5 beste VPN’s voor Telegram Messenger – Telegram is niet zo veilig als u misschien denkt

Telegram Messenger is berucht vanwege het grootschalige gebruik van ISIL. Inderdaad, deze bekendheid kan een populair concept hebben aangewakkerd dat Telegram zeer veilig en privé is.

Ondanks privacy- en beveiligingsexperts die deze weergave niet delen, blijft de app razend populair. Dit geldt vooral in het Midden-Oosten. Alleen al in Iran heeft Telegram ongeveer 40 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het speelde ook een cruciale rol in de Iraanse parlementsverkiezingen van 2016. Ik zal later in dit artikel de specifieke situatie met Telegram en Iran bespreken.

Een aantal regeringen hebben geprobeerd of hebben voorgesteld om Telegram te blokkeren - met name Indonesië en Rusland en Iran.

Zie hieronder voor een discussie over hoe een Virtual Private Network (VPN) kan - en kan niet - help Telegram-gebruikers.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

VPN's voor Telegram: overwegingen

Als u een VPN gebruikt, krijgt u toegang tot de Telegram-website en kunt u de desktopsoftware downloaden, zelfs wanneer deze anders wordt geblokkeerd. Het moet ook helpen bij het deblokkeren van Telegram in het geval dat Internet Service Providers (ISP's) het Telegram-protocol blokkeren.

Als Telegram niet beschikbaar is in de Google Play Store in uw land, kunnen Android-gebruikers de app downloaden met F-Droid.

Helaas voor privacy, verifieert Telegram gebruikers met behulp van hun telefoonnummers. Dit betekent dat Telegram Messenger LLP weet wie zijn gebruikers zijn. Zo kan het (in theorie) niet-end-to-end gecodeerde gesprekken koppelen aan individuele gebruikers (hierover later meer). Zou het deze informatie ooit aan regeringen bekendmaken? Waarschijnlijk niet, maar wie weet?

Van groter belang is het feit dat Telegram deze informatie opslaat op zijn servers. Het is daarom kwetsbaar voor hacking en bewaking. Vorig jaar werden in Rusland twee Telegram-accounts van activisten gehackt, waarschijnlijk door Russische beveiligingsdiensten met de medewerking van de mobiele provider van de activisten.

Zoals Nima Fatemi, een onafhankelijke beveiligingsonderzoeker gevestigd in de VS, de Commissie ter bescherming van journalisten (CPJ) vertelde:

“Als een van [Telegram's] servers wordt aangetast, zijn alle gegevens van de gebruikers in de lucht. We weten uit de onthulling van Snowden en alle enorme hacks dat geen enkele computer tegen hackers kan worden beschermd. Vooral als het een sappig doelwit is waarin miljoenen gesprekken zijn opgeslagen."

Telegram is niet zo veilig!

Ondanks zijn reputatie voor privacy en beveiliging, zijn privacy- en beveiligingsexperts geen fans van Telegram.

End-to-end encryptie

Centraal in de privacy- en veiligheidsclaims van Telegram staat de optie Secret Chat. Dit maakt gebruik van end-to-end encryptie om privé en veilige gesprekken mogelijk te maken. Het betekent dat alle berichten op het apparaat van de afzender worden gecodeerd wanneer hij / zij Geheime Chat inschakelt. De berichten kunnen alleen worden gedecodeerd en gelezen op het apparaat van de beoogde ontvanger.

Berichten die via Secret Chat worden verzonden, moeten daarom beveiligd zijn, zelfs tegen hackers en Telegram Messenger LLP zelf.

Dit is geweldig. Deskundigen hebben echter kritiek geuit op Telegram voor het standaard niet inschakelen van Secret Chat. Tenzij u Secret Chat specifiek activeert, zijn berichten die via Telegram worden verzonden niet veilig. Dit betekent dat Telegram Messenger LLP en hackers hier toegang toe hebben.

Het is ernstig dat veel Telegram-gebruikers niet weten dat hun berichten standaard niet beveiligd zijn. Sommigen vergeten misschien gewoon om Geheime Chat aan te zetten.

In combinatie met de methode van Telegram voor het authenticeren van gebruikers met behulp van hun telefoonnummers, maakt dit het voor overheden zeer eenvoudig om accounts te bemachtigen en toegang te krijgen tot niet-gecodeerde berichten.

Telegram Geheime Chat

Gebruik altijd de optie Geheime chat als u uw gesprekken privé wilt houden

Coderingsproblemen

Bovendien, zelfs als u Geheime Chat inschakelt, zijn onderzoekers kritisch over de codering die door Telegram wordt gebruikt. In plaats van beproefde, geteste en volledig gecontroleerde coderingsstandaarden te gebruiken, gebruikt Telegram zijn eigen MTProto-coderingsprotocol.

Als een gedetailleerde beveiligingsbeoordeling (.pdf) van MTProto-opmerkingen:

“Onze belangrijkste ontdekking is dat het symmetrische coderingsschema dat wordt gebruikt in Telegram - bekend als MTProto - niet IND-CCA veilig is, omdat het mogelijk is om elke cijfertekst om te zetten in een andere cijfertekst die naar hetzelfde bericht ontcijfert ...

"Het take-home bericht (nogmaals) is dat goed bestudeerde, aantoonbaar veilige coderingsschema's die sterke definities van beveiliging bereiken (bijv. Geverifieerde encryptie) te verkiezen zijn boven zelfgemaakte coderingsschema's. "

Dit is een kritiek van Nate Cardozo, senior stafadvocaat bij Electronic Frontier Foundation, die heeft aanbevolen om Telegram niet te gebruiken vanwege "het ontbreken van end-to-end-codering [standaard] en het gebruik van niet-standaard MTProto-coderingsprotocol, dat publiekelijk is bekritiseerd door cryptografieonderzoekers, waaronder Matthew Green."

