De beste antivirussoftware (2020) voor Windows, Mac, Android en iPhone

Het internet zit vol met virussen - malware, spyware, ransomware en trojaanse paarden - waarmee cybercriminelen apparaten kunnen overnemen en zelfs secundaire exploits kunnen downloaden van Command and Control-servers.

Vroeger voelden mensen zich veiliger bij het gebruik van Apple. Tegenwoordig moeten zelfs Mac-gebruikers echter voorzichtig zijn. Dat betekent dat ze hun apparaten ook moeten beschermen met robuuste antivirussoftware.

Of u nu een laptop, een desktop of zelfs een mobiel apparaat bezit, het is van essentieel belang dat u over antivirussoftware beschikt. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot een gruwelijke infectie die hackers toegang geeft tot uw gevoelige gegevens, zich aanmeldt bij uw sociale media-accounts en uw bankgegevens, e-mails of andere vertrouwelijke informatie steelt.

Het kiezen van een antivirusprogramma kan verwarrend zijn omdat er veel verschillende antivirusprogramma's op de markt zijn, dus dit zijn de drie beste antivirusprogramma's?

Wat zijn de beste antivirusprogramma's om te gebruiken?

 1. F-Secure

  - Uitstekende bescherming, prestaties en bruikbaarheid.

 2. McAfee Total Protection

  - Biedt veel functies voor een lage prijs.

 3. Malwarebytes

  - Uiterst efficiënt en heeft geen negatieve invloed op de systeemprestaties

De beste Antivirus Software 2020: diepgaande analyse

1. F-Secure

 • pricing

  Van $ 69,99
  / maand

Van dit populaire antivirusprogramma is bekend dat het uitstekende bescherming, prestaties en bruikbaarheid biedt. De software is beschikbaar voor zowel Mac als Windows. In tests presteert F-Secure Antivirus uitstekend; consistent 100% van de malware blokkeren. F-Secure heeft zelfs de AV-TEST beste beschermingsprijs gewonnen in 2018.

De software is mogelijk niet zo rijk aan functies als sommige andere antivirusprogramma's op de markt. Het is echter vermeldenswaard dat veel van die extra functies dat zijn’t altijd strikt noodzakelijk vanuit een antivirusstandpunt (hoewel ze soms nuttige extra's zijn).

Met een kostprijs van $ 35,99 om één apparaat te beschermen of $ 39,99 om drie apparaten te beschermen, is deze software behoorlijk duur als u kiest voor het zelfstandige antivirusplan. Als u dat plan koopt, kunt u letterlijk uw machines scannen op virussen, en dat is alles.

Op dit moment verkoopt F-Secure echter zijn betere F-Secure SAFE-abonnement voor slechts $ 34,99 (wat eigenlijk goedkoper is dan de zelfstandige antivirus). Om deze reden kan F-Secure SAFE worden beschouwd als een uitstekende deal met de volgende functies:

 • Realtime monitoring
 • Download bescherming
 • Phishing bescherming
 • Browser-extensie
 • De bankmodus verbreekt alle niet-vertrouwde verbindingen van internet en voorkomt dat ze opnieuw verbinding kunnen maken terwijl er een transactie plaatsvindt
 • Ondersteuning voor Mac, Windows, Android en iOS
 • brandmuur
 • Geweldige ondersteuning met livechat

Hoewel sommige antivirusprogramma's uw computer enigszins kunnen vertragen, heeft deze antivirussoftware geen honger naar rekenkracht. Het is ook zeer eenvoudig te gebruiken, waardoor de indeling van de functies tot het absolute minimum beperkt blijft. Dit maakt het een goede optie voor niet-technische gebruikers.

De quick scan-functie is standaard ingesteld en is extreem snel - het voltooien van een scan in slechts enkele minuten. Door de instellingen te verdiepen, kunnen gebruikers een volledige systeemscan uitvoeren. Als u echter gewend bent om verwisselbare schijven te scannen of aangepaste scans uit te voeren, kan deze software u teleurstellen.

Misschien is het enige echte nadeel van F-Secure dat het zo gevoelig is dat het de neiging heeft om enkele valse positieven te markeren. Dit is echter beter dan een antivirusprogramma dat werkelijke exploits mist.

Aan de andere kant zouden we F-Secure alleen moeten aanbevelen aan zijn SAFE-plan - dat veel meer waar voor zijn geld biedt en een veel beter scala aan functies heeft dan het zelfstandige antivirusplan.

Over het algemeen is dit een robuuste antivirus die de klus klaart. Perfect geschikt voor niet-technische gebruikers die iets willen dat beschermt tegen 100% van virussen.

2. McAfee Total Protection

 • pricing

  Van $ 34.99
  / maand

McAffee is een ander antivirusprogramma dat door de onafhankelijke auditor AV-TEST hoog wordt gewaardeerd. In 2018 kreeg het de hoogst mogelijke score voor bescherming, bruikbaarheid en prestaties. Dit betekent dat het kan worden vertrouwd, en hoewel het waar is dat het een paar jaar geleden een aantal slechte recensies heeft gehad, heeft het bedrijf sindsdien zijn (en met succes) malware scan-engine gereviseerd.

