5 beste VPN’s voor Spotify 2020

Als je Spotify leuk vindt, zul je waarschijnlijk geïrriteerd zijn om te ontdekken dat je het niet buiten je thuisland kunt ophalen. Dit komt omdat de Spotify-service alleen een licentie heeft om muziek af te spelen in specifieke landen. Als zodanig worden regionale beperkingen afgedwongen om te voldoen aan contractuele voorwaarden met houders van muziekauteursrechten.

Je kunt meedoen aan Spotify-plezier vanuit een land dat geen dekking heeft - je moet de streaming-servers alleen maar laten geloven dat je ergens anders bent. Deze truc is een van de hoofdfuncties van een Virtual Private Network (VPN). Er zijn wereldwijd veel VPN-services beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Deze beoordeling beperkt uw keuze tot die VPN-services die onze experts als de vijf beste VPN's voor Spotify hebben beoordeeld.

U kunt verderop in deze review meer lezen over Spotify. Laten we echter eerst en vooral eens kijken naar onze lijst met de beste VPN's voor Spotify. Deze VPN's hebben goede snelheden, servers in Spotify-landen en kunnen regionale beperkingen omzeilen.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Overwegingen met Spotify VPN's

Hoe Spotify regionale beperkingen werken

Wanneer de Spotify-app op uw telefoon of de webbrowser van uw computer verbinding maakt met de Spotify-server, verzendt deze communicatie via internet. De enige manier waarop contact kan worden gemaakt, is door adressen te taggen in de berichten die heen en weer gaan tussen uw apparaat en de Spotify-server. Elk verzoek dat uw apparaat verlaat, bevat het adres van de Spotify-server en ook het internetadres van uw apparaat.

De adressen van apparaten die op internet zijn aangesloten, worden IP-adressen genoemd. Deze kunnen worden herleid tot een specifieke locatie. Dit is hoe de Spotify-server kan detecteren welke aanvragen hij moet blokkeren.

Wanneer u uw VPN-software inschakelt, moet u een server selecteren uit een lijst met locaties. Als u een VPN-server in hetzelfde land als uw Spotify-account selecteert, laat de Spotify-server u naar muziek luisteren, niet realiserend dat u zich echt buiten de servicevoetafdruk bevindt. Dit komt omdat de VPN-server niet alleen uw aanvraag doorgeeft, maar zijn eigen IP-adres als bron van de aanvraag gebruikt.

De Spotify-server stuurt de muziekstream terug naar het retouradres op het ontvangen verzoek. Wanneer dat verzoek van de VPN-server komt, gaat de muziekstream daarheen. De VPN-server houdt bij naar welke klant hij elk verzoek heeft verzonden. Wanneer het antwoord binnenkomt, geeft het VPN het door aan de juiste klant. Dit proces vindt zo snel plaats dat u geen vertraging van de verbinding zou moeten ervaren.

Spotify-landen

Als u niet in een land woont dat wordt gedekt door de Spotify-service, moet u waarschijnlijk het aanmelden voor de betaalde service vergeten. Dat komt omdat de bankrekening die u gebruikt om voor de service te betalen uw echte locatie weggeeft. U hoeft echter geen persoonlijke gegevens te geven om een ​​gratis account aan te maken. Hier is een kaart van de landen die Spotify momenteel bestrijkt:

Servicegebied van Spotify

Voordat u voor het eerst toegang krijgt tot de Spotify-service, moet u een VPN-server selecteren in een van de landen waarnaar Spotify verzendt. U moet een echt e-mailadres opgeven waartoe u toegang hebt. Als u uw gewone e-mailadres niet wilt opgeven, kunt u een brander-webmailadres instellen. U moet echter wel toegang hebben tot de e-mail om uw inloggegevens te krijgen, dus verzin geen vals adres.

Beste VPN's voor Spotify: conclusie

Spotify is een geweldige service. Het verwijdert de noodzaak om muziekbestanden te downloaden, die uw harde schijf vullen. Als je graag op een mobiel apparaat luistert, kan je opslagruimte snel vollopen als je de nummers moet bewaren. Spotify vermijdt dit gebeuren.

Spotify blijft zijn bereik uitbreiden. Als zodanig kunnen die landen die momenteel geen Spotify-service hebben, uiteindelijk in de partij worden opgenomen. Ondertussen lost het installeren van een VPN al uw problemen op en krijgt u toegang tot Spotify. Alle VPN's op onze lijst zullen goed werken. Je kunt overal ter wereld genieten van Spotify, dankzij je Spotify VPN.

Spotify VPN's: zij aan zij vergelijking

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

BEELDKREDIETEN:

Logo van Spotify, Public Domain

Danindub, beschikbaarheid van Spotify in the World, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Commons, Public Domain

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me