5 snelste VPN’s in 2020 – Dagelijkse VPN-snelheidstestresultaten

Snelle VPN-services zijn de enige optie als u in HD wilt streamen, videoconferenties wilt houden of online games wilt spelen. Voor data-intensieve taken is een supersnelle VPN vereist, wat betekent dat u 99% van de VPN's moet vermijden. De meeste VPN's zijn niet gebouwd met robuuste Tier-1-servernetwerken, het goede nieuws is dat sommige dat wel zijn.

Bij ProPrivacy.com gebruiken we speciaal gebouwde servers met een gigabit-lijn om 's werelds snelste VPN's te testen. We voeren onze wetenschappelijke VPN-snelheidstests drie keer per dag uit. Daarom kunt u op dit artikel vertrouwen om u te laten zien welke VPN's de snelste VPN's zijn - de volledige onvervalste waarheid.

Wil meer weten? Bekijk onze handige handleidingen voor meer informatie over het verbeteren van uw VPN-snelheden:

 • Wat is het beste VPN-protocol om te gebruiken?
 • Hoe ping te testen via een VPN

Wat zijn de snelste VPN's?

De onderstaande tabel toont de snelste VPN's. Deze tabel wordt automatisch in realtime bijgewerkt om u te voorzien van de nieuwste resultaten van onze snelheidstestservers. Lees verder voor meer informatie over hoe wij onze tests uitvoeren. Als u meer wilt weten over elke VPN, bladert u naar de uitgebreide overzichten.

Plaats
leverancier
Gemiddelde snelheid
Maximale snelheid
Bezoek site
1.

PureVPN

96.73
Mbit / s
295,96
Mbit / s
2.

Ivacy

88.15
Mbit / s
184,15
Mbit / s
3.

ExpressVPN

82.77
Mbit / s
212,09
Mbit / s
4.

StrongVPN

76.39
Mbit / s
221,73
Mbit / s
5.

NordVPN

74,58
Mbit / s
249,3
Mbit / s

Onze tests zijn waterdicht en nauwkeurig, wat betekent dat u elke dag naar deze pagina kunt gaan om de snelste VPN's te controleren. In de afgelopen drie jaar hebben we ons aangepaste snelheidstestsysteem gebruikt om 's werelds toonaangevende VPN's meer dan 250.000 keer te testen. In dit artikel ziet u de nieuwste resultaten automatisch bijgewerkt.

VPN-snelheid na verloop van tijd

Hoewel de snelste VPN's de neiging hebben om redelijk consistent te blijven in de top 10, bewegen ze zich constant rond. De onderstaande grafiek helpt door gemiddelde downloadsnelheden van 7 dagen te bieden voor de 5 snelste VPN's.

Waarom we deze VPN-snelheidstest hebben gemaakt

Onze unieke servergebaseerde snelheidstestmethode stelt ons in staat om veel nauwkeurigere resultaten te bieden dan andere VPN-vergelijkingssites. Die sites gebruiken online snelheidstesttools en websites - net zoals die u gebruikt om uw internetsnelheden thuis te testen.

Dit is een goede manier om thuis de snelheden van een VPN te testen. Het is echter geen nauwkeurige manier om een ​​VPN te evalueren. Een VPN-server kan tijdens het testen zwaar worden belast, wat betekent dat de recensent uiteindelijk zeer onnauwkeurige resultaten kan publiceren.

Onze methode levert nauwkeurige resultaten op omdat we VPN's testen in een laboratoriumomgeving - drie keer per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. De resultaten die u ziet zijn gemiddeld van de afgelopen 7 dagen. Dit betekent dat een aanbieder constant hoge snelheden moet hebben als hij een kans wil maken om door ProPrivacy te worden aanbevolen.

VPN-snelheidstestmethode

 1. We beginnen met de VPN te vragen om een ​​OpenVPN-configuratiebestand (.ovpn) voor zijn servers in Hong Kong, de VS, het VK en Australië.
 2. Onze ontwikkelaars voegen vervolgens deze.ovpn-bestanden toe aan het servergebaseerde snelheidstestsysteem.
 3. Vervolgens testen we deze serverlocaties op burst (maximale) snelheid * met behulp van een lokaal gebaseerde testserver.
 4. Vervolgens testen we voor de gemiddelde downloadsnelheid door snelheidsresultaten te krijgen op alle vier de servers waarvoor we configuratiebestanden hebben.
 5. Dit proces wordt drie keer per dag herhaald voor elke VPN.

