De 5 beste VPN’s voor Steam die werken in 2020: zijn VPN’s toegestaan ​​op Steam?

Of je nu een ervaren veteraan bent of een casual gamer, als je pc-games speelt, is de kans groot dat je van Steam hebt gehoord. Steam werd oorspronkelijk gebouwd door Valve als een gamingplatform voor geavanceerde online multiplayer-games. Tegenwoordig doet het echter zoveel meer. Steam is een virtuele hub geworden voor pc-gamers die veel titels aanbieden, zoals Fallout 4. Hiermee kunnen ze door forums bladeren, chatten, nieuwe spellen downloaden en kopen, teams organiseren en gamebestanden beheren op verschillende systemen. Je bent waarschijnlijk al bekend met beroemde Valve-games zoals Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress, Half-Life en vele, vele anderen.

Helaas heeft Steam dezelfde vervelende problemen als andere multiplayerplatforms, zoals Xbox Live. Het platform is gemaakt door een groot bedrijf dat bestaat om geld te verdienen. Als zodanig zijn er enkele strikte account- en downloadbeperkingen. Deze bestaan ​​uit juridische noodzaak, om het bedrijf te helpen aansprakelijkheidsproblemen te voorkomen. Daartoe is het vrij gebruikelijk voor moderne spelplatforms om inhoud te beperken tot bepaalde geografische regio's.

Gelukkig kan een Virtual Private Network (VPN) -tunnel een deel van de irritatie verminderen die deze beperkingen veroorzaken.

 1. ExpressVPN

  - Bliksemsnel | Apps voor alle platforms | 24/7 live chat-ondersteuning

 2. NordVPN

  - Bliksemsnel | Apps voor alle platforms | 24/7 ondersteuning

 3. CyberGhost VPN

  - Makkelijk te gebruiken | Servers in 60 landen | $ 2,75 per maand

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Makkelijk te gebruiken | Servers in meer dan 50 landen | Geweldig voor streaming in HD

 1. NordVPN

  - Bliksemsnel | Apps voor alle platforms | 24/7 ondersteuning

 2. IPVanish

  - Servers in 60 landen | Snelle verbindingen | Geen logboekbeleid

 3. Ivacy

  - Apps voor alle platforms | Waar voor je geld | Servers wereldwijd

 4. PrivateVPN

  - Makkelijk te gebruiken | Servers in meer dan 50 landen | Geweldig voor streaming in HD

 5. ExpressVPN

  - Bliksemsnel | Apps voor alle platforms | 24/7 live chat-ondersteuning

De beste VPN's voor Steam: zij aan zij vergelijking

Deblokkeer inhoud met een VPN voor Steam

VPN-tunnels helpen buitenlandse inhoud te deblokkeren via een functie die IP-adresmaskering wordt genoemd. Met de maskeerfunctie kan uw computer of apparaat een IP-adres 'lenen' van een buitenlandse VPN-server. De VPN-server, die uw geleende adres host, verzamelt namens u gegevens en stuurt deze vervolgens naar uw apparaat. In omgekeerde richting stuurt de VPN-server gegevens van uw apparaat naar de doelserver (in dit geval de servers van Steam) vanaf zijn eigen IP-adres. De doelservers kunnen uw echte IP-adres niet zien. Zo lijkt het erop dat de Steam-servers alleen communiceren met de VPN-server.

Omdat IP-adressen worden gedistribueerd per geografische regio, is het mogelijk om inhoudscensuur en accountbeperkingen te omzeilen. Proxyservers werken op vrijwel dezelfde manier. VPN-tunnels zijn echter superieur omdat ze gegevens coderen, waardoor deze onleesbaar zijn voor derden. Een proxy-server niet. Om die reden raad ik aan om bij VPN-tunnels te blijven als je Steam wilt gebruiken. In het belang van volledige openbaarmaking moet ik echter eerst een waarschuwing geven met betrekking tot Steam VPN's.

Bekijk voor meer informatie onze handleiding Wat is een proxyserver, waar we kijken naar proxyservers en hoe deze verschillen van VPN's.

Zal Steam me verbannen voor het gebruik van een VPN?

Net als de meeste andere online gamingplatforms is Steam onderworpen aan strikte voorschriften en licentiebeperkingen. Deze dwingen het om de aansprakelijkheid te beperken en gebruikers te ontmoedigen om proxyverbindingen en VPN-tunnels te gebruiken. Nogmaals, dit is niet ongewoon bij gamingplatforms. Gelukkig zijn pc-gamers niet zo bezwaard als console-gamers. Op een Xbox 360 schreef Microsoft bijvoorbeeld het besturingssysteem om doelbewust VPN-functionaliteit weg te laten. Op die manier kunnen gebruikers de console niet rechtstreeks met een VPN-tunnel verbinden (hoewel er andere manieren zijn om VPN's met consoles te gebruiken).

Op een pc of Mac is het echter eenvoudigweg niet haalbaar (of zelfs mogelijk) om het gebruik van VPN-tunnels niet toe te staan. Als zodanig hebben Steam-gebruikers een veel gemakkelijkere tijd om inhoud te deblokkeren die geografisch beperkt is. Toch moet ik je waarschuwen: als je wordt betrapt op het downloaden van games (en andere materialen) via een VPN-verbinding, loop je het risico dat Steam je account verbiedt. Het wordt allemaal gedetailleerd beschreven in de Steam Subscriber Agreement. Meer specifiek, let op sectie 3-A: Betalingsautorisatie.

