Beste VPN voor VoIP

VoIP (of Voice over Internet Protocol) is een technologie en methode voor spraakcommunicatie. In de kern is VoIP in wezen een telefoondienst via internet. Het werd populair gemaakt door diensten zoals Skype, Viber en de Amerikaanse residentiële VoIP-provider Vonage.

VoIP-diensten zijn geblokkeerd in sommige landen, met Saoedi-Arabië als het meest prominente voorbeeld (de telecomindustrie regulator van het land, CITC, verbiedt actief VoIP-diensten). VoIP-diensten zijn ook regelmatig verboden in de VAE en Oman, terwijl andere landen in het Midden-Oosten en Azië ook bekend staan ​​om het beperken van VoIP-toegang. U hebt een VPN nodig om uw locatie te wijzigen en toegang te krijgen tot VoIP-services (zoals Skype) in deze landen. Het is heel belangrijk dat u voorzichtig bent bij het gebruik van een VPN in de VAE of Oman.

U hebt mogelijk ook een VPN nodig als u werkgerelateerde informatie via een VoIP-gesprek met iemand anders deelt. Net als elke op internet aangesloten service of apparaat is de dreiging dat hackers uw gegevens en Skype-oproepen onderscheppen een reëel gevaar. Een VPN codeert uw VoIP-oproepen, waardoor het voor iemand veel moeilijker wordt om te luisteren.

Dus, ongeacht de reden, hebt u een VPN nodig voor VoIP-services. U bent bij ons aan het juiste adres! Laat me je mijn top vijf van VPN-keuzes geven, specifiek met VoIP in gedachten.

Beste VPN voor VoIP: samenvatting

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Waar zijn VoIP-services verboden?

Laten we eens kijken naar enkele landen waar sommige populaire VoIP-diensten zijn verboden.

 • Saoedi-Arabië - Skype, Facebook Messenger, Google Hangouts, Viber, Whatsapp, Telegram, Snapchat, Discord en Facetime zijn allemaal verboden.
 • China - Skype-gebruikers worden naar een Chinese versie van Skype gestuurd die door de overheid wordt gecontroleerd.
 • Egypte - Skype en WhatsApp worden regelmatig geblokkeerd door de Egyptische regering.
 • Koeweit - Alle VoIP-services zijn onderworpen aan een landelijk verbod.
 • Brazilië - De belangrijkste internetprovider van Brazilië heeft Skype sinds 2014 geblokkeerd.

Een VPN gebruiken om gratis te bellen

Er is veel geklets op internet over gratis VoIP-gesprekken met een VPN. Helaas, omdat Skype de enige vorm van inkomsten is door credits te verkopen om echte telefoonnummers te bellen, gratis bellen met een VPN is niet mogelijk.

Gratis Skype-oproepen met VPN

Dat gezegd hebbende, kan het krijgen van aanzienlijk lagere beltarieven met een VPN worden gedaan. Skype-beltarieven vanuit de VS zijn veel goedkoper en er is alleen een Amerikaans IP-adres nodig om goedkopere tarieven te krijgen. Maak eenvoudig verbinding met een Amerikaanse VPN-server en meld u aan bij Skype. Uw nieuwe beltarieven moeten worden weergegeven!

Een VPN gebruiken om online gaming-spraakchat te deblokkeren

Online gaming groeit voortdurend, met games als Battlefield, Counter-Strike en League of Legends die de scène domineren. Deze games zijn opmerkelijk omdat ze erg teamgericht zijn en in sommige gevallen voicechat-communicatie met teamgenoten vereisen. Helaas blokkeren sommige landen en overheden VoIP-services, zelfs voor online games!

Door een VPN te gebruiken, kun je deze dwaze blokken op VoIP passeren en vrij communiceren met je teamgenoten in een online game. Kies eenvoudig een van de VPN's die ik hierboven heb genoemd en maak verbinding met een VPN-server die zich het dichtst bij u bevindt (maar in een land waar VoIP niet wordt geblokkeerd). Terwijl u verbonden bent, start u het spel en moet de team-voicechat worden gedeblokkeerd!

Je kunt een voorbeeld hiervan in actie zien in een recent stuk dat ik heb gedaan voor het deblokkeren van Overwatch voicechat.

VPN en VoIP: Houd dit in gedachten

Het zou niet eerlijk zijn om niet te vermelden dat er een belangrijk nadeel is aan het gebruik van een VPN met VoIP-services: snelheid. Omdat al uw gegevens worden gecodeerd, zult u wat snelheidsverlies ervaren wanneer u bent verbonden met een VPN.

De beste manier om snelheidsverlies te minimaliseren is door verbinding te maken met een hoogwaardige VPN-service (zoals degene die ik hierboven heb genoemd!) En door verbinding te maken met een server die zich in de buurt van uw werkelijke locatie bevindt..

Beste VPN voor VoIP: samenvatting

 1. ExpressVPN

  - De snelste VPN die we testen, deblokkeert alles, met een geweldige service rondom

 2. NordVPN

  - Groot merk met een zeer goede prijs en een budgetprijs

 3. CyberGhost VPN

  - Lange tijd top gerangschikt VPN, met geweldige prijs en snelheden

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Een van de goedkoopste VPN's die er is, maar nog steeds een goede service

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me