Beste wachtwoordbeheerders – houd uw wachtwoorden veilig in 2020

In de digitale wereld zijn we het er allemaal over eens dat wachtwoorden een constante bron van stress zijn. Verschillende sites vereisen vaak allerlei schijnbaar willekeurige wachtwoordvoorwaarden. Sommigen zullen om ten minste één hoofdletter en een cijfer vragen; anderen hebben minimaal 8 tekens nodig, waaronder een bepaald symbool, zoals $ of &.

Het onthouden van alle variaties van uw wachtwoord is niet gemakkelijk of veilig. Zodra hackers een van uw wachtwoorden kraken, krijgen ze toegang tot enkele van uw andere accounts. In het ergste geval komen ze in uw e-mailaccount terecht. Van daaruit kunnen ze een wachtwoord opnieuw instellen voor elk account dat aan die e-mail is gekoppeld.

Gelukkig hebben we vandaag toegang tot wachtwoordbeheerders en wachtwoord-apps. Laten we eerst eens kijken naar de beste wachtwoordbeheerders en dan zullen we ze in detail bespreken.

Beste wachtwoordbeheerders

De concurrentie is hevig op de markt voor wachtwoordbeheer. We hebben de beste services verzameld en geëvalueerd, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past! De prijzen voor deze wachtwoordbeheerders variëren van $ 11 tot $ 40 per jaar. Dit is een klein bedrag als u rekening houdt met de financiële en emotionele gevolgen van uw rekeningen die in verkeerde handen vallen. Als de prijs echter een punt van zorg is, hebben sommige providers in de lijst ook een gratis versie van hun service.

1. Dashlane

Dashlane is misschien wel het beste van de gesloten bronplatforms, maar het brengt wel begrijpelijke premium-kosten met zich mee

 • pricing

  Van $ 3.33
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Dashlane is de duurste optie uit de lijst, maar biedt een gratis abonnement en 30 dagen geld-terug-garantie. Het gratis abonnement is mogelijk niet levensvatbaar op lange termijn, omdat het maximaal 50 wachtwoorden kan opslaan en het slechts op één apparaat kan worden gebruikt.

Dashlane premium bevat een beperkte VPN-service, die het relatief hoge prijskaartje rechtvaardigt. Dit biedt de gebruiker extra beveiliging bij verbinding met openbare WiFi. Over het algemeen is Dashlane zeer indrukwekkend en verdient het zijn plaats op onze lijst met beste wachtwoordbeheerders.

2. Sticky wachtwoord

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

StickyPassword onderscheidt zich om een ​​aantal redenen van de menigte van de wachtwoordbeheerder. Ze bieden gratis, jaarlijkse premie en een speciaal levenslange premium-abonnement. Zelfs het gratis abonnement heeft biometrische authenticatie zolang het apparaat is uitgerust met vingerafdrukscannen.

Als je een dierenliefhebber bent, is Sticky Password een charitatieve campagne gestart om bedreigde zeekoeien te redden. Helaas betekent dit niet dat de service niet kon worden verbeterd. Over het algemeen is het echter een behoorlijke wachtwoordbeheerder - hoewel we altijd op onze hoede zijn voor bedrijven die levenslange abonnementen aanbieden.

3. NordPass

NordPass is een ongelooflijk sterke, gebruiksvriendelijke toegang tot de steeds meer verzadigde markt

 • pricing

  Van $ 2.49
  / maand

NordPass is een nieuwkomer bij NordVPN, aangeboden als een op zichzelf staand product of als onderdeel van een all-inclusive abonnement. Net als het bedrijf’s over diensten, het’is ongelooflijk scherp geprijsd, vooral als u kiest voor langetermijnplannen. Er is geen gratis proefperiode, maar u kunt gebruikmaken van de 30-dagen niet-geld-terug-garantie als u niet tevreden bent.