De SSA vermeldt duidelijk het volgende:

“U stemt ermee in dat u geen IP-proxying of andere methoden zult gebruiken om de woonplaats van uw woning te verhullen, ongeacht of u geografische beperkingen op game-inhoud wilt omzeilen, aankopen wilt doen tegen prijzen die niet van toepassing zijn op uw geografische locatie of voor enig ander doel. Als u dit doet, kan Valve uw toegang tot uw account beëindigen. "

Als u nog steeds een VPN-tunnel wilt gebruiken, ga dan voorzichtig te werk. Het lijkt erop dat er enige tolerantie is voor het gebruik van VPN-tunnels, afhankelijk van de reden waarom je ze gebruikt, wat je doet en of je gepakt wordt. Er zijn echter ook enkele duidelijke redenen die resulteren in een verbannen account bij gebruik van een VPN-tunnel. Wanneer u verbinding maakt met Steam, zorg er dan voor dat u geen VPN-tunnel of proxy gebruikt voor een van de volgende doeleinden zonder het risico van een verbod te begrijpen:

 • Om geografische beperkingen voor game-inhoud te omzeilen

 • Games en media kopen tegen prijzen die niet van toepassing zijn in uw regio

 • Voor elk doel dat andere Valve-gebruikers kan schaden

De term 'spelinhoud' is nogal grijs en vaag. Toen ik die term voor het eerst hoorde, dacht ik meteen aan game-aankopen, downloadbare content en andere soortgelijke toepassingen. Er zijn echter veel accounts verbannen vanwege gebruikers die zijn verbonden met regio's waar een videogame een eerdere releasedatum had. Hoewel de game technisch gezien legaal was in hun regio (uiteindelijk), werden de gebruikers nog steeds gestraft.

Als u dus niet het risico wilt lopen dat uw account wordt verbannen, kunt u het beste geen VPN-tunnel gebruiken met uw Steam-account, vooral als u toegang probeert te krijgen tot games die niet beschikbaar zijn in uw regio. Te veel gebruikers probeerden een Rusland VPN voor Steam te gebruiken om illegaal toegang te krijgen tot inhoud voordat deze werd vrijgegeven in Rusland, en hun accounts werden hierdoor verbannen.

Gedeelde servers en gedeelde IP-adressen

Uw gemiddelde VPN-abonnement, ongeacht welke provider u kiest, gebruikt meestal een gedeeld IP-adres. Dit betekent dat veel andere gebruikers toegang hebben tot internet met hetzelfde IP-adres gehost op de VPN-server. Dit helpt de anonimiteit van gebruikers te beschermen. Als de lange arm van de wet zou proberen de online activiteiten van gebruikers te traceren, zou het om twee redenen vrijwel onmogelijk zijn om de verbinding terug te traceren naar de echte gebruiker..

Ten eerste bewaren de meeste VPN-providers geen logbestanden van gebruikersactiviteiten. Er zou dus geen papieren spoor volgen. Ten tweede zou het, omdat meerdere gebruikers hetzelfde adres delen, het veel moeilijker maken om in te stellen op welke gebruiker daadwerkelijk toegang heeft gekregen tot een bepaalde webbron vanaf het gedeelde IP-adres. Wanneer u echter toegang probeert te krijgen tot internetbronnen die proberen het gebruik van VPN-tunnels te beperken, beperken of volledig te blokkeren, zijn gedeelde adressen meestal niet uw beste optie.

Gedeelde IP-adressen worden vaak op de zwarte lijst gezet door de serviceprovider en zijn meestal bekende adressen. Dit is te wijten aan het 'slechte buur'-effect, waarbij iemand die uw door VPN gehoste IP-adres (of een vorige gebruiker) deelt, misbruik heeft gemaakt van het IP-adres voor spam-e-mails, DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) of ander misbruik. Op zijn beurt kan dit ertoe leiden dat dat IP-adres wordt gemarkeerd als een gevaarlijk of onwettig adres en kunnen er vaak Captcha-verificatie-applets verschijnen voordat u toegang krijgt tot een website. Hoewel gedeelde IP-adressen een grotere anonimiteit bieden, staan ​​ze vaker op de zwarte lijst.

Er zijn twee manieren om dit probleem te omzeilen. De eerste oplossing is om een ​​VPN-provider te gebruiken die een specifiek IP-adres aanbiedt, wat betekent dat geen andere gebruikers het IP-adres zullen gebruiken waarop u zich abonneert. Dit is beter dan een gedeeld adres als u niet wilt dat een service - zoals Steam - uw account verbiedt. De beste optie voor het laagste risico van een accountverbod is echter om uw eigen privéserver te gebruiken. Als je een hardcore Steam-gebruiker bent en echt een privéserver wilt, kun je een van de volgende dingen doen:

 • Stel een zelfgebouwde Linux VPN-server in voor toegang tot game-inhoud wanneer u niet thuis bent

 • Lease een dedicated / private server in de cloud

Deze opties zijn niet zo eenvoudig als een abonnement op een VPN-service, maar het zijn zeer effectieve alternatieven.

Conclusie

VPN-tunnels blijven de beste manier om inhoud veilig te deblokkeren. Ze zijn enorm superieur aan proxyverbindingen dankzij hun codering. Daarom wenden veel gamers zich nog steeds tot VPN-services om buitenlandse game-inhoud te deblokkeren en verbinding te maken met buitenlandse multiplayer-servers. Wees echter voorzichtig: als u een VPN-tunnel met Steam gebruikt om game-inhoud te deblokkeren of games te downloaden die niet beschikbaar zijn in uw regio, kan uw account worden geblokkeerd.

Bekijk de onderstaande handleidingen voor meer informatie over de snelste VPN voor gaming en het gebruik van een VPN op andere platforms:

 • VPN Xbox One
 • VPN Ps4
 • VPN-gaming
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me