursrechtkantoor alleen te downloaden met torrent-bestanden en de adressen van collega's te noteren. De advocaten hebben vervolgens een rechterlijk bevel nodig om de ISP te dwingen te detailleren welke klanten de geregistreerde adressen op dat moment gebruikten.

De beste VPN's om te gebruiken in Noorwegen: conclusie

VPN Noorwegen

VPN's bieden je een handige truc waardoor je op een andere plek lijkt te zijn. Met deze service lijkt het alsof u zich in een ander land bevindt om toegang te krijgen tot streamingdiensten die weigeren video's te leveren aan buitenlandse verbindingen. Sites voor videostreaming scannen aanvragen voor VPN-kenmerken. Ze blokkeren alles wat ze detecteren. Daarom kunnen niet alle VPN's u videostreams vanuit het buitenland bezorgen. De services in deze lijst van de vijf beste VPN's voor Noorwegen behoren tot de beste ter wereld en krijg je grensoverschrijdende toegang tot video's.

Je kunt zelfs een beetje hoger scoren en internetblokken en -beperkingen omzeilen door een VPN te gebruiken in Noorwegen. Bescherm uzelf tegen traceerbaarheid op internet en voorkomen dat auteursrechtadvocaten u opsporen. Gebruik een VPN voor internettoegang in Noorwegen en blijf genieten van het beste van het internet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me