Een van de beste dingen van McAffee Total Protection is dat gebruikers toegang krijgen tot een groot aantal functies tegen een relatief lage prijs. Gebruikers kunnen 10 apparaten beschermen voor $ 44,99 (voor het eerste jaar - $ 109,99 bij verlenging). Dit biedt gebruikers actieve realtime bescherming voor al hun apparaten en enkele nuttige extra's. De software heeft ook geen honger op de CPU en heeft geen nadelige invloed op de systeemprestaties wanneer deze wordt uitgevoerd.

Functies omvatten:

 • Antivirus
 • Automatische updates
 • Realtime monitoring
 • Web monitoring
 • Phishing bescherming
 • Download bescherming
 • brandmuur
 • Papierversnipperaar
 • Wachtwoord manager
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten (Windows, macOS, iOS en Android) via de McAffee UI

McAffee gebruiken’s antivirus is even wennen omdat de gebruikersinterface van de gebruikersinterface alle functies binnen één client heeft. Bovenaan de gebruikersinterface hebben verschillende tabbladen toegang tot wachtwoordbeheer en andere beveiligingsfuncties.

Met een beetje oefening kwamen we er echter achter dat dingen eenvoudig worden en gebruikers gemakkelijk kunnen beginnen met het uitvoeren van snelle scans om te zoeken naar virussen in gemeenschappelijke exploitgebieden. Een volledige systeemscan is ook beschikbaar om te zoeken naar malware op alle harde schijven en enige aanpasbaarheid is beschikbaar voor degenen die ervan genieten of speciale vereisten hebben.

Ouderlijk toezicht en anti-spamfuncties zijn ook nuttig en betekenen dat gebruikers echt veel waar voor hun geld krijgen met deze redelijk geprijsde beveiligingssuite. Het enige potentiële nadeel van McAffee is dat bescherming tegen ransomware niet is opgenomen in het Total Protection-plan (ja, de ironie hiervan is niet’t verloren op ons).

Over het algemeen denken we echter dat deze antivirus tegen een lage prijs veel functies biedt. McAffee is daarom een ​​goede antivirus voor gezinnen of mensen met een groot aantal apparaten die ze moeten beschermen tegen virussen. We vinden het ook leuk dat McAffee mensen in staat stelt om het Total Protection-plan 30 dagen uit te proberen - zonder te vragen naar uw creditcardgegevens.

3. Malwarebytes

 • pricing

  Van $ 0.00
  / maand

Malwarebytes is een uitstekend antivirusprogramma dat we hebben besloten omdat het gratis beschikbaar is op Windows-machines. Gratis gebruikers krijgen volledige toegang tot de antivirus, die scant op virussen tegen een actuele database met bekende malware. Dat scannen is uiterst efficiënt, en, net als andere hoogwaardige antivirusprogramma's, heeft Malwarebytes geen negatieve invloed op de systeemprestaties

De antivirus kan worden ingesteld om zo vaak als u wilt op virussen te scannen, waarbij de minimaal aanbevolen scan eenmaal per week is. Het leuke van Malwarebytes is dat het, ondanks dat het gratis is, bekend is om up-to-date te blijven en betrouwbaar te beschermen tegen kwaadaardige infecties.

Toegegeven, de gratis versie van Malwarebytes is beperkt; alleen gebruikers toestaan ​​een virusscanfunctie uit te voeren. Iedereen die realtime bescherming wil - met actieve scanning van e-mails, websites en downloads - moet upgraden naar het premium-abonnement waarmee ze $ 39,99 per jaar terugkrijgen. Hetzelfde geldt als je virusbescherming nodig hebt voor een Mac-, iOS- of Android-apparaat - omdat deze geen toegang krijgen tot de gratis antivirus, ook niet.

Betalen voor de software verhoogt ook uw bescherming door u toegang te geven tot de volgende functies:

 • Antivirus
 • Web monitoring
 • Automatische updates
 • Ransomware-bescherming
 • Phishing bescherming
 • Download bescherming
 • Schijf opruiming
 • Veilig browsen

Over het algemeen is deze gratis antivirus uiterst nuttig, en hoewel het dat niet is’Voor iedereen begrijpen we dat de overgrote meerderheid van de mensen wereldwijd nog steeds Windows-computers bezitten en gebruiken. Om deze reden wordt Malwarebytes beschouwd als een koopje voor iedereen die de handschoen beheert door verbinding te maken met internet zonder enige bescherming.

Malwarebytes kan ook worden beschouwd als een uitstekende optie voor beginners, dankzij het intuïtieve dashboard en gemakkelijk te begrijpen bedieningselementen. Als u echter besluit om voor een antivirus te betalen, is het misschien beter om u aan een van de opties hoger in deze lijst te houden, omdat ze de neiging hebben om meer malware in hun dragnets op te vangen dan Malwarebytes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me