5 beste VPN’s voor Rusland in 2020

Wilt u gecensureerde websites deblokkeren en toegang krijgen tot geo-beperkte inhoud van over de hele wereld? Een VPN voor Rusland biedt privacy terwijl u ook websites en online services kunt deblokkeren.

Helaas begint Rusland sinds oktober 2017 ook de toegang tot VPN's te beperken. ISP's blokkeren nu de toegang tot VPN- en proxy-websites. Dit betekent dat het lastig kan zijn om een ​​VPN te vinden die nog steeds in Rusland werkt. Wees echter niet bang, want we hebben het werk voor je gedaan en de vijf beste VPN's gevonden die vandaag gegarandeerd in Rusland werken.

De beste VPN voor Rusland 2020

Hieronder hebben we de beste VPN's voor Rusland op een rij gezet. Klik door naar de website van de provider voor meer informatie.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Waarom een ​​VPN in Rusland gebruiken??

In Rusland is de overheid zeer invasief. Enorme aantallen buitenlandse websites staan ​​om veel verschillende redenen op de zwarte lijst. Buitenlands nieuws wordt vaak onderworpen aan black-outs, net als buitenlandse services zoals Google. Oekraïense sites worden geblokkeerd vanwege het voortdurende conflict, en andere websites die kritisch zijn over de Russische overheid (of waarvan het Kremlin besluit dat ze moreel en religieus onverenigbaar zijn) worden ook gecensureerd. Pornografie is bijvoorbeeld sterk beperkt.

De overheid plaatst burgers ook onder hoog toezicht. Dit wordt nog erger dit jaar dankzij de introductie van nieuwe Yarovaya-wetten - een VPN is de enige manier om zowel internetvrijheid als digitale privacy in het land te waarborgen.

Beperkingen voor bloggen

In 2014 heeft de Russische regering een wet aangenomen die alle bloggers met meer dan 3000 dagelijkse lezers verplicht dezelfde regels te volgen als grootschalige media. Dit omvat het schrijven met behulp van hun echte naam en officiële registratie bij Koskomnadzor, de media-regulator van het land.

Het uiten van afwijkende politieke opvattingen kan leiden tot gevangenschap in Rusland. Ondersteuning van "terrorisme" (voornamelijk gedefinieerd als anti-regeringsretoriek) binnen de natie kan ook resulteren in een gevangenisstraf van zeven jaar. Sinds de ‘wet op bloggers’ van kracht is geworden, beginnen veel Russen hun privacy serieuzer te nemen. Als gevolg hiervan is het gebruik van VPN's in het land enorm toegenomen.

Rusland verbiedt Telegram Messenger

Op vrijdag 19 april 2020 heeft een rechtbank in Moskou Roskomnadzor, de Russische communicatie- en technologie-waakhond, gemachtigd om de populaire Telegram Messenger-app te blokkeren.

De verhuizing volgt op de eisen van de Federal Security Service (FSB) dat Telegram zijn coderingssleutels overhandigt aan de geheime opvolger van de KGB na te hebben beweerd dat het op grote schaal wordt gebruikt door terroristen. Telegram weigerde.

Goed nieuws is echter dat Telegram nog steeds vrij toegankelijk is in Rusland via een VPN. Dit komt omdat een VPN het feit verbergt dat u verbinding maakt met het Telegram-netwerk vanaf uw internet- en / of mobiele provider (en dus de Roskomnadzor).

Voor meer informatie over dit verhaal raadpleegt u ons volledige Russia Bans Telegram Messenger-artikel.

VPN gebruiken voor privacy in Rusland

Een virtueel particulier netwerk voor Rusland overwint alle door de overheid opgelegde censuur. Eenmaal verbonden met een VPN, kunnen gebruikers elke blog of nieuwsbron bekijken die ze willen, zonder bang te zijn om te worden gemarkeerd als iemand met afwijkende meningen en meningen..

Een VPN omzeilt ook geografische beperkingen zodat mensen toegang hebben tot inhoud en services vanuit het buitenland. Een VPN stelt gebruikers ook in staat om netwerkbeperkingen op te heffen die zijn opgelegd door lokale beheerders zoals werkgevers en verhuurders.

Bovendien coderen betrouwbare Russische VPN-apps al het webverkeer. Door gegevens te versleutelen met codering van militaire kwaliteit, voorkomt een VPN voor Rusland dat internetproviders namens de overheid webbrowser-gegevens verzamelen. Met dit in gedachten is een VPN-app de beste digitale privacy-tool die beschikbaar is.

Een VPN verbergt ook de echte locatie van de gebruiker. Dit voorkomt dat de websites die ze bezoeken hun echte IP-adres kunnen volgen. Dit is goed voor de privacy, maar betekent ook dat VPN-gebruikers kunnen doen alsof ze in een ander land zijn. Door verbinding te maken met een VPN-server in het buitenland, kunnen gebruikers zowel censuur als geografische beperkingen overwinnen.

Een VPN gebruiken voor beveiliging in Rusland

Of u nu thuis bent of op openbare WiFi, een VPN kan u helpen om veilig te blijven. Als u regelmatig openbare wifi gebruikt, kunt u worden gehackt. Zelfs thuis kan uw IP-adres hackers een manier geven om cyberaanvallen op u te lokaliseren. Met een VPN wordt uw IP-adres veilig verborgen.

Bovendien beschermt VPN-codering al uw gegevens tegen hackers door deze te versleutelen. Dit beschermt uw wachtwoorden, creditcardgegevens - en andere gevoelige gegevens - tegen hackers, IPS en de overheid. Het beschermt ook uw gegevens tegen hacking door iedereen die de KRACK-kwetsbaarheid misbruikt die in veel routers voorkomt.