Het is een ongelooflijk sterke toegang tot een relatief drukke markt, biedt een sterke beveiliging via end-to-end encryptie, browserextensies voor de meest populaire clients en heeft een duidelijk gebruikersvriendelijke aanpak.

4. 1Password

1Password heeft een uitgebreide set functies om de beste te evenaren, maar een prijskaartje om te matchen

 • pricing

  Van $ 3.99
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

1Password is een duurdere wachtwoordbeheerder en dat doet het niet’t bieden een gratis plan. Het heeft echter wel een proefversie, die de gebruiker kan helpen 1Password te leren kennen’s-functies voordat u een abonnement neemt

Het zou behoorlijk tijdrovend zijn om alle functies van 1Password te vermelden. Kortom, het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een grote compatibiliteit en biedt fantastische beveiliging. Wat 1Password echt bijzonder maakt, is echter dat Apple hen heeft ingehuurd om wachtwoordbeheer te bieden voor alle 123.000 werknemers. Nu doen we graag ons onderzoek, maar we zijn er zeker van dat Apple veel meer factoren en concurrenten heeft onderzocht voordat hij 1Password koos.

Het is misschien niet de goedkoopste op de lijst, maar 1Password is een van de beste wachtwoordbeheerders in 2019 met een relatief betaalbaar $ 59,88 familieplan voor maximaal 5 afzonderlijke gebruikers.

5. RoboForm

RoboForm is er om de hoek geweest en dat is te zien aan zowel het aantal functies als de esthetiek

 • pricing

  Van $ 1,79
  /maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

RoboForm is misschien wel de langste speler in het wachtwoordbeheerspel, wat een bewijs is van hun levensvatbaarheid op lange termijn. De leeftijd is echter ook zichtbaar in termen van functies in vergelijking met zijn concurrenten en aanpasbaarheid. Deze toegevoegde opties zijn niet bepaald noodzakelijk, maar bieden veel aanpassingen voor degenen die technologisch meer geneigd zijn.

Vanwege zijn leeftijd heeft RoboForm veel vorm en functionaliteit. Helaas lijken ze erg achter te blijven als het gaat om modernisering. Dit betekent niet dat ze hoe dan ook slecht zijn, het is alleen dat we niet hoopvol zijn voor hun toekomst. Terwijl ze er echter zijn, zijn ze een geweldige wachtwoord-app.

6. Keepass

KeePass biedt een aantal van de beste beveiliging voor een wachtwoordbeheerder, maar vereist een beetje knowhow om te kunnen werken

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder die uitgebreide aanpasbaarheid en encryptie biedt, met als enige beperking hoeveel wachtwoorden uw harde schijf kan opslaan. Er zijn geen verborgen kosten of vergrendelde functies met KeePass en het is zeer draagbaar als uitvoerbaar bestand dat dat niet doet’t moet op een systeem worden geïnstalleerd om te werken.

Het blijft een van de veiligste vanwege het offline karakter dat standaard wachtwoorden opslaat. Als u cross-platformsynchronisatie wilt gebruiken, wilt u de service koppelen aan een betrouwbare cloudopslagprovider en vervolgens het .kdbx-bestand opslaan in een gedeelde map.

KeePass isn’t de meest gebruiksvriendelijke of toegankelijke service die er is, waarbij elleboogvet nodig is om aan de slag te gaan. Gelukkig hebben we onze eigen KeePass-gids om u te helpen bij het proces.

7. LastPass

Met de freemium-aanpak van LastPass kun je het proberen voordat je koopt

 • pricing

  Van $ 3.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Net als andere freemium-services vergrendelt LastPass een reeks functies achter een betaalmuur. De belangrijkste wachtwoordbeheerservices zijn echter volledig gratis te gebruiken, inclusief de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan, in te vullen en te genereren en ze op elk apparaat te openen, notities te beveiligen en te delen en uw account te vergrendelen met tweefactorauthenticatie.