De resultaten die u op deze pagina ontvangt, worden op de volgende manier gemiddeld uit deze gegevens getrokken:

 • 60% van de gemiddelde downloadsnelheid
 • 40% van de burst-snelheid

Waarom deze percentages?

Het nemen van een gemiddelde van zowel de topsnelheid als de gemiddelde snelheid geeft ons een veel beter gevoel voor de algehele VPN-snelheid. Dit is veel nuttiger voor de eindgebruiker omdat het een eerlijke verdeling is van de snelheidstestresultaten over verschillende servers, bestaande uit maximale snelheden en gemiddelden.

We kiezen ervoor om dit drie keer per dag te doen, omdat we geloven dat dit grondig is en het consumenten in staat stelt om VPN-snelheden in realtime te analyseren als ze dat willen. Het betekent ook dat onze resultaten actueel en relevant zijn - in plaats van een willekeurige middag vele maanden geleden!

Zal ik de geciteerde VPN-snelheden ervaren?

Een VPN zal uw internetverbinding nooit versnellen.

Een VPN moet uw gegevens coderen en via de gecodeerde tunnel naar de VPN-server sturen op weg naar de eindbestemming (de websites die u bezoekt). De gegevens moeten vervolgens via de VPN-server worden gerouteerd wanneer deze van de website naar uw apparaat terugkeert. Dit proces zal uw internet enigszins vertragen.

Raadpleeg onze VPN-coderingsgids voor meer informatie over de invloed van codering op uw verbindingssnelheden.

Waarom vraag je je dan allemaal af over snelle VPN's? Een snelle VPN is gewoon een service die de snelste beschikbare VPN-servers biedt. Hoe sneller de VPN-servers - en hoe meer capaciteit ze aankunnen - hoe minder congestie en snelheidsverlies u kunt verwachten. De VPN's die we hebben beoordeeld, zijn zo snel dat ze uw verbinding een merkbare hoeveelheid vertragen.

De snelle VPN's in dit artikel hebben servernetwerken die snelheden bieden die ver boven het internet van uw huis liggen. Maar ze kunnen uw verbinding nog steeds niet versnellen, omdat de snelheid van uw net wordt bepaald door uw ISP en hoeveel u hen betaalt

Dus als u betaalt voor een internetverbinding van 10 Mbps, krijgt u niet plotseling sneller internet alleen omdat uw VPN supersnelle servers heeft zoals vermeld in onze tests.

Maar mijn VPN versnelt mijn net wel! Waarom?

Sommige internetproviders over de hele wereld monitoren het verkeer van hun gebruikers en verminderen hun bandbreedte tijdens piekmomenten om congestie in het netwerk te voorkomen. Om dit te doen, beperken ze mensen die streamen, torrents downloaden, gamen, enz. ISP's kunnen dit doen omdat ze precies weten wat hun gebruikers online doen en welke websites ze bezoeken.

Wanneer u verbinding maakt met een VPN, zorgt de codering ervoor dat de ISP niet kan controleren wat u doet, en als het niet weet dat u services bezoekt, weet het dat het veel bandbreedte gebruikt - het kan stoppen met u te smoren. Dit is vrij zeldzaam, omdat ISP's eenvoudig de hoeveelheid bandbreedte kunnen bijhouden die elke gebruiker verbruikt - en gas geven wanneer een drempel wordt bereikt.

Sommige gebruikers, met name mobiele gebruikers, hebben echter gemeld dat ze een VPN gebruiken om throttling te omzeilen - wat dankzij hun VPN tot betere snelheden heeft geleid! Nogmaals, dit is zeer zeldzaam en vanwege zeer specifieke omstandigheden, dus je moet niet verwachten dat je hogere snelheden krijgt met een VPN.

Kan ik een gratis snelle VPN krijgen?

Helaas bieden gratis VPN's geen hoge snelheden. Toegang bieden tot snelle servers is kostbaar, wat betekent dat gratis services vaak traag zijn. Zelfs premium VPN's die een gratis startersnelheid bieden, om mensen aan te moedigen af ​​te studeren.

De beste manier om gratis een snelle VPN te krijgen, is door gebruik te maken van een geld-terug-garantie. U kunt elk van de services in onze snelle VPN-lijst zonder risico testen dankzij hun proefbeleid. Deze verschillen van provider tot provider, waarbij sommige services een massale geld-terug-garantie van 45 dagen bieden. Er zijn ook veel goedkope VPN-services beschikbaar, dus je kunt een supersnelle service krijgen voor minder dan $ 2 per maand.

