5 beste VPN’s voor Zweden – Bescherm uw privacy online

Het is moeilijk om van de ene op de andere dag te weten wanneer de volgende stap van de EU of de Zweedse regering in het spel zal komen. De overheid introduceert gegevensbewaarwetgeving en de rechtbanken gooien ze weg.VPN Zweden


De eenvoudigste manier om uzelf te beschermen tegen de veranderende wetgeving inzake gegevensbewaring in Zweden, is door uw ISP te verhinderen uw activiteit te identificeren. U kunt een VPN (Virtual Private Network) gebruiken om uw internetprivacy in Zweden te beschermen.

Als u inhoud wilt deblokkeren, hebt u ook een VPN in Zweden nodig. Een die snel is, goede software heeft en een uitstekende klantenservice.

Beste VPN Zweden

We hebben 150 verschillende VPN-bedrijven over een periode van vijf jaar beoordeeld en hier zijn de vijf beste die we op basis hiervan hebben gekozen. Daar zijn ze.

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Zweedse VPN-overwegingen

Schending van auteursrechten is een van de belangrijkste gebieden van illegale activiteiten op internet in Zweden. Dankzij het hoge profiel van The Pirate Bay heeft Zweden een reputatie als een hub voor torrenting. De Zweedse overheid vindt dat niet leuk. Als je op zoek bent naar een VPN specifiek voor torrenting, bekijk dan onze gids over de beste VPN voor torrent-sites.Een VPN gebruiken in Zweden Overwegingen

Uitspraken van het Hof hebben Zweden's implementatie van de EU Intellectual Property Rights Enforcement Directive (IPRED) sinds 2012 sterk versterkt. Dit dwingt ISP's om details van de peer-to-peer (P2P) activiteiten van hun klanten te verzamelen en over te dragen. De uitspraak van het HvJ tegen de wetgeving inzake gegevensbewaring van het land heeft geen invloed op de IER-wetgeving. ISP's zijn dus verplicht om uw activiteiten te controleren en het delen van bestanden te blokkeren. Ze zijn ook verplicht om samen te werken met de politie, als ze ervoor kiezen om uw bestandsuitwisseling te onderzoeken.

Gratis VPN voor Zweden

Hier bij ProPrivacy.com raden we aan om weg te blijven van gratis VPN's. Ze zijn meestal onbetrouwbaar en de meeste hebben een schaduwrijk verleden. Bovendien zijn ze op de een of andere manier beperkt. Als je zeker weet dat je een gratis wilt gebruiken, bekijk dan onze lijst. Houd er echter rekening mee dat ze niet noodzakelijkerwijs een server in Zweden hebben.

ISP Snooping

Al uw internetverkeer gaat via de servers van uw ISP. Als zodanig is het voor uw ISP gemakkelijk om te zien wat u doet. Het kan ook uw verkeer omleiden, blokkeren of loggen, of zelfs de autoriteiten op de hoogte brengen. Een programma verwerkt elk stuk gegevens dat door de ISP-computer gaat. Kleine wijzigingen in de gegevensverwerkingssoftware kunnen monitoringmogelijkheden creëren. De ISP gebruikt trefwoorden in zijn monitoringprogramma's om specifieke gegevens van uw verbindingen te achterhalen.ISP Snooping

Elk stukje informatie dat het internet doorkruist, heeft een kop aan de voorkant. De header- en payload-structuur vormen het 'pakket'. De header bevat de bron- en bestemmingsadressen van het pakket. Deze informatie geeft de ISP onmiddellijk controle over wat er met het pakket gebeurt. Meer geavanceerde programma's kunnen in pakketten kijken om hun inhoud te lezen. Deze inspectie vertraagt ​​de reis van het pakket niet en is bijna niet detecteerbaar.

U hoeft zich niet alleen zorgen te maken over de bewaarplicht voor gegevens. Een gerechtelijk bevel kan een ISP dwingen alle informatie die zij over u hebben, met inbegrip van uw adres, te overhandigen. De politie of de geheime dienst kan een ISP vragen uw verkeer te controleren om gegevens te verzamelen. Gerechtelijke bevelen kunnen ook voorkomen dat ISP's de onderzoeksdoelen vertellen welke informatie zij hebben overgedragen. Zo kan de politie gegevens verzamelen om een ​​zaak tegen u aan te spannen zonder dat u het weet.

throttling

ISP's hebben ook hun agenda. Bestanden delen irriteert ISP's omdat het bandbreedte verbruikt. De komst van Spotify, Netflix en HBO Nordic betekent dat de meeste Zweden nu legaal alle entertainment kunnen krijgen die ze willen. Streaming van muziek en video gebruikt echter evenveel bandbreedte als torrenting. De kosten voor het leveren van bandbreedte voor deze toepassingen drukken de winstmarges van ISP's.