Zijn VPN's legaal in Rusland?

In oktober 2017 verbood de overheid van Poetin VPN's. De wet maakt het echter niet illegaal om een ​​VPN te gebruiken om persoonlijke of zakelijke redenen. Als zodanig, het is legaal om een ​​VPN in Rusland te gebruiken. Sinds Rusland VPN's is gaan verbieden, is het verkrijgen van een betrouwbare echter veel moeilijker geworden. Gelukkig is het, als je eenmaal erin slaagt om een ​​VPN geïnstalleerd te krijgen, legaal om het te gebruiken.

Russische VPN-wetten

Eind oktober 2020 werd de wet die VPN's verbiedt van kracht. Het dwingt ISP's in Rusland om alle websites die VPN-diensten verkopen te blokkeren. Het is mogelijk dat sommige VPN's in dit artikel zijn geblokkeerd. Dat kan u in de ongebruikelijke positie brengen dat u een VPN of proxy-service nodig hebt om toegang te krijgen tot de gewenste VPN. Als de VPN-app waarop u zich wilt abonneren in Rusland is geblokkeerd, laat het ons dan weten door een bericht achter te laten aan het einde van dit artikel. Wij zullen u helpen om het probleem op te lossen.

VPN in Rusland

Vanwege het feit dat de Russische overheid op Rusland gebaseerde servers dwingt om gegevens aan de overheid over te dragen, zijn sommige VPN's niet bereid om servers in het land te gebruiken. Zelfs als VPN's over het algemeen Russische servers hebben, is het beter om een ​​server elders te gebruiken. Door een VPN-server te gebruiken in een land met sterke gegevensbeschermingswetten, garandeert u dat uw online activiteiten beter worden beschermd tegen de invasieve overheid van Rusland.

Een VPN voor Rusland moet ook een sterk privacybeleid hebben, geavanceerde VPN-functies en goed geïmplementeerde codering van militaire kwaliteit. Hiermee kunt u vertrouwen hebben in de bescherming van uw VPN. Veel VPN's zijn verouderd - of verdienen inkomsten met de gegevens van hun gebruikers. Die VPN's moeten worden vermeden.

Alle VPN's in dit artikel zijn zorgvuldig geselecteerd, omdat ze belangrijke functies hebben, zoals een kill-schakelaar, DNS-lekbescherming, VPN cloaking-technologie, automatisch verbinden en OpenVPN-codering. Onze aanbevolen VPN's hebben een sterk privacybeleid waarin nooit logs worden opgeslagen over wat hun gebruikers online doen.

Russische VPN voor Android

De VPN's in dit artikel bieden software voor alle platforms. Dat betekent dat u de VPN op drie gelijktijdige apparaten (of meer - afhankelijk van de VPN) kunt gebruiken. Dat geldt ook voor Windows-, iOS- en Android-apparaten.

Wat kan ik doen met een VPN in Rusland?

Een Rusland VPN is uiterst nuttig. U kunt niet alleen overheidscensuur overwinnen en weer toegang krijgen tot websites op de zwarte lijst, maar u kunt ook toegang krijgen tot websites met geografische beperkingen. Met een VPN kunt u Britse tv-zenders zoals ITV Hub en BBC iPlayer deblokkeren en bekijken.

Je kunt ook naar buitenlandse sporten kijken, zoals voetbal, formule 1 of UFC die veel goedkoper vechten. Je kunt je zelfs abonneren op de Amerikaanse kabel op Sling TV en de beste shows ter wereld bekijken op het moment dat ze uitkomen. Een VPN ontgrendelt echt het hele internet, zodat u elke website kunt bezoeken of een service kunt gebruiken.

Maak verbinding met VPN-servers in Rusland

Als u zich buiten Rusland bevindt en Russische websites zoals Vkontakte (VK.com), de zoekmachine Yandex, Mail.ru en Odnoklassniki (OK.ru) wilt gebruiken, moet u verbinding maken met een VPN-server in Rusland. Veel Russische sprekers in Oekraïne moeten bijvoorbeeld een VPN met een Russische server gebruiken om de Russische versie van Facebook (VK.com) te kunnen gebruiken.

Waar u ook bent, u kunt een VPN-server gebruiken om te doen alsof u in Rusland bent, als u dat wilt. Over het algemeen raden we echter aan om waar mogelijk servers buiten Rusland te gebruiken: dit is beter voor uw privacy.

Snelle kijk

In Rusland legt de regering een ijzeren wil op aan haar volk. Verplichte gegevensbewaring en censuur komen veel voor en bedrijven staan ​​onder druk om alle gegevens over Russische burgers op servers in het land op te slaan.

Met een VPN voor Rusland kunnen burgers dankzij codering weer controle krijgen over hun gegevensprivacy. Internetgebruikers kunnen toegang krijgen tot websites zonder bang te zijn dat ze rondneuzen. Bovendien beschermt een VPN hun gegevens tegen hackers zowel thuis als op openbare wifi.

Voor anderen, die niet noodzakelijk de censuur van Rusland willen omzeilen, is een VPN nog steeds geweldig voor het deblokkeren van websites die om auteursrechtelijke redenen geografisch beperkt zijn. Geo-beperkingen weerhouden Russen van kijken naar buitenlandse tv-zenders, sportwedstrijden en online diensten. Met een VPN kan iedereen doen alsof hij in het buitenland is om toegang te krijgen tot buitenlandse inhoud.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Titel Afbeelding tegoed: Ad_hominem / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me