5 beste VPN’s voor Synology die werken in 2020

Met Synology NAS-apparaten kunt u beide verbinding maken met een Virtual Private Network (VPN) -tunnel (via de VPN-client) of uw eigen VPN-server opzetten via Synology. Het instellen van een VPN voor Synology zorgt ervoor dat uw gegevens veilig worden bewaard. In dit artikel vertellen we u hoe u een VPN op Synology instelt en een lijst van de vijf beste VPN-services (allemaal met OpenVPN).

Synology is een Taiwanese onderneming die gespecialiseerd is in Network Area Storage (NAS). Hoewel het niet de goedkoopste manier is om uw eigen VPN-server te maken, staat Synology absoluut aan de top van het spel. Het biedt veel dat je anders moeilijk zou bereiken. Dit omvat alles van eenvoudige NAS tot bijna alles wat met internet te maken heeft.

Maar waarom zou u zich druk maken over een VPN-verbinding op uw NAS-apparaat? Nou, er zijn verschillende voordelen. Door NAS-opslag te gebruiken met een VPN-server zal het:

 • VPN-codering beschermt tegen afluisteren en aftappen, om te voorkomen dat derden uw bestanden onderscheppen en lezen.
 • Een VPN voorkomt dat snuivers van pakketten verzonden gegevens lezen.
 • Hiermee kunt u geolocatie-gerelateerde plug-ins gebruiken, omdat sommige op uw locatie kunnen worden geblokkeerd.

Helaas hebben VPN-tunnels overhead, wat uiteindelijk uw verbinding zal vertragen. Desalniettemin is het de moeite waard om een ​​beetje snelheid te verhandelen voor een betere beveiliging wanneer u toegang hebt tot gevoelige gegevens. Als u echter een snelle VPN-service krijgt, wordt de hoeveelheid die uw verbinding vertraagt ​​te verwaarlozen, omdat de VPN snelle servers biedt. Omdat Synology-apparaten verbinding kunnen maken met OpenVPN-servers, zou u uw NAS VPN ook moeten kunnen verbinden met de meeste toonaangevende providers.

Hoe een VPN op Synology in te stellen

Als u een VPN-client op Synology wilt instellen, moet u de onderstaande basisstappen volgen. Synology-apparaten ondersteunen alle 3 belangrijke VPN-protocollen: PPTP, L2TP en OpenVPN. Voor veiligheids- en privacydoeleinden raden we ten zeerste aan om voor OpenVPN te kiezen. Om OpenVPN voor Synology in te stellen, moet u:

 1. Download de benodigde configuratiebestanden van uw VPN-provider. Als u niet zeker weet welke configuratiebestanden u nodig hebt, vraagt ​​u dit rechtstreeks aan uw provider. U hebt de .ovpn-bestanden nodig voor UDP- of TCP-verbindingen, afhankelijk van wat u van plan bent te gebruiken (we raden UDP aan omdat dit sneller en stabieler is). U hebt ook .crt- en .key-bestanden nodig. (Als uw VPN u geen toegang tot deze bestanden kan geven, moet u zich waarschijnlijk abonneren op een andere VPN-service.)

 2. Open uw Synology-configuratiescherm

 3. Klik nu op "Netwerk"

 4. Selecteer de "Netwerkinterface" tabblad in het bovenste menu

 5. Klik "creëren" en selecteer "Maak een VPN-profiel"

 6. kiezen "OpenVPN (via het importeren van een .ovpn-bestand)"

 7. In algemeen instellingen invoeren - Profielnaam: (maak dit wat je maar wilt). Gebruikersnaam: Uw VPN-gebruikersnaam van toen u zich hebt geabonneerd. Wachtwoord: uw VPN-wachtwoord vanaf het moment dat u zich hebt geabonneerd.

 8. .Ovpn-bestand importeren: Selecteer het .ovpn-bestand dat u van uw provider hebt gedownload

 9. CA-certificaat: Selecteer de ca. crt die u van uw provider hebt gekregen

 10. Client certificaat: Selecteer het .crt-bestand dat u van uw provider hebt gekregen

 11. Clientsleutel: Selecteer de .key die u van uw provider hebt gekregen

 12. Klik in het volgende venster op de selectievakjes naast: 'Gebruik standaardgateway of extern netwerk.""Sta andere netwerkapparaten toe verbinding te maken via de internetverbinding van deze Synology-server."En:"Maak opnieuw verbinding wanneer de VPN-verbinding is verbroken.”

