5 beste VPN’s voor Oman

Het Sultanaat van Oman is een absolute monarchie. Dat betekent dat er geen democratie is - de Sultan kan de wetten onmiddellijk veranderen.VPN Oman


Het algemene juridische klimaat in Oman, evenals in de rest van het Arabische schiereiland, moedigt de vrijheid van meningsuiting niet aan.

Je moet heel voorzichtig zijn in Oman over de websites die je bezoekt en de dingen die je daar schrijft. De wetten zijn erg vaag, dus de autoriteiten hebben de vrijheid om ze te interpreteren zoals ze willen. Een buitenlander zijn in het land biedt geen bescherming tegen arrestatie of vervolging.

Het is dus niet verwonderlijk dat een VPN voor Oman een absolute must is!

Een VPN zal u helpen uw identiteit te beschermen en te voorkomen dat nieuwsgierige blikken naar uw internetactiviteiten kijken.

Beste VPN's voor Oman

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Oman VPN overwegingen

Het belangrijkste doel van alle mediacontroles in het Sultanaat is het handhaven van de morele en religieuze normen van de bevolking. Deze bedieningselementen zijn niet alleen van toepassing op internettoegang. TV en muziek zijn ook onderworpen aan strakke censuur. Bovendien worden telefoongesprekken regelmatig gecontroleerd op seditente of godslasterende inhoud.VPN overwegingen

Het tweede doel van de autoriteiten is het wegnemen van potentiële politieke onrust. Alle overheidswerknemers zijn directe werknemers van de Sultan. Een van hun belangrijkste taken is om hem aan de macht te houden zonder enige beperkingen op zijn rechten om de bevolking te controleren. Zo kan zelfs een gunstige opmerking over democratische procedures in het buitenland u in de problemen brengen.

VoIP / internet telefoonverbod

Oman verbiedt ook internettelefonie. De staat bezit en exploiteert de enige vaste lijn. Mobiele diensten zijn veel meer gedereguleerd. Omanis kunnen hun 3G-service krijgen van Omanmobile, een divisie van Omante, of van Ooredoo. De staat exploiteert de eerste en de Sultan van Qatar runt de laatste. Hij heeft vergelijkbare opvattingen over vrijheid van meningsuiting als zijn Omaanse tegenhanger. U hebt toegang tot mobiele netwerken van twee andere bedrijven in Oman (Renna en Frendi), maar geen van beide biedt datapakketten.VOIP-verbod

Skype is niet beschikbaar in Oman. Viber, IMO of Google Hangouts ook niet. Chatsystemen op sociale mediasites zijn beschikbaar, maar providers schakelen hun spraak- en videofuncties uit. Verrassend werken WhatsApp en Signal af en toe, hoewel niemand kan voorspellen wanneer ze zullen werken en wanneer niet.

U kunt toegang krijgen tot verboden sites als u de blokken kunt omzeilen die internetproviders implementeren. Oman blokkeert echter zowel proxy-servers als het Tor-netwerk. Virtual Private Networks (VPN's) zijn legaal en populair in het land. Dus als u toegang wilt tot beter entertainment, of daten, porno, homo's, gokken of politieke sites wilt bezoeken, kunt u beter een VPN gebruiken.

Internetbesturing in Oman

Door internettoegang in handen te houden van alleen het telefoonbedrijf van de staat en een mobiel bedrijf dat een vriend van de Sultan bezit, maakt het centraliseren van internetbedieningen eenvoudig. Je kunt alleen verbinding maken met internet via je computer of telefoon als je een contract hebt met een ISP - wat betekent Omantel of Ooredoo.Internetbedieningen

WiFi-hotspots bestaan ​​niet in het Sultanaat. Je kunt geen anonimiteit krijgen door te surfen op een internetcafé. De eigenaren van deze vestigingen moeten een vergunning hebben om te werken. Om die vergunning te krijgen, moeten eigenaren plattegronden van de ruimte indienen, waaruit blijkt dat alle schermen zichtbaar zijn door een centraal gelegen menselijke waakzaam. Internetcafés moeten ook netwerkproxy's installeren, die de toegang tot verboden sites blokkeren. Ze moeten ook alle activiteiten van hun computers registreren.

ISP's in Oman werken met zwarte lijsten van sites. Deze blokkeren de toegang tot een lange lijst met adressen. Individuele webpagina's op toegestane sites kunnen ook worden geblokkeerd voor weergave als ze afbeeldingen bevatten van onfatsoenlijk geklede mensen, of een lijst met waarschuwingszoekwoorden bevatten. Een stuk software (SmartFilter) van een divisie van McAfee in de Verenigde Staten voert deze controles uit. Zowat elke regering in het Midden-Oosten dwingt het gebruik ervan af, inclusief Oman.

VPN-wettigheid in Oman

Het gebruik van VPN's is niet illegaal in Oman. Inderdaad, een groot percentage van de bevolking gebruikt ze. Zoals met alle dingen in Oman, moet je echter oppassen waar je het over hebt en met wie. Dat betekent dat hulp vragen om uw VPN te laten werken riskant kan zijn.

Daarom is het belangrijk om een ​​VPN te krijgen die zichzelf installeert en gemakkelijk te gebruiken is. Een sterk klantenserviceteam bij het VPN-bedrijf is ook belangrijk. Hiermee kunt u advies krijgen van experts die uw activiteiten niet aan de Omani-overheid zullen rapporteren.

VPN's omzeilen de basis blacklist-strategie van ISP's omdat ze het bestemmingsadres van het verkeer dat ze vervoeren verbergen. De VPN-clientsoftware op uw computer brengt een verbinding tot stand met de thuisserver. Dit staat bekend als een "tunnel". De client en server coderen alle communicatie. Die codering omvat zelfs de kopinformatie, die de bron- en bestemmingsadressen bevat.

Als u dus een VPN gebruikt, zijn uw internetactiviteiten volledig privé.

Gecensureerd entertainment in Oman

Er zijn 13 tv-zenders in Oman. Al hun shows zijn zwaar gecensureerd. Hetzelfde geldt voor de muziek die in het land beschikbaar is. Films en shows worden bewerkt om aanstootgevende inhoud te verwijderen, in veel gevallen zelfs zo onbereikbaar. Bovendien worden veel populaire tv-programma's over de hele wereld niet getoond in Oman.Gecensureerd entertainment

Gelukkig hebt u via internet toegang tot entertainment uit andere landen. Er is zelfs een Omani-tak van Netflix. U krijgt echter niet de versie die ze in de VS laten zien. De entertainmentbibliotheek waartoe je toegang krijgt met Netflix in Oman lijkt veel op de shows die je daar op tv ziet.

Als je een Netflix-abonnement hebt in Oman, kun je Netflix overal ter wereld bekijken. De service verschilt per land. De bibliotheek waartoe u toegang krijgt, is afhankelijk van uw locatie wanneer u de website bezoekt. Als je dus in de VS bent wanneer je inlogt, krijg je toegang tot al het geweldige entertainment dat klanten in dat land ter beschikking staan.

Als je een VPN hebt, kun je, zodra je verbinding hebt gemaakt met een geschikte server, wereldwijd Netflix bekijken. Niet alle servers en providers ondersteunen dit echter, dus controleer de huidige VPN's die werken met Netflix.

Conclusie

U kunt ongeduldig worden met de bedieningselementen op wat u op internet kunt zien in Oman en hopen toegang te krijgen tot verboden websites. Alle VPN's in deze review werken goed in Oman.

Ze beschermen uw identiteit en geven u toegang tot overzeese streamingdiensten. Vergeet niet om je tracks in Oman te dekken met een VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me