Wanneer u zich abonneert op een internetdienst, meldt u zich aan voor vermelde snelheden voor een geadverteerde prijs. De ISP moet zich aan dat serviceniveau houden. Anders kan het worden aangeklaagd of worden afgesloten wegens fraude.throttling

Hoewel internetproviders al diegenen die zich bij hetzelfde plan hebben aangemeld, gelijk moeten behandelen, hebben ze toch wat ruimte om kosten te besparen. Ze hoeven niet altijd de headline-snelheden te leveren, noch dezelfde bandbreedte beschikbaar maken voor alle applicaties. Sommige internetproviders oefenen dus een praktijk uit die 'throttling' wordt genoemd. Dit is het selectief vertragen van specifieke toepassingen.

Om streaming- en gamingverbindingen in te stellen op langzamere, goedkopere verbindingen, moet de ISP de pakketten kunnen lezen die door zijn apparatuur gaan. Dat is waar "diepe pakketinspectie" van pas komt. De ISP kan een zwarte lijst met bestemmingsadressen opbouwen. Het kan de toegang tot bepaalde sites, zoals The Pirate Bay, blokkeren en Netflix-verbindingen naar langzamere lijnen schakelen. VPN's blokkeren deze strategieën.

Ook kunnen gebruikers met behulp van een VPN Netflix duizenden films en tv-programma's deblokkeren door verbinding te maken met de Amerikaanse versie van de service. Natuurlijk kunt u met een VPN ook YouTube-video's deblokkeren die niet beschikbaar zijn in uw regio en ook toegang krijgen tot beperkte inhoud zoals BBC iPlayer, hulu, YouTube-inhoud en meer.

VPN-anonimiteit

De VPN-software die u naar uw computer downloadt, codeert pakketten. Het verbergt zelfs de adresinformatie. Routers moeten het bestemmingsadres zien. Anders kunnen ze de pakketten niet doorgeven aan aangrenzende routers. Als zodanig plaatst VPN-software elk gecodeerd pakket in een ander pakket en adresseert dat buitenste pakket naar zijn server. De server waarnaar de pakketten worden verzonden, is afhankelijk van de locatie die u kiest voordat u de VPN inschakelt.VPN-anonimiteit

Dit proces wordt 'tunnelen' genoemd omdat het uw verkeer voor een deel van zijn reis verbergt. Het blijft geheim totdat het door de VPN-server gaat. Vervolgens gaat het verder naar zijn beoogde bestemming met de originele pakketkoppen zichtbaar. De VPN-server zet zijn IP-adres als de bron van het pakket, zodat de server die het ontvangt uw echte locatie niet kent. Met deze tweede laag anonimiteit heeft u toegang tot streaming- en gaming-servers in het buitenland. Deze sites blokkeren meestal de toegang vanuit het buitenland. Als u echter een VPN-locatie selecteert in hetzelfde land als de streaming-service waartoe u toegang wilt, kunt u deze blokken omzeilen.

VPN-wettigheid

VPN's zijn volledig legaal in Zweden. Ondanks de pogingen van de overheid om een ​​duurzame wet voor het bewaren van gegevens te creëren, heeft het nooit geprobeerd deze regels op VPN's af te dwingen. Alle verantwoordelijkheid voor het verzamelen van gegevens in Zweden, zowel voor gegevensbewaringsverplichtingen als voor auteursrechtelijke bescherming, valt onder de ISP's.VPN-wettigheid

Daarom hebt u niets verkeerd gedaan als u een VPN gebruikt om te voorkomen dat uw ISP uw verbindingen registreert. Dat, of de activiteiten die de VPN-maskers illegaal zijn, een andere zaak is.

Beste VPN's voor Zweden: conclusie

De Zweedse regering moet voorzichtig zijn wanneer ze de toegang tot internet probeert te beheersen, want wie aan de macht is, wil herkozen worden. Het zeer hoge percentage Zweden met internettoegang betekent dat de overheid de kwestie van gegevensbewaring en auteursrechtcontrole gevoelig moet aanpakken.Beste Zweden VPN's Conclusie

Wanneer u internet in Zweden gebruikt, is uw belangrijkste vijand niet de Zweedse overheid, maar de EU. De EU heeft de strijd niet opgegeven om te proberen nieuwe gegevensbewaringswetten op te leggen aan de lidstaten. Het heeft een richtlijn voor de "digitale interne markt" opgesteld die tot doel heeft alle internetcontroles onder zijn bevoegdheid te brengen. Deze ogenschijnlijk logische eenwording van verschillende wetten in de EU-gebieden bedekt een centralisatie van de macht in handen van niet-gekozen commissarissen, die niet onder druk van herverkiezing staan. Het is niet verwonderlijk dat dit streven naar centralisatie ook zwaardere maatregelen omvat om intellectuele eigendomsrechten af ​​te dwingen. Het zal het voor lokale rechtbanken moeilijker maken om handhaving uit naam van privacy weg te gooien.

Als zodanig zal de noodzaak voor individuen om directe stappen te nemen om hun online privacy in Zweden te beschermen urgenter worden. Blijf de autoriteiten voor en bescherm uzelf nu! Alle services die op onze lijst van de top vijf VPN's voor Zweden zijn geplaatst, houden u op internet veilig.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me