 13. U zou nu de nieuw gemaakte verbinding in de lijst moeten zien. Selecteer het en klik "Aansluiten".

 14. Zodra een verbinding tot stand is gebracht, ziet u een vak verschijnen met een actieve verbinding met verzonden gegevens.

Onthoud dat dit een basisoverzicht is, uw VPN-provider zou u moeten kunnen helpen door specifieke informatie voor uw installatie te verstrekken.

De beste VPN's voor Synology 2020

De beste VPN's voor Synology worden hieronder vermeld. Kies eenvoudig een van deze services en maak verbinding met uw Synology NAS-server, beperkte installatie vereist! Klik door naar de websites van de provider voor meer informatie over hun service. Als u meer informatie over een van de onderstaande services nodig hebt, klikt u op de links om de website van de provider te bekijken of bekijkt u onze gedetailleerde VPN-beoordelingen.

 1. ExpressVPN

  - een snelle VPN die al jaren bestaat! Servers in meer dan 90 landen

 2. NordVPN

  - is een veilige VPN-service, het biedt uitgebreide handleidingen voor het instellen van NordVPN met Synology, en het heeft consistent snelle servers

 3. CyberGhost VPN

  - is een eenvoudig te gebruiken VPN-service, biedt sterke codering en is goedkoop

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - zoals de naam al doet vermoeden, is het een privé VPN-service en is het de goedkoopste op de lijst

 1. ExpressVPN

  - een snelle VPN die al jaren bestaat! Servers in meer dan 90 landen

 2. NordVPN

  - is een veilige VPN-service, het biedt uitgebreide handleidingen voor het instellen van NordVPN met Synology, en het heeft consistent snelle servers

 3. IPVanish

  - is een snelle service met servers in meer dan 60 landen

 4. VyprVPN

  - is een VPN-topservice met sterke codering en geweldige privacyfuncties

 5. PrivateVPN

  - zoals de naam al doet vermoeden, is het een privé VPN-service en is het de goedkoopste op de lijst

Synology VPN overwegingen

Een opmerking over PIA VPN en Synology

Op het moment van schrijven klagen veel gebruikers op de PIA-forums (Private Internet Access) over problemen, bugs en configuratieproblemen met PIA. Als zodanig raad ik momenteel aan om uit de buurt van PIA te blijven als u een VPN met een Synology-apparaat wilt gebruiken. Gebruikers klagen ook over lange en langdurige gesprekken met de ondersteuningsafdeling, die de reputatie van PIA weinig goed doet.

Meerdere gebruikers hebben in de forums opgemerkt dat de ondersteuningsagenten hun problemen niet konden oplossen omdat ze niet zijn opgeleid om Synology te ondersteunen en problemen op te lossen. Evenzo zou ik me voorstellen dat Synology-medewerkers niet zijn opgeleid om PIA VPN te ondersteunen, dus het is een beetje een paradox.

Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik hou echt van PIA VPN en denk dat het veel te bieden heeft. Dat gezegd hebbende, ik zou het niet gebruiken in een scenario met Synology vanwege de klachten en veelvoorkomende problemen die door meerdere gebruikers zijn gemeld. Als je meer over deze kwesties wilt lezen, kun je de threads vinden op de website en forums van PIA VPN.

Conclusie

In deze tijd kun je nooit te voorzichtig zijn. Ik pleit voor het gebruik van VPN-tunnels telkens wanneer u uw computer of mobiel apparaat inschakelt, als voorzorgsmaatregel. Zoals ze zeggen, een onsje preventie is een pond genezing waard. Het is altijd beter om veilig te blijven met een VPN-tunnel dan om het risico te lopen dat een derde uw gegevens steelt.

Als u op een NAS-apparaat grote hoeveelheden gegevens of archieven kopieert of downloadt, is het het beste om een ​​VPN te gebruiken. Dergelijke gegevens bevatten waarschijnlijk enige informatie (tekstbestanden, persoonlijke afbeeldingen, video's, enzovoort) die u niet zou willen dat een hacker of overheidsorganisatie zou zien. Vergeet ten slotte niet om OpenVPN te gebruiken waar mogelijk. Het is veel sterker dan Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) en Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) verbindingen, de enige andere twee protocollen die compatibel zijn met Synology.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me