LastPass bestaat al meer dan tien jaar en ondersteunt 58 talen, alle kernbesturingssystemen en de meeste browsers. Met extensies voor Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera en de nu verouderde Internet Explorer is het een van de beste gratis wachtwoordbeheerders voor degenen die op verschillende systemen werken en op elk moment meerdere browsers gebruiken.

LastPass hasn’t had de soepelste reis met zijn beveiliging in het verleden, met kwetsbaarheden die zich sinds 2011 meerdere keren voordeden. Ondanks dit, is LastPass voortdurend onder de indruk van de nieuwste tekortkomingen die binnen enkele dagen na ontdekking worden verholpen, waardoor zijn plaats als een van de meest populaire wordt gecementeerd platforms.

8. LogMeOnce

LogMeOnce heeft eerdere beperkingen voor een veelzijdiger wachtwoordbeheerder verwijderd

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

  • Linux

Dankzij beperkte advertenties in de gratis versie kan LogMeOnce op zoveel apparaten worden gebruikt als u wilt, met veel van de functies nu ontgrendeld. Naast het standaard genereren van wachtwoorden, biedt het een inlogfunctie met één klik en rapporten voor wachtwoordsterkte die slechte en dubbele wachtwoorden detecteren.

LogMeOnce maakt gebruik van een multifactormethode als het gaat om authenticatie en biedt de meest veelzijdige tweefactoren die er zijn. Het ondersteunt niet alleen een hoofdwachtwoord, een pincode en biometrische vingerafdrukverificatie, maar LogMeOnce gebruikt ook zijn eigen PhotoLogin als extra maatregel. Standaard gebruikt dit uw webcam of ingebouwde camera om een ​​zelfvernietigende foto van u te maken die handmatig moet worden geverifieerd door uw verbonden mobiele apparaat binnen 60 seconden voordat het wordt weggegooid. Als je dat niet doet’Zoals foto's, kunt u PhotoLogin nog steeds gebruiken dankzij een visuele OTP-code die een echte afbeelding op uw bureaublad gebruikt.

9. NortonPasswordManager

Norton kiest voor een unieke maar welkome aanpak met zijn wachtwoordbeheerservice

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

 • Ondersteunde platforms


  • ramen

LifeLock gebruiken’s expertise op het gebied van identiteitsdiefstalbeveiliging, beveiligingsprofessionals bij Symantec’s Norton heeft een wachtwoordbeheerder gemaakt die helemaal gratis is. En in tegenstelling tot KeePass, biedt Norton Password Manager synchronisatie tussen ondersteunde platforms zonder te kijken naar externe cloudleveranciers. Dit heeft zijn eigen beperkingen, aangezien de wachtwoordbeheerder Windows- en macOS-toepassingen vergeet ten gunste van directe browserintegratie.

Vreemd genoeg is de wachtwoordgenerator geen ingebouwde functie, maar een functie die rechtstreeks op de website wordt aangeboden. Dit is een bijzonder vreemd klein ongemak omdat het een van de meest robuuste wachtwoordgenerators is die beschikbaar zijn, zodat u uw wachtwoord kunt aanpassen’s lengte en combinatie van hoofdletters, cijfers of leestekens. Gelukkig betekent deze aanpak dat iedereen met een wachtwoordbeheerder de functie van zijn browser kan gebruiken als hij dat wil.

10. Zoho Vault

Zoho Vault schuwt automatische facturering om u de keuze te geven of u de gratis proefperiode wilt blijven volgen

 • pricing

  Van $ 0.90
  / maand

Zoho Vault is een relatief nieuwe wachtwoordbeheerder (of moeten we zeggen wachtwoordkluis). Het heeft een proefperiode van 15 dagen op zijn ondernemingsplan en als het opraakt, verplaatsen ze je gewoon naar hun gratis plan. Geen achterstallige automatische facturering nadat uw proefperiode voorbij is.