Als u meer wilt weten over hoe codering werkt, bekijk dan onze ultieme gids voor online privacy?

Open source?

De enige manier om te weten of software kan worden vertrouwd, is als het open source is. Dit betekent dat onderzoekers de code vrij kunnen onderzoeken om er zeker van te zijn dat er niets kwaads aan de hand is. De Telegram-client is voornamelijk open source, maar bevat enkele elementen (binaire blobs genoemd) die dat niet zijn.

Sommige experts hebben ook kritiek geuit op Telegram voor het traag publiceren van recente versies van zijn open source code. Dit is een beveiligingsprobleem, omdat de code kan worden gewijzigd zonder dat iemand het weet.

De server-side code is closed-source en eigen. Dit zou echter geen probleem moeten zijn als u end-to-end-codering inschakelt (geheime chat).

Telegram 1

Signaal is veiliger

Als privacy en beveiliging uw belangrijkste redenen zijn om Telegram te gebruiken, moet u overwegen om over te schakelen naar Signaal. Experts beschouwen Signal algemeen als het veiligste middel voor communicatie op afstand dat momenteel beschikbaar is.

De WhatsApp-app is gebaseerd op signaal. Hoewel niet zonder problemen, is WhatsApp ook veel veiliger dan Telegram.

Natuurlijk wilt u misschien gewoon Telegram gebruiken omdat uw vrienden en collega's het gebruiken. Misschien wilt u ook bepaalde Telegram-gebruikers volgen via de massa-uitzendkanaalfunctie van de app. Dit is absoluut prima, maar houd rekening met de beperkingen van Telegram op het gebied van privacy / beveiliging.

Telegram in Iran

Iran blokkeert reguliere mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en de meeste internationale nieuwssites. Telegram wordt veel gebruikt als middel om staatscensuur te omzeilen en toegang te krijgen tot reformistische standpunten.

Analisten zijn inderdaad van mening dat Telegram tientallen gematigde en hervormingsgezinde kandidaten hielp bij de verkiezingen voor de Majles (het parlement van Iran) bij de verkiezingen van 2016. Zoals Amir Rashidi, een onderzoeker op het gebied van internetveiligheid bij het Center for Human Rights in Iran, vertelde aan CPJ,

“Telegram had een enorme impact op de laatste parlementsverkiezingen van Iran. Hervormingsactivisten hadden zeer beperkte toegang tot de belangrijkste media en de staatsradio en tv, dus gebruikten ze Telegram om hun berichten te verzenden en te verspreiden."

In reactie hierop heeft de conservatieve en autoritaire Iraanse regering geprobeerd Telegram te reguleren. Nu moeten alle Iraanse burgers wettelijk verplicht zijn om Telegram-kanalen met meer dan 5.000 volgers te registreren bij het ministerie van Cultuur en Islamitische Leidraad. Zo'n 2.000 kanalen (Perzisch) zijn nu op deze manier geregistreerd.

Volgens de verklaring van Telegram, voorafgaand aan de verkiezingen van 2017 "blokkeren internetproviders in het land het protocol dat wordt gebruikt om een ​​verbinding tussen gebruikers tot stand te brengen voordat een P2P-oproep kan worden geactiveerd."

Als u staatsbeperkingen voor inhoud in Iran wilt omzeilen, zouden onze beste 5 VPN's voor Iran interessant moeten zijn om te lezen.

arrestaties

Iraanse autoriteiten arresteerden de beheerders van 12 reformistische Telegram-kanalen voorafgaand aan de verkiezingen van mei 2017. Deze kanalen omvatten Reform News, met meer dan 111.000 volgers, en Assembly of Reformists, met 94.000 volgers.

Ik heb begrepen dat de autoriteiten later de Channel-beheerders hebben vrijgegeven. Radhidi stelt echter dat de arrestaties hebben bijgedragen aan het creëren van een sfeer van angst en intimidatie onder liberalen en progressieven in het land.

Rusland verbiedt Telegram

Op vrijdag 19 april 2020 heeft een rechtbank in Moskou Roskomnadzor, de Russische waakhond voor communicatie en technologie, gemachtigd om Telegram te blokkeren.

De verhuizing volgt op de eisen van de Federal Security Service (FSB) dat Telegram zijn coderingssleutels overhandigt aan de geheime opvolger van de KGB na te hebben beweerd dat het op grote schaal wordt gebruikt door terroristen. Telegram weigerde.

Goed nieuws is echter dat Telegram nog steeds vrij toegankelijk is in Rusland via een VPN. Dit komt omdat een VPN het feit verbergt dat u verbinding maakt met het Telegram-netwerk vanaf uw internet- en / of mobiele provider (en dus de Roskomnadzor).

Voor meer informatie over dit verhaal raadpleegt u ons volledige Russia Bans Telegram Messenger-artikel.

Beste Telegram Messenger VPN's: conclusie

Telegram heeft bewezen een nuttig hulpmiddel te zijn om censuur te verslaan en de vrijheid van meningsuiting uit te oefenen. Als u geen toegang hebt tot de Telegram-website of als uw internetprovider probeert het Telegram-protocol te blokkeren, helpt een VPN.

Houd echter rekening met de beperkingen van Telegram als een privacytool. Het belangrijkste is dat u altijd de functie Geheime chat gebruikt wanneer u deelneemt aan discussies waarvan u liever hebt dat de autoriteiten geen toegang hebben.

Beste VPN's voor Telegram Messenger: zij-aan-zij samenvatting

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Beeldtegoed: Allmy / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me