VPN snelheidsvergelijking

In de onderstaande lijst hebben we de gemiddelde snelheden in Mbit / s voor de 30 snelste VPN's ter wereld vermeld. Deze resultaten zijn 7-daagse gemiddelden die dagelijks worden bijgewerkt. Als uw VPN hieronder niet wordt vermeld; het is langzamer dan de 30e VPN.

Snelheidstestlijst

 • PureVPN (96.73 Mbit / s)
 • Ivacy (88.15 Mbit / s)
 • ExpressVPN (82,77 Mbit / s)
 • StrongVPN (76.39 Mbit / s)
 • NordVPN (74,58 Mbit / s)
 • Gebufferd (73,63 Mbit / s)
 • TunnelBear (72,46 Mbit / s)
 • Mullvad (69.55 Mbit / s)
 • CactusVPN (69,52 Mbit / s)
 • LeVPN (67.06 Mbit / s)
 • PrivateInternetAccess (64,83 Mbit / s)
 • Hide.me (64,46 Mbit / s)
 • iVPN (63,87 Mbit / s)
 • HMA (62,5 Mbit / s)
 • Encrypt.me (61.74 Mbit / s)
 • AirVPN (61,67 Mbit / s)
 • IPVanish (58,89 Mbit / s)
 • VPNArea (58,4 Mbit / s)
 • CyberGhost VPN (57.02 Mbit / s)
 • VPN. Azië (56,58 Mbit / s)
 • UltraVPN (55,7 Mbit / s)
 • ibVPN (53.04 Mbit / s)
 • ZoogVPN (49,84 Mbit / s)
 • VyprVPN (44.67 Mbit / s)
 • ZenMate VPN (42,72 Mbit / s)
 • PrivateVPN (37,25 Mbit / s)
 • VPN onbeperkt (22,47 Mbit / s)
 • GOOSE VPN (9.13 Mbit / s)

Zal een VPN mijn internet altijd vertragen?

Ja, alle VPN's vertragen je internet een beetje. Dit komt omdat het tijd kost om uw gegevens te coderen en naar de VPN-server te routeren. De snelste VPN's ter wereld hebben Tier 1-servers die uw verkeer niet meer dan nodig zullen vertragen.

De grote meerderheid van VPN's vertraagt ​​uw verkeer veel meer dan dit, omdat ze trage en overbeantwoorde servers hebben. Dit is de reden waarom de beste VPN's duizenden servers hebben en veel IP-adressen op elke locatie waarmee u verbinding kunt maken. Als gevolg hiervan is er geen congestie en kunnen uw gegevens de servers passeren zonder snelheidsverlies.

U mag echter nooit verwachten dat een snelle VPN uw internetsnelheden zal versnellen. Om uw internetverbinding te versnellen, moet u uw ISP betalen voor een snellere verbinding.

Hoe snellere VPN-snelheden te krijgen - toptips

Om de hoogst mogelijke VPN-snelheden te krijgen, raden we u aan deze stappen te volgen:

 1. Maak verbinding met een server die zich zo dicht mogelijk bevindt. Als u een server selecteert die dichterbij is, zullen uw verbindingssnelheden verbeteren.
 2. Gebruik het snelste VPN-protocol - OpenVPN is het snelste VPN-protocol dat ook veilig is. PPTP is snel, maar het moet alleen worden gebruikt als privacy niet vereist is.
 3. Maak verbinding met uw router via een ethernetkabel. Als u uw pc via een draad op uw router aansluit, optimaliseert u uw verbindingssnelheden.
 4. Download een VPN-geflashde router. Een VPN kan de prestaties van uw computer of apparaat beïnvloeden en ervoor zorgen dat deze traag wordt. Een VPN-router kan waardevolle rekenkracht vrijmaken. Een langzame router kan echter ook tot problemen leiden - zorg dus voor een router die voldoende stroom heeft om de VPN te laten werken.
 5. Selecteer een andere poort. ISP's smoren soms verkeer dat afkomstig is van bepaalde poorten. Als u met uw VPN-app van poort kunt wisselen: probeer het eens.
 6. Probeer uw VPN op een ander apparaat. Oude apparaten kunnen niet altijd overweg met een VPN-verbinding. Probeer verschillende apparaten om te zien of lage snelheden VPN zijn of de fout van het apparaat.
 7. Schakel uw antivirusprogramma uit. Antivirussoftware kan conflicteren met de VPN, wat resulteert in lage snelheden. Als de snelheid beter is als de antivirus is uitgeschakeld, neemt u contact op met de klantenservice van de VPN voor advies.

Titel afbeelding tegoed: Ievgenii Meyer / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me