Er is geen beperking op hoeveel wachtwoorden u kunt opslaan met Zoho Vault, zelfs in de gratis versie. Een van de nadelen is echter dat het kan’t beheert aanmeldingen van twee pagina's, wat een klein ongemak kan zijn bij het inloggen op Gmail. Een ander nadeel is het ontbreken van functies voor het invullen van webformulieren.

Zoho Vault’Het ondernemingsplan is goedkoper dan de meeste andere wachtwoordbeheerders’ standaard versie. Het biedt onder andere een melding over wachtwoordgebeurtenissen en gebruikersgroepbeheer. Zoho Vault heeft de laatste tijd zijn spel opgevoerd, dus misschien wilt u nu hun jaarplan krijgen voordat ze hun prijzen verhogen.

Hoe wachtwoordbeheerders werken

Wachtwoordbeheerders werken door al uw verschillende wachtwoorden achter één hoofdwachtwoord op te slaan. Dit enige wachtwoord is het enige dat u moet onthouden. Zowel uw wachtwoorden als uw hoofdwachtwoord zijn gecodeerd om absolute veiligheid te garanderen.

De meeste wachtwoordbeheerders bieden browserextensies en mobiele apps, die wachtwoorden automatisch voor u invullen. Dit is erg handig, vooral wanneer u openbare wifi gebruikt. hier bestaat altijd het gevaar dat iemand toegang krijgt tot uw creditcardinformatie wanneer u deze in een openbare ruimte betreedt.

Wachtwoordbeheerders kunnen uw wachtwoorden ook synchroniseren op al uw apparaten. Of u nu uw account wilt invoeren via uw desktop, mobiel of tablet, uw vertrouwde wachtwoordbeheerder staat klaar om ze voor u in te vullen.

Wat te overwegen bij het kiezen van een wachtwoordbeheerder

Kosten

Wachtwoordbeheerders kunnen lachwekkend goedkoop zijn, ondanks dat ze een uitzonderlijk handig hulpmiddel zijn. De prijs van een koffie per maand echt ($ 1-3). Bovendien bieden de meeste wachtwoordbeheerders ook een proefversie of een gratis versie aan. Dit kan handig zijn wanneer gebruikers het product willen uitproberen voordat ze hun geld op tafel leggen.

Kenmerken

Wachtwoordbeheerders hebben veel handige functies. Hier zijn slechts enkele van de belangrijkste waar u op moet letten bij het beslissen welke wachtwoordkluis u wilt gebruiken.

Wachtwoord generator

Een ingebouwde, aanpasbare wachtwoordgenerator is slechts een van de vele handige functies van wachtwoordbeheerders. Immers, gratis online wachtwoordgenerators zijn misschien lang niet zo betrouwbaar. Sommige sites staan ​​geen speciale tekens toe in wachtwoorden. Om een ​​wachtwoord zonder speciale tekens te krijgen, hoeft u alleen maar een vakje uit te vinken voordat u het genereert.

Cross-compatibiliteit van apparaten

De meeste wachtwoordbeheerders zijn compatibel met allerlei apparaten. Smartphones, tablets, laptops noem maar op! Ze synchroniseren ook uw wachtwoorden en persoonlijke gegevens op alle apparaten, waardoor u veel problemen en mislukte aanmeldingen bespaart. Met de meeste kunt u ook wachtwoorden delen tussen gebruikers in uw familie of bedrijf.

Autofill

Wachtwoordbeheerders vullen automatisch het wachtwoord voor websites in. Dit is een erg handige functie, vooral voor applicaties die u na een bepaalde periode uitloggen, bijvoorbeeld uw bank.

Biometrische beveiliging

Met veel wachtwoord-apps kunt u nu uw vingerafdruk of FaceID gebruiken als het hoofdwachtwoord. Wanneer u uw mobiel of tablet gebruikt, is inloggen op apps en websites daarom absoluut naadloos.

Veiligheid

Het doel van wachtwoordbeheerders is niet alleen voor het gemak - ze bieden de gebruikers ook veel beveiliging om hun wachtwoord veilig te houden.

TFA - Two Factor Authentication

Een van de beveiligingsmaatregelen is tweefactorauthenticatie. Dit vereist dat de gebruiker zijn toegang op zijn telefoon bevestigt. Zelfs als een buitenstaander door een wonder je hoofdwachtwoord te pakken krijgt, kan hij nog steeds geen toegang krijgen. Hij zou je telefoon nodig hebben en deze kunnen ontgrendelen om binnen te komen.

Encryption

Versleuteling speelt ook een grote rol om ervoor te zorgen dat uw wachtwoorden veilig zijn. Het is een van de redenen waarom u een sterk wachtwoord nodig heeft. Uiteraard, afgezien van het feit dat het moeilijker te raden is.

Hoe sterker het hoofdwachtwoord is, hoe ondoordringbaarder de codering is. Een eenvoudige geboortedatum van 4 cijfers kan niet zo complex worden gecodeerd als een reeks van 16 willekeurige tekens. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat de wachtwoordbeheerder sterke codering gebruikt. Als de codering zwak en hackbaar is, heeft het geen zin.

De openbare veiligheid

Het grootste probleem met wachtwoordbeveiliging is dat u deze mogelijk moet invoeren terwijl u in het openbaar bent. Dit kan om een ​​aantal redenen problematisch zijn. Hackers kunnen via openbare wifi keyloggers op uw laptop of mobiele telefoon injecteren. Mensen kunnen ook gewoon over je schouder kijken in een druk café terwijl je je wachtwoord invoert.

Wachtwoordbeheerders lossen dit probleem volledig op door uw gegevens automatisch in te vullen. Keyloggers houden je belangrijkste hits bij, wat nutteloos is als je wachtwoorden automatisch worden ingevuld. Het is ook erg handig omdat je niet hoeft op te zoeken en je ingewikkelde wachtwoorden in te voeren.

Hoe veilig zijn wachtwoordbeheerders?

Wachtwoordbeheerders hebben een zorgplicht voor uw gegevens, omdat hun hele bedrijfsmodel zonder vertrouwen zonder succes zou zijn. Uw informatie wordt meestal beschermd met de best mogelijke codering, wat betekent dat het bijna gegarandeerd veilig is als er een hack optreedt. Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd voor uw hoofdwachtwoord.

Wachtwoordbeheerders die een nulkennisbeleid ondersteunen, slaan uw hoofdwachtwoord of coderingssleutels niet op, zodat u zelf kunt bepalen wie toegang heeft tot uw gegevens. Degenen zonder een zero-knowledge-beleid verlenen de mogelijkheid om uw wachtwoord te herstellen als u het vergeet, maar dit levert tal van problemen op. Hoewel er preventieve maatregelen zijn getroffen om het hoofdwachtwoord te beschermen terwijl het in de cloud wordt bewaard, is het niet onmogelijk dat het in verkeerde handen valt. Het kan zelfs worden aangevraagd door indringende overheden, afhankelijk van het land van herkomst van het platform.

Er is op dit moment geen echt alternatief en het gebruik van een wachtwoordbeheerder is nog steeds oneindig veel beter dan het handmatig beheren van meerdere accounts met dubbele wachtwoorden. Vergeet niet om een ​​sterk, maar toch memorabel hoofdwachtwoord te kiezen, gebruik betrouwbare antivirussoftware om te voorkomen dat schadelijke malware uw gegevens in handen krijgt en houd uw systeem bijgewerkt, omdat bekende bugs kunnen worden misbruikt.

Conclusie

Al met al zijn wachtwoordbeheerders essentieel in de cyberomgeving van vandaag. Zowel vanwege beveiligingsproblemen als voor het gemak. Ze zijn zoveel meer dan alleen een digitale notitie voor uw wachtwoorden. Combineer dat met zijn lage prijs, er is geen goede reden om er geen aan te klagen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me